Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 707
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Алексче, доколкото се ориентирам в материите от сайта на алвабейби, техните подложки са от микрофибър.

# 526
Да, няма проблем подложките да са от микрофибър, стига да не се допират до кожата на бебето.

Алвабейби са пелени-джоб, доколкото виждам, така че подложките би трябвало да са вътре.

# 527
г-жа Претенция, браво на вас! Аз не бях се сетила за този вариант със сгъването+памучни гащички и отгоре вълнени. Иначе да бях пробвала. Дори имах доста от тези памучните, за които ти говориш, щото ми бяха дали. Така и не ги ползвах изобщо.

# 528
  • София
Алексче, доколкото се ориентирам в материите от сайта на алвабейби, техните подложки са от микрофибър.

Еовин, Alvababy имат и бамбукови, с бамбукова подложка (http://www.alvababy.com/index.php?main_page=index&cPath=82). Продават отделно и само бамбукови подложки - 3- и 4-ри пластови.  bouquet

# 529
Аз пък нарочно исках да са с полар пелените , а не с бамбук. Бамбукът държи мокро на дупето, а полара държи по-сухо и от еднократен памперс. Моето дете каквото е чувствително в дупето за половин час мокро на дупето и ще е готов подсечен.
За сега единствения проблем с алвабейби който срещнах е че след 5 месеца употреба на един от памперсите ми се е разлепил непромокаемия слой от плата ама пак не е станал по пропусклив. Предполагам че за през нощта не става, но сега съм го сложила да го пробвам, през деня не ми пропуска.

# 530
Е той полара май може да е и памучен.
По сухо от еднократен Памперс може, но не и от всички еднократни пелени.

# 531
Поларът е само от синтетични влакна.

# 532
Жалко.

# 533
Иначе май няма как да държи сухо. Sad

# 534
според вас децата с многократни пелени по-лесно и бързо ли се научават на гърне или пак към 2 години?

# 535
По мои наблюдения зависи най-вече от детето, не от вида пелени.

# 536
Ами аз където писах за тези ританки, които са от полар... то си е памук, но е такъв плата... знаете ги сигурно. Забелязах, че като се намокрят, не личи, т.е. са си все едно сухи. Затова не ги харесвам за дрехи и ги използвах за горен слой на микрофибърни.

Според мен за гърнето повече зависи от родителя. Е зависи какво имате предвид под "научаване на гърне". Ако е пълно махане на пелената, то все пак детето трябва да може да си казва.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 11:08 от celika

# 537
Дойдоха ми пелените от алва-та. Поръчах 1 гигант, че мис расте мн едричка. Днес ѝ я сложих за първи път, пропусна и то много. Първият ми опит не ме очарова...

# 538
  • София
По мои наблюдения зависи най-вече от детето, не от вида пелени.

И според мен е до дете.

Шушулче, най-вероятно е пропуснала пелената, защото е голяма.

# 539
Добро утро Simple Smile Аз пак се обръщам с въпроси към вас. Но първо да благодаря за съветите за изпиране на наакани пелени - натърках ги със сапун за петна, пуснах ги на 60 градуса и даже без сушене на слънце са се изпрали добре, но за всеки случай ги оставих на слънце.
Та от вчера правя втори опит с пелените BumGenius, засега почти успешен - 6 пелени удържаха, 1 пропусна напишкано около крачетата. Имам 2 въпроса; първо за ползващите BumGenius - като ползвате дългата подложка, която се подгъва в единия край, къде слагате двойния пласт - отпред или отзад; и втори въпрос - като сваля пеленката има червени отбелязки от ластиците около краката и кръста, а по дупето има следи от нагънатата материя на пелената. Мисля, че не стягам прекалено много (особено щом пропуска около крачетата), но все пак се притеснявам да не и е дискомфортно на бебка. При вас има ли следи от пелените като ги свалите?

Общи условия

Активация на акаунт