Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 367
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Лазурит, когато при тръгването на ясла попълва документ, нямаше ли въпрос за алергии? Аз помня, че имаше. Отделно има и празно поле, в което да пишем за нещо по-специално. Дъщеря ми направи алергия срещу орехи след тръгването на ясла. Орехите бяха стари, в голямо количество беше яла и по-скоро оттам беше проблема, но специално ни питаха, за да го впишат.
Лисичка, благодаря! Hug А по твоя въпрос - какво е акото на детето ти? Ако е по-твърдичко, може да я боли, докато се изхожда.

# 481
  • София
devi4ca, знам, че може да се дава през целия зимен период, без прекъсване.
Друг е въпросът, че аз лично забравям и така се получава прекъсване...

Блу, дано наистина само детето просто да е било сънливо.

По този повод с 'измрънкванията' - моя позната ми се оплака как сестрата на входа на яслата почнала да обяснява, че всички били болни и в групата имало само 6 деца. Ако можела - да си спре детето за няколко дена. То така или иначе сигурно щяло да се разболее и пак да трябвало да си стои в къщи, но вече щяло да е болно...

Не знам при нас какво е положението и колко деца ходят. Моите и 2-мата са болни, но вървят към оправяне.

# 482
  • в огледалото на живота
J!NA,v_spasova  благодаря  ви.
Ще давам целия зимен период.
Блу,нямам думи..... Tired
У дома пък баткото е към разболяване,вчера се прибра от у-ще с кашлица и река от сополи.Ще го пратя днес при личната,дано се размине леко  Praynig

# 483
  • София
сутринта докато водех децата ми направи впечетление, че беше много пусто отпред, друг път е пълно и едвам паркираме. явно има много болни дечица Sad . Моите 4 та седмица удържат фронта  /пу пу пу /

# 484
Devi4ca, дано не грип и мине по-леко, бързо да се оправяте!
за клеева тинктура не знам да се изисква прекъсване зимата, може цялата, от октомври до април.
Блу, добре помрънкваш, просто понякога наистина съм имала чуство, че искат по-малко деца и разни увещания...
днес като оставяхме малката в групата да затворя вратата и така се думна, страшно течение става, вече втори път така, отварят рано сутрин при -6 град.  Shocked и децата вътре. ееееее....
питах миналия път, имало две деца и гледали да проветрят преди да дойдат повечето, ама и обяснение.
иначе и ние, родителите сме си виновни, пред мен едно дете, дето миналата седмица беше болно цялата, още със сополки и кашлица докато го преобуват, го дават на сестрата с бележка от педи, че е ок, ама ей, на, не е. и сестрата вика - ама то още ли има сополки...и майката, аа, вече е по-добре и бута бележката от педи. явно и на сестрата не й се разправяше повече. и аз какво да направя,  ooooh! ей така, и аз да споделя.
Лисичке, гледай да мине, ако трябва мажи с вазелин и мий по-често и хубаво подсушавай  Peace
айде, дано са здрави дечицата  Hug

# 485
  • София
Ха добро утро мацки!
Такаа, нали малкия беше болен в края на  декември -уж се оправи, но остана едно сухо подкашляне. Лекувахме с хомеопатия. Педи каза, че било алергия и дори ми даде бележка за ДГ, че детето е с алергичен ринит и че  не е заразно. Гърди чист, гърло перфектно... Както и да  е ...бях убедена, че не е алергия/бяхме пускали гърлен секрет, който се оказа чист, обикновено при него в гърлото е проблема/ и аз няма кво да кажа нали, примирих се, че е алергичен.  Wink...не съм го пускала на ДГ. Но той продължи сутрин да си подкашля, вечер като легне също - иначе нищо през деня не кашля, няма Т. Е каката като се разболя му пуснах носен секрет и сега излезе стафилокок ауреус MSSA и вчера УНГ то каза, че лигавицата е старшно зачервена отзад и има жълто зелен секрет  Shocked, а няма теч на сопол напред. Та намерих причината за подкашлянето - явно не е алергия Sunglasses А и последните 10 дни му давам само инфлуцид профилактично и витамини...и го виждам, че положението се влошава примерно почна да похърква през нощта, сутрин кашля повече....а от вчера вече е и със запушен нос. А детето просто не си е било излекувано и рано или късно пак ще излезе инфекцията...и няма да е от ДГ, от нелечението. Та такам...отиваме при педи да видим как щ е го лекуваме, защото подкашлянето е почти месец....и колкото и да ме убеждава, че е нормално...аз си познавам децата и не кашлят като са здрави! Следобяд ще звъня на УНГ то да видя и тя какво лечение ще назначи и най-вероятно с нейното ще се съобразя, защото педи не е видяла жълто зеления секрет отзад. и се чудя защо не дават направления за специалисти и си правят огулшки... Thinking
Блу дано просто на детето да му няма нищо наистина и лелките да преиграват!
Лисичке от аб ако има разстройство дупето боли също..3 пъти на ден изхождане не си е малко, мажи с кремче...

# 486
  • пак там
Аз веднъж направих забележка на сестрата за подобен ... "непукизъм" да го наречем от нейна страна, та оттогава моето дете се преглежда сутрин под лупа, само бельото не му сваля за преглед, а през това време покрай нея минават по 2-3 други деца, без дори да бъдат погледнати. Та понеже вече така и така съм черна овца, започнах да правя забележки и на сестрата, и на учителките. Не че има някакъв ефект, де...  Mr. Green

Момичета, да питам и вас (питах в темата за третата сливица, но засега никой не е отговорил): някоя от вас пробвала ли е да третира третата сливица с лазерна терапия?

Блу, по-добре така, отколкото другата крайност. Аз съм го прибирала от градина с 38,9 градуса, а учителките дори не бяха забелязали! Обяснението: "Преди обяд стана по-вял, не яде нищо и не спа. Решихме, че му е мъчно за вкъщи!" Дори не го бяха пипнали да видят...

# 487
jos , благодаря,мажем с Мустела засега и я мия при всяко ходене до wc.

Емир , няма разстройство,да не е малко никак 3 пъти , мажа,даже ей сега я измих хубаво и подсуших  Peace

# 488
  • София
Здравейте Hugние снощи в 00,00ч се събудихме с 39 градуса температура  Tiredдадох Нурофен и след два часа температурата спадна.....сутринта нямаше температура ....надявам се да не е този грип с високата температура  Praynig

# 489
Блу, спало му се е на детето.
Моят син не спи следобяд от много време. От 2 дни започнал в градината да спи, като просто няма начин да го събудят. Децата закусили, започнали заниманията, а моето още похърква и го оставили.
Не са ми звъняли.

Правят се на луди, съвсем естествено е да различиш поспаланче от отпуснато от температура дете.

# 490
cveti__petkova днес следи температурата, защото при нас така почна грипа. Свалихме я вечерта от 39.3 на 36.8 и след 12 часа пак дигна много висока температура. Защо не започнеш да даваш профилактично Инфлуцид например

# 491
  • София
какво друго мога да и дам  Rolling Eyes....има ли смисъл днес да я водя на лекар  newsm78

# 492
какво друго мога да и дам  Rolling Eyes....има ли смисъл днес да я водя на лекар  newsm78

Осцилококцинум?  newsm78 Наблюдавай я и сама прецени.

# 493
Според мен я закарай, температурата е висока ...

# 494
Цвети, сега шета точно такъв вирус - еднократно високо повишение на температурата и дотам.
Без гърлобол, кашлица, хрема.
Дано е това и да е еднократно!

Заведи да я погледне лекар.

Общи условия

Активация на акаунт