Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 309
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Снощи водихме малката на УНГ. Има си уголемена трета сливица, втора степен. Сега ще капем Гаразон 3х3 за 7-10 дни, ксизал или зиртек, лимфомиозот 3 месеца, промивки много и имунобор кидс като имуностимулатор. МБ на секрета излезе чиста, но лекарката казва, че при задни секрети трябва много навътре в нослето да се бръкне и родител рядко се справя. Не че се бях успокоила от хубавия резултат. Много ме е яд, че стигнахме дотук. Преди месец още исках да я заведа на УНГ, но мъжа ми все мърмореше, че си измислям болести. Mr. Green

# 586
  • пак там
Блу, аз от два месеца търся варианти за справяне с третата сливица без оперативна намеса. Не сме спирали противоалергичните, но не виждах някаква особена полза от тях. Започнахме и лимфомиозота, но и той действаше донякъде само.  Питах преди няколко седмици дали някой не е правил терапия с червен лазер, но никой не ми отговори, така че на своя глава (и по препоръка на моята ЛЛ) ги започнах. След края на процедурите ще го заведа отново на УНГ да видим цялостния ефект, но за момента като че ли нещата вървят отлично (пу-пу) - трета нощ спи спокойно, почти цялата нощ със затворена уста (преди това беше малък ад - със задавяния, хъркане, апнея, бях се побъркала от ужас и недоспиване).

# 587
  • София
Рися, ще съм благодарна ако споделиш след процедурите.

# 588
  • пак там
Със сигурност ще споделя - и при положителен, и при отрицателен резултат Simple Smile Но за момента, след трета процедура от общо десет, нещата вървят добре. Ще видим как ще са през уикенда, че нямаме процедури.

Аз по принцип съм си лекувала синузит с тези процедури, и при условие, че така и не изкарах пълния курс (от мързел най-вече  Embarassed), имаше страхотен ефект, та затова се осмелих да ги направя и на детето.

# 589
И аз ще се радвам да споделиш  Hug

# 590
Аз за първи път чувам за подобна терапия на трета сливица. Но пък и със сигурност искам да сменя УНГ специалиста, който следи третата сливица на дребната.
И да се върна към една бивша дискусия - почти до 3 годинки съм кърмила. Е, с тръгването на ясла ми се спря тока, но продължих с кърменето почти 9 месеца от старта на яслата. Не само заради имунитета. По-скоро заради разни чревни вируси. Кърменето при такова състояние е приятел номер едно на детето. От пролетта на миналата година започна да се храни доста по-нормално след като рискувах да резервирам хотелът, който посетихме тогава в Сандански да има и включена вечеря на шведска маса. Готвеха качествено и прилично вкусно, а и разнообразно сравнително. Та оттогава и почти не беше правила големи проблеми със здравето. Но и си направихме план-програмата за по 6-7 дни на климат против бронхити, на море и на планина. Иначе и малко излизания от града с вкл. в програмата басейн, че иначе има опасност да видим природата.  Wink Време е отново да планирам големия шлем. 

# 591
  • Бургас
Здравейте ,мами.
Включвам се отново при вас,последното ни поледуване беше началото на декември,сега сме с бистра хрема и кашлица(след малко сме при ЛЛ).

Ох,оказа се брохит,на лице е и бронхоспазъм.Милия поддържа все 39 гр,на аугументи сме и инхалции с вентолин.Не бяхме пили аб от миналото лято Sad Ще правим и снимка...

# 592
Вентолин сироп 4мл. /3 пъти дневно за дете на 4г. 8 м. как ви се струва като дозировка? За 3-5 дена ми е изписан.
Също и ще съм благодарна ако споделите как се правят тези инхалации с физ. разтвор в домашни условия - нямам инхалатор защото никога не съм се сблъсквала с подобни проблеми, детето ми е било здраво и без кашлица до момента в който тръгна на градина...

# 593
На слушалки май не се чува винаги бронхит ,или бъркам ?  Thinking

# 594
  • София
Бъркаш.

# 595
Рися, дано имат ефект тези процедури.
Аз доста се стреснах. Ясно ми беше, че има проблем, но все пак детето ми спи със затворена уста и спокойно, не е правило отит, храни се добре. Просто са й чести хремите и малко по-шумно диша. Ще ми се да е само моментно изострено състояние, защото последната нощ и прохъркваше леко, но пак със затворена уста. Опитвам се да чета, но знаете колко трудно се отсява информация.

# 596
  • пак там
Блу, и моят не е правил отити и ангини, но вече два месеца говори носово, спи с отворена уста, хърка, спира да диша, направо се бях побъркала. Понеже съм против махането на сливицата по ред причини, затърсих други варианти. И освен хомеопатията, намерих само този. Не съм фен на хомеопатията, досега не ми е помагала (пробвала съм върху себе си), затова реших да пробвам. Идеята може да прозвучи на някои идиотски, но става въпрос за терапия с лазер на акупунктурни точки по лицето и тялото. И понеже, както казах, с моя синузит се справя, реших да се доверя и за детето. Ако не помогне - ще пробвам с хомеопатия като краен вариант. Да видим...

# 597
Оф, аз си мисля за онзи ден в яслата като казаха, че й станало нещо... но ако е имало проблем с дишането щяха да кажат, все пак са медицински сестри. За махане на сливици не говори лекарката, при която ходихме вчера. Не искам и да мисля такива сценарии от сега.

# 598
  • пак там
О, не! Аз говоря за съвсем краткотрайно спиране - 1-2 "такта", и то само при сън, и след това шумно си поема дъх и продължава нататък сравнително равномерно. Но пак си е доста стряскащо  Cry когато продължава цяла нощ.

# 599
Е, сега съвсем ще ме вкараш във филм. Mr. Green Аз и без това все се ослушвам, ако е с гръб към мен и не се чува проверявам дали не й е отоворена устата.

Общи условия

Активация на акаунт