Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 309
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • пак там
Споко, ако изобщо се стигне до такова положение, няма да ти се наложи да се вслушваш  Mr. Green . Щом само сумти и диша със затворена уста, няма страшно  Hug

# 601
  • Варна
На моята дъщеря също и диагностициратха трета сливица II-III степен. Но УНГ каза нищо да не правим. Аз останах с впечатление, че не е нещо фрапиращо. Но пък е факт, че продължава да покашля 5-6 пъти на ден и през нощта хърка Sad

# 602
Момичета, ние най-сетне оздравяхме. Тоя проклет вирус го влачихме две седмици. Сега стискам палци, каката да не ни донесе нещо ново от училище, че ми писна вече. На болничките - бързо оздравяване Hug

# 603
$hantalche, относно инхалатора мога да кажа, че той няколко пъти ни спаси от АБ. Ние също нямахме, докато децата не тръгнаха на градина. С това постоянно боледуване нямаше как да не вземем. Понякога правим с физ. разтвор дори само за хрема по 2 пъти на ден, но с вентолин само след консултация с педиатър. На нас сиропа вентолин нещо не ни помагаше, но виж инхалациите са друго нещо.
Охх от снощи единият кашля....

# 604
  • София
За третата сливица миналата година лятото направих ей тая рецепта
За лечение на трета сливица има подходящата за всяко дете универсална рецепта:
Кора от бреза се нарязва на ситно в буркан, залива се с червено вино и се оставя да кисне един месец на тъмно (най-добре в хладилник). След това се прецежда. Да се дава в продължение на два месеца два пъти дневно по 2 капки (за деца до 10 кг.) или 5 капки (за деца от 10 до 20 кг.) разредени в малко вода.
Д-р Лалова
0888 784 662, (02)8772279
Та и на морето влачих, но според мен има ефект/ или просто каката е порснала не знам/ При нея нещата протичаха винаги със задна хрема, и от там уголемяване на сливицата...При малкия проблема беше гърлото, но и на него давах. Тая година, като изключим скарлатината ноември и сега нито задна хрема, нито е кашляла...пък дали това е помогнало не знам Thinking МИсля пак да го направя лятото...нянам идея какво помага, като брезата я дават диуретична...Дори и сега като ходихме на УНГ, нейната сливица беше по-уголемена от на малкия....явно просто си има деца предразположени към това ...но съм против махането й, определено трябва много проблеми да създава, за да се навия...
Блу при нас гаразона дори и по антибиограма, никога не е помагал....та виж, ако за 3 дни няма резултат искай да ги смените - офтакуикс, вигамокс ....Ако се съмняват за гъбички - дактарин или фунгостатин...
$hantalche ако имаш средства, просто си купи инхалатор. Сиропа вентолин доста превъзбужда децата, дозата би трябвало да ви е окей, защото много внимават като предписват вентолин - президвиква сърцебиене и има др.странични ефакти. Аз затова предпочитам инхалации с вентолин, действат локално и вършат и по-добра работа, няма го това превъзбуждане и т.н. С инхалатора можеш да спреш започвака хрема, разбиваш задните сополи, абе въобще се изплаща...

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 08:40 от EmiR

# 605
$hantalche, с физ. разтвор без инхалатор не знам как ще направиш инхалацията. Иначе без уреда най-лесния начин за инхалиране е като се пусне хубаво душа с горещата вода и стане една приятна мъгла в банята. Вкарва се детето и така. Или да завриш на котлона тенджера с вода и лайка и детето да бъде поставено наоколо (най-добре непосредствено главичката му да бъде върху тенджерата, а то да бъде с някаква кърпа върху главицата - както се прави парна баня). Но все пак зависи доколко детето ще бъде съгласно с тази процедура. Чела съм варианти за направена палатка от одеяло и там някъде да бъде поставена и въпросната тенджерката с кипналата отвара да изпарява. Ако имаш козметична парна маска - също става. Моето дете преди да вземем инхалатора търпеше да поседява за по една песничка време с главичка в маската. Редувахме се, за да давам пример.  Wink

# 606
  • Mediterraneo
Кипваш вода и слагаш малко сода в нея, това е инхалация с ФР в домашни уловия  Grinning

# 607
Добре де, не  е ли физ. увеличена 3-та сливица при малките деца?

Защо трябва да се пият лекарства и да се правят разни манупулации, за да се намали, ако това не причинява наистина сериозен проблем на детето?

Питам и защото и на нас са ни казвали, че е 2 или 3 степен увеличена и УНГ каза, че това е почти при всички деца и нищо не се прави, ако не се появи някакъв проблем, за който аджеба всяка майка би разбрала - на детето му пречи да диша, спи и стои почти постоянно с отворена уста и т.н.

Моето дете не мога да го накарам по никакъв начин да стои над тендежера с вряща вода  Tired Така нар. инхалация при нас е банята с горещата вода - всеки път обаче се чудя дали наистина е с ефект на инхалация.

# 608
  • пак там
Самсара, и аз нищо не правих, докато не започна да пречи. Но сега просто нямам избор.

ЕмиР, кората от бреза откъде я вземаш?

Физ. разтвор не е ли със сол?  newsm78

Между другото, сигурно си знаете, ама аз тренирам за свекърва  Mr. Green Водата при инхалацията не трябва да е вряща, защото може да си докарате някое и друго изгаряне по лигавиците на детето.

# 609
Моят син вероятно е със скарлатина.
Започнах Клацид, след 3 дни ще имам резултат от гърления секрет.

Емир, би ли споделила за хигиенните мерки в дома?
Има ли възможност за повторно заразяване от играчки и предмети? Невъзможно ми е да почистя купищата играчки, с които е бил в досег.

# 610
  • София
Рися билковата аптека на Лъвов мост.
Sourcherry дано да не е, но като каза, че го боли при преглъщане си го помислих, защото втория път точно така беше - бледо гърло, но тя твърдеше, че я боли. Чак на третия ден стана червено, и след това езика малинов на 4я....
Хигиенни мерки - те са непрекъснато заедно...предава се по въздушно капков път. Борят те, викат си...аз по принцип съм маниачка и често си мият ръцете, бърша с мокри кърпички. Не си бъркат прибори, не пият от една чаша отдавна. Факт е, че малкия не се зарази първия път. Та нещо по различно специално не съм правила.  Сега нямам идея и двамата са на зинат, но при него пак се изолира стафилокок, а не стрептокок. Но примерно тя не е кашляла или кихала, просто гърлото беше червено. Плюшки имаме малко, пера ги като им дойде времето, спец.не съм ги прала докато тя беше със стрептокока. Другите играчки е изключено да измия или бърша също непрекъснато...Според мен заразяването става от болни деца...примерно на Кати на масата за ядене седи дете, на което е изолирано стрептокока, майката не го лекува, но пък Кати ми казва, че кашля и има сополи/кашлял й в супата и тя не си я изяждала, в портокала и го хвърляла, в хляба и т.н. - то детето е инструктирано и се пази, НО/....факт е, че след 3 седмици на ДГ, тя беше с червено гърло - но в нашата група има доста носители нелекувани. Стискам палци, ако все пак е стрептокок във вашата група родителите да са по-читави и да вземат мерки, иначе просто нещата отичат... Confused

# 611
Благодаря, Емир!
Чакам резултатите от гърления секрет, в момента е на Клацид от обяд.

Имаше случаи на ангина миналата седмица в групата. Естествено, че не е вземан гърлен секрет от тези деца и е изписван широкоспектърен АБ директно.
Ще видя как ще действам оттук-нататък, дано не съм права.

# 612
Сърчи, защо предполагаш, че е скарлатина или лекар Ви го каза?

Стискам палци да ви излезе чист гърления секрет  Praynig  Hug

# 613
Самсара, ходихме на дежурен педиатър.
Детето от четвъртък е с температура и болки в гърлото. В петък ходихме при нашият педиатър - вирус.
Вчера се появи обрив по тялото, температурата продължи.
Днес сутринта го заведохме с баща му - малинов език с набъбнали папили, типичен обрив, налепи по гърлото. Изписа дежурната Клацид, чух се и с нашата - същото каза.
Пуснах урина и гърлен секрет. Жената, която му взе секрета каза, че е типична клиниката за скарлатина.

Чакам резултатите. Чудя се как да действам в градината, че да изискам гърлени секрети на всички деца, защото ако не се появи втори случай, няма как да бъдат направени.

Емир, ти как ги подпука в градината?

# 614
  • София
На каката гърления, та и носния бяха чисти, но УНГ то каза, че си има клиничната изява на сакрлатината - в случая при нея беше малиновия език, така че винаги едно на ум и нащрек! Дори нямаше и Т. Аз бях убедена, че пак е скарлатина, защото гърлото не се оправяше, а някак се разсрастваше червенината - това докато не пиеше аб, за 5 дни от бледо си стана много червено, не избиха гнойни налепи...но беше като предишния път, като се изолира стрептокока. Толкова е типично това червено гърло, че не мога да го объркам вече.

Общи условия

Активация на акаунт