Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 287
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
И нашите сливици са големи по рождение.
 И при нас понякога се появява едно такова сухо покашляне, което много пъти преминава само с Ангин-Хил и витамин С.

# 76
  • вече Пловдив
Питам се само защо не може да се съберем и преборим със системата в градините?! Та зиматата извеждането е възможно най-добре след 10.30ч до към обяд. Защо децата ми стоят затворени от месец октомври и така ще ги държат до април или май, като и на затворниците им се полага по 1час навън.  #2gunfire Като ги взимам вътре мирише на застоял въздух, е как няма да са болни?
Държавата ни задължава да ги пращаме на градина, нека тогава контролира какво правят там! Нали уж предучилищната е да го обучават, а вместо това ги намирам строени пред телевизора и на изгасени лампи ежедневно, а сега ги искат и от 4г. ...
Това зависи и от директорката, и от медицинската сестра в градината. Оплачи ми се, кажи, че искаш поне по-често да проветряват помещенията. Почни с малка стъпка. А сигнал до РИОКОЗ винаги можеш да пуснеш...
И в нашата градина ги извеждат рядко през зимата, основно когато има сняг и е тихо времето. Но пък винаги е добре проветрено  Peace

# 77
В нашата ДЯ проветряват често. Поне колкото пъти съм ходила аз /основно баща й я води и взема/, почти винаги има отворен прозорец. Допускам обаче, че има родители, които казват, че държат отворено, за да изстиват децата и да са по-празни групите. Чувала съм го от познати за други ясли.  При нас ми се струва, че прекалено топло държат в помещенията.

# 78
  • вече Пловдив
Допускам обаче, че има родители, които казват, че държат отворено, за да изстиват децата и да са по-празни групите. Чувала съм го от познати за други ясли.  При нас ми се струва, че прекалено топло държат в помещенията.
Блу, това и аз съм го чувала - според мен си е глупост  Rolling Eyes

# 79
  • София
[О,ще се радвам да споделиш как точно направи палачинката с тиква и мед и аз да пробутвам на моята   bouquet
Лисичке, в тестото слагам 2-3 лъжици варена тиква. Гледам да не прекалявам де, че да не се усетят Simple Smile После мажа с мед и хапва.
И таткото не усети, че има нещо по-различно. Но аз и не се обяснявах.

според мен не ги пробутвай така повече - просто ги предложи в една купа на масата или на детската масичка, подменяй ги, взимай си по някое плодче или зеленчук и ти, детето само ще посегне рано или късно да опита. слагай различни неща, може да прояви интерес.
иначе в супи - зеленчуци, в сладкишите - плодовете, както и в декорация на сладолед, салата, сандвич.
При нас си стоят в купа на масата по приницип. Откакто щерката стана на година и нещо т.е. да може сама да си поиска, горе-долу веднъж на 2 седмици се сеща...
Аз подканям понякога, нарочно ям пред нея - никаква реакция от нейна страна.
С голям ентусиазъм ми помага за разни мъфини с плодове и после - не искам, не ми харесва. Почнах да се примирявам, че няма да е много по плодовете...

Хремата на малкия се оказа доста назад Sad Чувам как 'гъгрори', но от нослето - нищо. Гърлото изглежда наред.
Днес ще е в нас на инхалации и чай с мед. Ще видим довечера педи какво ще каже.

# 80
v_spasova ,благодаря,ние към 10:30 ще ходим на лекар да видим какво ще ги правим тези сливици..

# 81
За да не ви изтърва в новата тема:)))
Гледам че сте обсъждали закаляването...и то не е гаранция да ви кажа от личен опит.
Моя син излиза всеки ден..и сега в ДГ всеки ден са навън по час и половина. Не излиза само ако духа силен вятър. Ходим на планина поне 2 дни в месеца. Лятото на морето 2 месеца. Обличам го като мен с една дреха по-малко. Като бебе беше с една дреха повече. Ходи на плуване, кара ски.
Преди седмица ни дойдоха на гости семейни приятели. Двете деца излязоха да карат колело. Моя син на 0 градуса по блузка с дълго ръкавче и яке. Другото детенце с няколко ката дрехи...прибраха се след час...моя насмете един сладолед...а приятелката даде на нейното чай.
Всеки сам решава но и при нас болестите не ни подминават...от време на време.

# 82
Минахме през лекаря,вече всичко си е наред,гърло-чисто и нос ,сливиците намалят

# 83
  • Някъде на път....
Браво на детето, здраво е!  Hug

# 84
Браво на детето, здраво е!  Hug
Уж,да,ще се погледаме и тази седмица и така  Peace

# 85
  • у дома
Записвам се, със съжаление, и аз тук  Tired Малкия спря да боледува, в момента, в който спря да плаче на ДГ. Ходи 2 месеца без да се разболее, после дойдоха почивните дни, тръгването пак беше с уговорки и рев, изкара 4 дни и на четвъртия го взех с ужасна суха кашлица.  Кашля, вдига лека Т - до 37,5 и това е ... Сега се лекуваме в къщи  Tired

# 86
Изтървала съм ви, което значи, че пак има много болни дечица  Confused

За извеждането - стига да не е на градина и да не вали дъжд или да има мъгла, не пропускаме. Като я взема към 18:15 от градина разходката е от градината до нас с подмотване тук-там, но като цяло не седим навън, защото и двете сме озверели от глад. Събота/неделя е ясно, че изпозлваме всяка възможност, но според мен съвсем не е достатъчно. Февруари месец съм я записала на ски училище, поне една седмица да е всеки ден на въздух.

Болните от варицела около мен продължават да се множат. И с тия грипове, с които ни плашат, вече съм в стрес.

# 87
  • Mediterraneo
Кашля, вдига лека Т - до 37,5 и това е ... Сега се лекуваме в къщи  Tired

Нали го прегледаха? С какво го лекуваш? Че моята дребосъчка така с леко покашляне и ниска Т беше с вирусна пневмония...

# 88
Кашля, вдига лека Т - до 37,5 и това е ... Сега се лекуваме в къщи  Tired

Нали го прегледаха? С какво го лекуваш? Че моята дребосъчка така с леко покашляне и ниска Т беше с вирусна пневмония...

При пневмония постоянно ли се поддържа такава ниска температура, или може ту да има, ту да няма?
А може ли един ден да има, на другия да няма и така  Rolling Eyes

# 89
  • у дома
Че моята дребосъчка така с леко покашляне и ниска Т беше с вирусна пневмония...
Лекувам го с хомеопатия, водя го през ден на преглед, хомеопата каза, че вируса преминава в пневмония... Не ми е спокойно, като цяло, за пръв път се съмнявам в хомеопата си, защото много се проточи това боледуване вече 6 дни  Tired При вас как откриха пневмонията, на слушалка или на снимка?

Общи условия

Активация на акаунт