Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 370
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Онзи ден един много уважаван лекар ми сподели,че ако до 3 дни от началото на лечението с хомеопатия няма подобрение е време да се премине към другия вид лечение/става въпрос за малки деца/,тъй като при тях всичко се развива екстремно бързо

# 91
  • Mediterraneo
Че моята дребосъчка така с леко покашляне и ниска Т беше с вирусна пневмония...
Лекувам го с хомеопатия, водя го през ден на преглед, хомеопата каза, че вируса преминава в пневмония... Не ми е спокойно, като цяло, за пръв път се съмнявам в хомеопата си, защото много се проточи това боледуване вече 6 дни  Tired При вас как откриха пневмонията, на слушалка или на снимка?
Нещата започнаха типично вирусно- червено гърло, едно повръщане, висока Т. На следващия ден започна зверска суха кашлица. Три дни беше с висока Т и кашлица, на четвъртия ден свали Т до 37.1- 37.2 и се закашляше много рядко. аз помислих, че нещата отшумяват и се бях поуспокоила, но заради почивните дни реших пак да я заведа да я чуят. Докторката нещо се усъмни, айде снимка и така. Водих я на второ мнение, понеже ни засилиха в болница да ходим- другата докторка ясно чу пневмонията без да й показвам снимката.

# 92
  • София
здравейте Hugдавали ли сте Биозин като имуностимулатор http://apteka.framar.bg/30012883/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B8% … 0-%D0%BC%D0%B3-30 Rolling Eyes

# 93
  • у дома
Аз се притеснявам, от това, че нямам опит с пневмонии до сега. Каката е боледувала само веднъж и тогава именно интуицията ми, че нещо в това боледуване не е наред ме накара да и пусна снимка. Малкия пък само ларингити ми прави - надолу никога не слиза, но този път кашлицата е от гърдите, влажна без да кърти, ужасна - все едно някой го е стиснал за дробовете...Дала съм си срок до утре - ако кашлицата не спре го водя на снимка  Tired

# 94

Давахме им миналата година. Не видях никакъв ефект. Педиатърката ни каза, че имало и на сироп, но не можахме да намерим и им давахме таблетките. 30 дни по 1 таблетка сутрин.

# 95
  • София
Вирусната пневмония не се хваща на слушалка  Peace, бронхиолита понякога също...
Основното е, че при дишането се чува едно свистене/свирене накрая....няма как да се обърка, но не винаги и то се чува, затова си трябва слушалка или снимка при съмнение.
По повод анкетата - излизаме всеки ден, без когато е мъгливо, силен вятър или супер силен дъжд. Изкарвам ги и без повод или определена цел - просто в парка...понякога се броим 2 3 майки, но разходката си е разходка.

# 96
  • на последния етаж
След като изпихме и втория антибиотик, днес взеха гърлен секрет на децата (дано вече няма пустите бактерии Streptococcus group A antigen ( Скарлатина )). Но педиатърът ни посъветва утре да направим урина и АФП кръвно изследване на дъщеря ни. Страшни неща пише за този тест в нета. Защо се назначава такъв тест, знаете ли?

# 97
  • София
Ние правихме на 14 ден от заболяването AST - прави се след изкарване на скарлатина и беше в норма...Нямам идея защо афп  newsm78

# 98
  • на последния етаж
Утре сутрин отново ще му се обадим (дано пък не сме чули добре  Praynig). Педиатърът ни се премести в нова клиника и от две седмици ако не се налага преглед се чуваме по телефона само.
Благодаря, Емир!  Hug

# 99
Лита, АФП е туморен маркер за определени видове рак. И си в грешка, това не е тест, който ще правят.

Изследването, което трябва да направите е AST - Антистрептолизинов титър (AST).
Нужен е след прекарана скарлатина, за да се изключат вероятности за ревматизъм, постстрептококов гломерулонефрит, еризипел, хепатит, миокардит и пр. Прилага се при всяко заболяване причинено доказано от стрептококи.

# 100
  • на последния етаж
Така е, Sourcherry. Благодаря!   bouquet
Не съм чула лекаря по телефона днес.  Embarassed Нито пък тези две изследвания... Въобще не намерих логика след като порових, но се притесних.
Благодаря ви, момичета, за безценната помощ, както винаги!

# 101
Лита, за нищо.
Не знаех, че децата ти са били със скарлатина. Това е ужасно!

# 102
  • на последния етаж
SourcherryHug!
За щастие малкото не се зарази. Изследванията на дъщеря ми показаха, че е носител на бактерията, но не разви болестта (това ми обясни лекарят ни). Сумамед не я умори, та се наложи да пие Оспен и сега отново изследвания. Но дано вече всичко е наред!  Praynig

# 103
  • София
 И при нас скарлатината е на дневен ред. В групата на сина ми имаше 3 случая преди Коледа. Направиха се нужните изследвания на децата, положителните пиха антибиотик (надявам се), и сега след 3 седмици затишие има нов случай. Пак секрети ще пускаме и така... Край няма.

# 104
Здравей момичета, скоро не съм ви навестявала, което само по себе си е добре, защото бяхме здрави.  Simple Smile

Сега сме с лека кашлица, която не ме притеснява за момента, защото е от секретите от носа.

Но има нещо друго което от вчера не ми дава мира. Малчо има червени петна по езика. Преди време ги бях забелязала, но бяха доста малки. Вчера като му погледнах езика има две големи червени петна. Нали знатете как има едни бели, как да кажа ресни или мъхчета по езика, е той по тези петна ги няма и там е червен езика. Някой дали е имал подобен проблем? Четох за географският език, но според мен не е това при нас.

Днес или утре ще го заведа при педи, но докато не отидем направо не мога да си събера акъла, какви ли не страшни диагнози четох в нета ........... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт