Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 262
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
И сокове не иска. До едно време минаваше номера да направя фреш и да го сипя в шише от купен сок, но вече не се хваща.

Самсара, благодаря. bouquet  Омеги давам през целия сезон,  на Карлсон.  Радвам се, че има пак Ескимо,  ще вземам отново. Мутивитамини давам отделно, последно Джеймисън.

А относно бебешките плодови пюрета - нещо не вярвам да имат много полезности, но пак е идея, благодаря ви, ще се възползвам!

А какво добро и всеядно бебе беше Simple Smile

# 61
Даже на първо време му казвайте, че не трябва да яде от плодчето или зеленчука. Децата често обичат да правят напук.  Wink

Това ще се пробва!

Ние поне ядем супа с тиквичка, морков и спанак!
За плодовете-веднъж си отхапа една хапка банан и го смука  в устата си докато не се разтопи  Sad
А за ябълката -два -три пъти само я близваше и това е EmbarassedИзобщо не иска да си гризне Rolling Eyes

# 62
  • София
Да се включа в новата тема.
От малки излизат почти всеки ден. Дните в които не са излизали се броят на пръсти, но за мен това, че излизат навън, не означава че са изведени на чист въздух, защото понякога въздуха е ужасно мръсен и тогава бих предпочела да си стоим вкъщи, но хлапетата са като развързани и не търпят да стоят между 4 стени. Може би, ако живеехме в някое планинско градче, тогава бих се радвала, че децата ми всеки ден са навън, но тук в София не си е работа.

# 63
  • София
но хлапетата са като развързани и не търпят да стоят между 4 стени
Уф, и при мен е така. Понякога толкова вече са 'превъртели' от стоенете, че колкото и да не ме кефи времето, излизаме са малко.
При мъгла и силен вятър избягвам да ги извеждам, колкото и да са подивели.

Щерката ми прави напук и яде само 3-4 неща. Та доста съм се впрегнала по тоя повод. Оказа се, че в палачинките доста неща мога да пробутам. Онзи ден яде палачинка с тиква и мед. Не разбра че яде тиква...
Не искам да се храни супер-мега здравословно, ама с тия темпове дето расте - трябва поне малко разнообразие да има  Crossing Arms

# 64
но хлапетата са като развързани и не търпят да стоят между 4 стени
Уф, и при мен е така. Понякога толкова вече са 'превъртели' от стоенете, че колкото и да не ме кефи времето, излизаме са малко.
При мъгла и силен вятър избягвам да ги извеждам, колкото и да са подивели.

Щерката ми прави напук и яде само 3-4 неща. Та доста съм се впрегнала по тоя повод. Оказа се, че в палачинките доста неща мога да пробутам. Онзи ден яде палачинка с тиква и мед. Не разбра че яде тиква...
Не искам да се храни супер-мега здравословно, ама с тия темпове дето расте - трябва поне малко разнообразие да има  Crossing Arms
Скрит текст:
О,ще се радвам да споделиш как точно направи палачинката с тиква и мед и аз да пробутвам на моята   bouquet

# 65
Аз нищо не мога да пробутам. Всичко което ядем го оглеждаме от- до Embarassed SadМного е мнителен ,защото аз винаги се опитвам да пробутам я ябълка, я банан ,я някоя малинка от двора( през лятото) в киселото мляко което ядем с удоволствие.  Чесно казано доста ме притеснява  факта, че не ядем плодове и зеленчуци Sad Embarassed Все си мисля ,че като не ги яде ще е винаги болен и затова гледам да му давам  витамини. Засега положението с болестите слава богу е добро, но есента живи и здрави като тръгнем на градина май хич няма да е добро Sad 

# 66
Аз нищо не мога да пробутам. Всичко което ядем го оглеждаме от- до Embarassed SadМного е мнителен ,защото аз винаги се опитвам да пробутам я ябълка, я банан ,я някоя малинка от двора( през лятото) в киселото мляко което ядем с удоволствие.  Чесно казано доста ме притеснява  факта, че не ядем плодове и зеленчуци Sad Embarassed Все си мисля ,че като не ги яде ще е винаги болен и затова гледам да му давам  витамини. Засега положението с болестите слава богу е добро, но есента живи и здрави като тръгнем на градина май хич няма да е добро Sad 
според мен не ги пробутвай така повече - просто ги предложи в една купа на масата или на детската масичка, подменяй ги, взимай си по някое плодче или зеленчук и ти, детето само ще посегне рано или късно да опита. слагай различни неща, може да прояви интерес.
иначе в супи - зеленчуци, в сладкишите - плодовете, както и в декорация на сладолед, салата, сандвич.

# 67
По темата - излизаме навън при всяка възможност : след градина се разхождаме каквото и да е времето. И да се оплача : По време на коледните и новогодишни празници изкара варицела. Една седмица беше на градина и днес вече е с ангина и много висока температура и антибиотик. А давах изопринозин. И съвет за тези, които сега карат варицела: по възможност ги оставете в къщи възможно по - дълго време в къщи, за да укрепнат. Бързо оздравяване на всички!

# 68
  • в огледалото на живота
........................................
То е ясно,че утре ще сме на преглед така като гледам накъде отиват нещата....
И да пишеш какво са ти казали, моля те!
Пиша Блу,пиша....
Нищо необичайно нередно според педиатърката ни.
Гърди-чисти.
Гърло-нормално и сочно.
Без налепи по-сливиците,но леко уголемени.От там и това прохъркване.
Няма секрети в носа,с помпичка също не излиза нищо.Няма стичане на секрет и назад в гърлото.
Изписаха и Тонзилотрен,вит.Ц и Цетиризин.
Повече течности/тя и без друго си пие /,умерен въздух в стаята/не вдигам повече от 18 градуса нощем/ и това.
Така и не разбрах причината поради което така са се надули сливиците.... Rolling Eyes
Това да е малкия проблем  Praynig

# 69
И ние с тези надути сливици,вече нямам идея какво да давам/правим,на ден сумати чайове пие,утре пак отиваме на УНГ ,сега и с това покашляне,дано не отидат нещата към АБ

# 70
И ние с тези надути сливици,вече нямам идея какво да давам/правим,на ден сумати чайове пие,утре пак отиваме на УНГ ,сега и с това покашляне,дано не отидат нещата към АБ

Моето дете си е с физиологично по-големи сливици от нормалното. Но това ми е казано от педиатър, който я познава от едногодишна и само той си я преглежда.
Може и при Вас да е така. Уголемени сливици не знам дали само по себе си без друг симптом е проблем.

# 71

Моето дете си е с физиологично по-големи сливици от нормалното. Но това ми е казано от педиатър, който я познава от едногодишна и само той си я преглежда.
Може и при Вас да е така. Уголемени сливици не знам дали само по себе си без друг симптом е проблем.
Възможно е,макар,че досега не са ни го казвали

# 72
Така и не разбрах причината поради което така са се надули сливиците.... Rolling Eyes
Е, минал е някой вирус през нея. Дано бързо да й мине! Hug
Питах, защото при моето дете шумното дишане се проточи прекалено дълго. Според лекарката постепенно щяло да се нормализира, но на мен ми писна да е така. Писна ми и ксизал да давам. Всъщност тя изпи един АБ. Тези дни ще пусна един секрет. Според лекарката нямало нужда, но ми даде направление. Ще ми се на УНГ да я заведа, но мъжа ми мърмори, че само си измислям проблеми...
Не си го представях така тръгването на ясла. Mr. Green

# 73
Относно анкетата и аз се опитвам да ги взимам по-рано от градина всеки ден, за да са навън, но когато човек работи до 17.30 и вземе детето си към 18- 18.30ч. навън вече е тъмно и много студено.
Питам се само защо не може да се съберем и преборим със системата в градините?! Та зиматата извеждането е възможно най-добре след 10.30ч до към обяд. Защо децата ми стоят затворени от месец октомври и така ще ги държат до април или май, като и на затворниците им се полага по 1час навън.  #2gunfire Като ги взимам вътре мирише на застоял въздух, е как няма да са болни?
Държавата ни задължава да ги пращаме на градина, нека тогава контролира какво правят там! Нали уж предучилищната е да го обучават, а вместо това ги намирам строени пред телевизора и на изгасени лампи ежедневно, а сега ги искат и от 4г. ...

# 74
според мен не ги пробутвай така повече - просто ги предложи в една купа на масата или на детската масичка, подменяй ги, взимай си по някое плодче или зеленчук и ти, детето само ще посегне рано или късно да опита. слагай различни неща, може да прояви интерес.
иначе в супи - зеленчуци, в сладкишите - плодовете, както и в декорация на сладолед, салата, сандвич.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт