Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 430
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
  • в огледалото на живота
Благодаря Чери   Hug
Почна ги вече,ще го имам в предвид.

# 301
  • Mediterraneo
Моята вдигна температура - 38  ooooh!

Нали е на АБ?!

Малката ми пък е домашен затворник и така ще е поне още месец! Изобщо не се чувствам зле от този факт, въпреки че понякога доста й поскучава. Но имам късмет баща й да работи нощем и реално може да я гледа през деня. Ходят на кратки разходки, играе на двора, но като цяло си стои вкъщи.

Реших да е така след изкараната пневмония през декември. Няма как, а и не искам, след тежкото АБ лечение да я пусна ей така отново сред вирусите. Не и когато имам възможност да я държа вкъщи. И да- нека е безумие, но ще си стои вкъщи, докато пукне пролетта( разбира се, далеч съм от мисълта, че тогава няма да се разболява, просто ще е минало повече време от тежкото боледуване).

# 302
  • Пловдив
При нас стана същото. Заведохме го на друг лекар. И той нищо не чу в гърдите, само червено гърло и хрема.
Според него АБ, който е изписан, е слаб (първо Сумамед, после Оспамокс). Изписа трети  ooooh! Панцеф.
Смята, че можело и докато лекуваме едната инфекция да се е заразил с още 1 вирус и да ги наслагваме, защото за един ден (вчера) нямаше температура. АБ не пречел да се заразиш с нещо друго.

Ох, направо го унищожихме това дете с тая ясла.  ooooh! Преди да я започне точно 1 път беше пил лекарства.

# 303
Смята, че можело и докато лекуваме едната инфекция да се е заразил с още 1 вирус и да ги наслагваме, защото за един ден (вчера) нямаше температура. АБ не пречел да се заразиш с нещо друго.

"Припоркриване на вируси" му казват докторята.
АБ лекува бактериални щамове и докато се пие детето спокойно може да "лепне" допълнително вирус.

Случвало се  и с моето дете. Много е неприятно.

# 304
Температурата за момента беше еднократна,преди малко се върнахме от нейната ЛЛ ,каза да продължаваме с назначеното лечение

# 305
И аз като Тарталета. Изобщо не ме интересува, няма какво толкова да загуби ако не ходи на градина. Мога да си го позволя, идиотщина ще е аз да съм в къщи, а тя да  се влачи с болните деца .
По-добре да и е скучно в къщи но здрава, отколкото да и е пак скучно, пак в къщи, но болна.  Wink

# 306
  • Mediterraneo
По-добре да и е скучно в къщи но здрава, отколкото да и е пак скучно, пак в къщи, но болна.  Wink

Баш! Чудесно си го казала!

# 307
  • София
При моите е имало подобно застъпване на вирусчета.
Водя малкия на лекар, след червено гърло и лека Т. Педи казва, че гърлото и гърдите са спокойни. Аз съответно - весела и доволна.
Вечерта - повръщане и 39Т. И подозренията тогава бяха, че го водих  на пазар с мен и там успя да 'забърше' нещо.

В нашата градина варицелата продължава с пълна сила.
Засега все още няма обявени болни със скарлатина, може би пък това чудо е затихнало.

И да - няма да изпадам в паника заради грипа в градината. Каката ще ходи. Аз и особено баща им е по-вероятно да прилепим нещо  Thinking
Но малкият ще стои в нас и другата седмица заради изкарания бронхит. Определено е със спаднал имунитет и понеже имам възможност да го задържа - ще стои в нас.

# 308
Засега все още няма обявени болни със скарлатина, може би пък това чудо е затихнало.

Не е, за съжаление.
Варицела и скарлатина си шетат точно по това време на годината.
Вече има 1 случай на скарлатина в градината ни, очаквам и още Confused.

# 309
  • Пловдив
Пролетта и лятото по-спокойно ли е положението с вирусите и боледуванията?
Според вас до кога е добре да си ги държим вкъщи - края на март например?

Следобед мисля да ходя да ги питам в яслата какви са условията да не ходи месец-два и да му пазят мястото.
Пък и с работата да го измисля, болнични ли, неплатен отпуск ли.

# 310
Баш!... и от мен

# 311
Пролетта и лятото по-спокойно ли е положението с вирусите и боледуванията?

Нищо общо няма. До март включително положението не е особено розово.

Ако имаш възможност задръж детето до март включително. Вероятно искаш да пазиш мястото, заради точката за кандидатстване в градина. Иначе директно бих те посъветвала да отпишеш детето и да тръгне директно на градина.

П.П. Сега виждам, че си от Пловдив. Ако яслената точка не е от значение, направо си оставяй по възможност детето у дома.

# 312
  • София
 При нас въпросът със  скарлатината е много сложен. В групата имаше 3 случая през декември месец. След втория случай РИОКОЗ взеха секрети на децата и няколко бяха положителни. Положителните започнаха да пият АБ (надявам се) и слез 3 дни се появи 3-ти случай, което обезсмисли чистите секрети, получени преди това. Трябваше наново всички деца, които са имали чисти секрети при идването на РИОКОЗ да си направят нови, за да спре разпространението. Междувременно дойдоха празниците и всичко затихна. След Нова година, 10 дни след подновяването на занятията отново има случай на скарлатина, пак има направени секрети и положителните вече са 15 деца. Официално в момента няма карантина, защото няма болни деца, но стрептококът си върлува.
  Надявам се да направим извънредна родителска среща, защото е безсмислено всеки месец да се пие АБ, след който да има чист секрет, а седмица-две след това детето отново да е положително за Бетахемолитичен стрептокок и пак да трябва да пие АБ. Това е омагьосан кръг.
 Извинявам се за дългият пост.

# 313
  • София
По-добре да и е скучно в къщи но здрава, отколкото да и е пак скучно, пак в къщи, но болна.  Wink
Баш!... и от мен

И от мен  Grinning.
Commelina, за мен най-тежките месеци в годината относно ходенето на градина на детето ми са януари и февруари ... март също не е лек, защото тогава се завръщат всички, които са били предходните месеци вкъщи и групата се пълни, но е по-добре от предходните два - миналата година Никол ходи безпроблемно от средата на март до кроя на юни  Peace.
Документът, който аз представям за отсъствията през януари и февруари е протокол от ЛКК - преглеждат я и се разписват нейният педиатър, пулмолог и алерголог  Peace

# 314
  • Sofia
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но вече съм на работа:)

Ние сме добре, изненадана съм,  че трета седмица сме на ясла то милото знае, че аз съм в редиците вече и слуша и е добричка Heart Eyes

Имаме варицела в групата, та и ние сме в очакване, кой беше писал за мазило ефективно, та какво беше?
Също ме притеснява това, че подкашля вечер:( от вчера, днес ще я водя да я чуе лекарката. Желая ви здрави дечица.

Общи условия

Активация на акаунт