Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 422
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Оф, така ме е яд, че децата ни не са като нас навремето, когато с един компрес се оправяхме...
Аз като малка лекарства не съм пила, майка ми през цялото ми детство едва ли е дала повече от 20 лв за лекарства. Честна дума. Нямаше такива вируси и чудеса. Разтрива ме, завива ме, и на другия ден съм кукряк Laughing
Сега с тея биологични оръжия дето ги пускат, имам чувството че и самите лекари не могат да се ориентират в обстановката и не знаят вече какво да изписват... Tired

И тогава имаше същите болести като сега, аз съм живо доказателство Laughing. За 4 години в ДГ съм била болна 2 пъти от двустранна бронхоплевмония, 3 или 4 пъти от бронхит и n на брой пъти от гнойна ангина. А също и от варицела. Майка ми казва, че 2 дни съм ходила на ДГ, 2 седмици съм била болна вкъщи и така 4 години. Тръгнах 1 - ви клас и все едно, че ме смениха с друго дете. За 11 години съм боледувала 4 - 5 пъти от леки настинки и така докато не си останах вкъщи по майчинство с децата. Оттогава, от каквото са болни те, от това съм болна и аз ooooh!.

# 331
Да, навремето също си имаше болнави деца, жълти и зелени сополи, шарки+морбили, конюктивити тежки и пр.
Никога няма да забравя, че в градината пускаха деца на АБ и лелите и другарките си ги даваха, както и класическия Бронхолитин - беше си в една оранжева кутия и тъмно шише.
Аз бях от тези с "железен имунитет", хем и на ясла съм ходила, и на градина. Но пък си се тръшвах през първата година на градината на моето дете.

# 332
  • Пловдив
Сега се зачетох в разни коментари и ще се окаже,че Хидрасек и по-добро от Ентерола.А аз никога не съм пробвала Хидрасек  newsm78 и не са ни го изписвали

# 333
  • София
Цитат
Ние минахме през вероятно варицела и скарлатина накуп през декември. Казвам вероятно щото 1 лекар отхвърли варицелата, 2-ри не знаеше, 3-ти потвърди и двете болести, 4-ти се колебаеше...
Ей, това не мога да разбера Confused Колко доктора са необходими за едно дете /цензура/?! И ние имаме двама, плюс още дузина...Всеки със свои диагнози, естествено ooooh!
п.п Хидрасека сме го ползвали като бебета. Мислех, че е за по-малки деца newsm78
Цитат
Да, навремето също си имаше болнави деца, жълти и зелени сополи, шарки+морбили, конюктивити тежки и пр.
Никога няма да забравя, че в градината пускаха деца на АБ и лелите и другарките си ги даваха, както и класическия Бронхолитин - беше си в една оранжева кутия и тъмно шише.
Напълно вярно за мен Simple Smile А антибиотикът си беше задължителен  Joy

# 334
Хидрасек и Ентерол са два напълно различни препарата и няма по-добро, защото те взаимно се допълват.

Хидрасек - представлява солеви разтвор и оводнява и набавя соли при диария и повръщане.
Ентерол - дрожди, подобно на пробиотик. Действа благотворно при диарични състояния.

Има овкусен Хидрасек за бебета и малки деца, има и сашета за възрастни.
Ентерол е за всички възрасти.

# 335
  • Пловдив
Благодаря ви момичета Hug Златни сте

# 336
Ето една интересна статия, вече май се вижда края на антибиотиците.

http://www.dnes.bg/health/2013/01/25/idva-kraiat-na-erata-na-antibioticite.178476
Идва краят на ерата на антибиотиците
Бактериите стават резистентни, това е по-страшно от глобалното затопляне

# 337

http://www.dnes.bg/health/2013/01/25/idva-kraiat-na-erata-na-antibioticite.178476
[Идва краят на ерата на антибиотиците

`

Нали не я постваш като нещо положително Simple Smile?

# 338
  • София
Хидрасек - представлява солеви разтвор и оводнява и набавя соли при диария и повръщане.
Не е съвсем така - Хидрасек съдържа активно вещество, наречено рацекадотрил. То въздейства върху чревната стена и потиска повишеното отделяне на течности и соли, причинено от възпаление. Рацекадотрил упражнява бърз антидиаричен ефект, без да променя продължителността на преминаване през храносмилателния тракт.
Нашата педиатърка много го уважава...и аз от както го научих съм му фен и доста добре действа на всички.
Аз пък пих аб за първи път на 20 години за зъб, е не съм ходила на ДГ, но пък ходих на предучилична и не се скапах да боледувам, както и в първи клас също. Просто времето беше друго, храната също, въздуха и т.н. В у-ще в първи клас, седях до едно цигане с  вечно със зелени сополи, как пък не ме зарази не знам Thinking е да съм седяла 1 2 месеца, после ме преместиха...амааа не си спомням, да съм кашляла с месеци, да съм имала сополи..А сега.... #Crazy, зимния период повечето са напротивоалергични, изпиват се тонове аб и какво ли не....всяко второ е алергично или с някакво хронично заболяване...
Каката ми е с червено гърло - пуснах секрет, защото скарлатината в групата си продължава...и ако я повтори ще ги отнеса в ДГ  #2gunfire

# 339
Не е съвсем така
Емир е права. Peace
Хидратин е солеви разтвор.

# 340

Може и положително да е, поне като няма антибиотици държавата ще обърне повече внимание на здравеопазването у нас. Сега на никой за нищо не му дреме.

# 341
# 342

Може и положително да е, поне като няма антибиотици държавата ще обърне повече внимание на здравеопазването у нас. Сега на никой за нищо не му дреме.

Ами не е за съжаление.
И това няма нищо общо със здравеопазването у нас, а с мутирането на бактериите, което е доста страшно.

# 343
Не е съвсем така
Емир е права. Peace
Хидратин е солеви разтвор.

Моя грешка, предвид сходните наименования.
В тази тема съм под прицел за всяко тиренце Crazy.

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 22:43 от Sourcherry

# 344
Онзи ден на площадката детето ми си играеше с едно друго детенце и по едно време майката каза, че нейното било карало скарлатина след Нова година. Чета тук, че след АБ за скарлатина се пускат изследвания, а тя не беше и чувала за това. Но това не й пречеше да е сигурна, че детето й се е излекувало и няма да зарази другите деца  ooooh! Искрено се надявам детето й да  е било излекувано, че сега ще тръпна дали и моето не е прихванало скарлатина  Confused

Моя грешка, предвид сходните наименования.
В тази тема съм под прицел за всяко тиренце Crazy.

hug

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 23:09 от campanula

Общи условия

Активация на акаунт