Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 328
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Хайде и аз да се разпиша,прегледаха ни днес,още 2 точки сме имали на сливиците и от тях можела да кашля Peace!Секрети отзад няма,сопол също,явно това ще е!Каза,че съм имала желязно спокойствие с тия температури,да продължавам Дактарина и ни изписа Имуномикс,ако някой е давал да сподели дали е добро!Сега съм решила 2 дена само с ряпата да я оставя,ако не вида подобрение,тогава ще мисля,гърдите са чисти,но ми се ще идин компрес с мед да и направя,ама да видим!

# 526
След като се наспа сега няма температура - 36,6 е. За 2 часа е паднала със 7 десети.
jos,  слагаме Виброцил, 3 дни давахме капки Синекод, после минахме на сироп Гринтус за кашлицата.

Самсара, благодаря! Вече му е 5 ден на Панцеф. Ще си изкара целият курс. Той всъщност и на Сумамед изкара цял курс на лечение - 3 дни е по листовка, но без никакъв ефект.
не спирай АБ, просто друг път - с антибиограма, ако давате секрет.
давай и пробиотик, щом спада и Т това е добре, по-бързо да се оправя детенце! гледай нощес да не вдига, пак мери през час. може и витамини да дадеш да подсилите организма, супички също, не знам дали има апетит, кисело мляко на айрян, чайчета с мед също и лимон.
може да даваш с лъжичка и клеева тинктура разредена с вода, ако си давала и няма алергия.
 Hug

# 527
  • Пловдив
jos , благодаря за съветите. Клеева тинктура бях почнала да давам профилактично, но сега като почнахме с кофите с лекарства, я забравих.
И пробиотик никой не счете за нужно да ни изпише. Confused
А това на практика как да го направим във времето. В смисъл, микробиология и антибиограма стават за 5 дена. В кой момент от боледуването да го заведа детето да му вземат секрет, че да не стане късно, докато излязат резултатите? Ако, да речем, днес вдигне температура, утре го заведа за секрет, до след 5 дена е възможно да е оздравял или да се е усложнил и да сме закъснели.  newsm78

# 528
  • София
jos , благодаря за съветите. Клеева тинктура бях почнала да давам профилактично, но сега като почнахме с кофите с лекарства, я забравих.
И пробиотик никой не счете за нужно да ни изпише. Confused
А това на практика как да го направим във времето. В смисъл, микробиология и антибиограма стават за 5 дена. В кой момент от боледуването да го заведа детето да му вземат секрет, че да не стане късно, докато излязат резултатите
ЗАщо толко ва време 5 дни? Ако е сигурно, че е бактериална инфекция можеш да почнеш някакъв аб и после с мб и аб да видиш дали е верния. Ако не е сигурно, че е бактериална инфекция 3-5 дни с Т спокойно можеш да държиш, като следиш детето. Но 3 аб са си много...Често пъти Т се поддържа от вирусна инфекция...и затова просто аб не действа...
Нашето лечение - почваме с аб капки, ако не се повлияе почваме аб - зинат по аб го дават, че мори стафилокока. Пробиотик  - био баланс бейби изписа, не го бях купувала и много ми хареса има и витамини в него разни В-та, които се пропоръчват при прием на аб.

# 529
Commelina,  пробиотик щом не са ви изписали, тичай до аптеката да вземеш, съборазно възрастта на детето ще ти препоръчат нещо, вземи го, няма да сбъркаш и го давай по схемата от листовката, ако започнете АБ на пеницилинова основа между АБ и проб. трябва да има поне 4 часа.
ние не сме пускали досега секрет, не ни се е налагало, но знам, че се пуска като не са мити зъби и преди да е започнало лечение с аб и подобни, три дни преди това. зависи в коя лаборатория и дали събота-неделя се хваща, но 5 дни не знам къде е срокът, има и за по-малко дни.
ако се даде по-натам секрет, види се бактерия, ако има и се направи антибиограма, когато е приеман АБ вече може и да не е коректно изследване. знам, че понякога рядко МБ излиза чиста фалшиво.
давай и витамини, аз давам саностол сироп от октомври, с малка почивка и второ шише почнахме.
дано се оправяте бързо!
по принцип до 3тия ден ако няма симптоми за бактериална инфекция явни, може да се изчака, организмът сам да се справи, може да е вирус, и се подпомага с витамини, вит.Ц, чай и тн, може хомеопатия, дори и до 5тия, ако Т спада, има подобрение, това док може да каже.
ако не си доволна от док - смени го направо!

# 530
  • София
Здравейте и от нас. Сутринта се събудихме с Т 38 . Сега дъщеря ми | 5 год.| и мъжът ми чакат пред ЛЛ да ги прегледат. Оплака се още , че като си наведе главата я боли вратът. Дали това са симптомите на грипа? Сега ще ви чета по-назад. Много ми е притеснено.

# 531
Здравейте и от нас. Сутринта се събудихме с Т 38 . Сега дъщеря ми | 5 год.| и мъжът ми чакат пред ЛЛ да ги прегледат. Оплака се още , че като си наведе главата я боли вратът. Дали това са симптомите на грипа? Сега ще ви чета по-назад. Много ми е притеснено.
Да, това е типичен симптом за грип, болките в мускулите. Не е задължително обаче да е грип, обаче почти със сигурност е вирусна инфекция, заради болките в мускулите.

# 532
  • София
kelly_m6 , може от самото вдигане на Т да има болки., но лекарят ще каже  Peace

И аз си мислех, че моята най-вероятно е с грип - Т, главоболие, оплакваше се, че я болят рамената, има подкашляне. Но нашата каза, че е вирус, не било грип.

Снощи това дете пак легна доброволно в 6. А предната вечер в 10.30 с хиляди уговорки беше в леглото.
Изправи ми се косата, отново. През нощта хлапето не е вдигало Т и не е кашляло.
Кашля като се събуди. Надявам се да сборим тази кашлица - учудващо за мен, доброволно дава да правим инхалации.

# 533
Commelina помогна ли ви Грин Тус сиропа,питам,понеже го имам изписан,ако не ни мине кашлицата,да го взимам!

# 534
Снощи това дете пак легна доброволно в 6. А предната вечер в 10.30 с хиляди уговорки беше в леглото.
Изправи ми се косата, отново.

Нормално, организмът е изтощен след боледуването и има нужда от сън, за да се възстанови.  Дъщеря ми след последното боледуване сутрин започна да става в 10h при положение, че по принцип в 7 вече е кукуряк. Щастието продължи няколко дни, но поне съвпадна със събота и неделя и един уикенд и аз се наспах  Laughing

От снощи малката е с варицела. След малко ще ходим на лекар. Чудя се дали да не й взема една маска да стои с нея, докато чакаме пред кабинета. Само като си представя колко болни деца ще има пред кабинетите, само среща с варицела им трябва.

# 535
wild poppy, вземи! Браво, че мислиш и за другите деца!
Нашата лекарка си има една стаичка, в която приема съмнителни деца. Изобщо, ако се обадиш със съмнения за шарка, приема те с предимство в стаичката. Е, стои въпроса дали след всяко съмнително дете стаичката се проветрява.
И дано ано леко изкарате варицелата! Hug

# 536
  • София
wild poppy , пробвай да се уговорите с лекаря и директно да влезете без да чакате.
Иначе ако детето ще търпи - може да пробваш и да сложиш. Че точно сега освен на другите деца, и на твоето дете не му трябват болнави срещи...
На нашата - звънях и 2-та пъти и като приключеше с преглед - ни викаше да влезем. Ние чакахме отвън до сградата на поликлиниката.

При моите шарката мина леко, но тоя след-шарков период е мн. зле...

# 537
  • Пловдив
EmiR, jos, благодаря за отговорите.
знам за вредите от пиенето на антибиотици така на сляпо. Последните 1-2 пъти , като повдигнах темата пред лекарите, ми бяха изнесени лекции първо за възможните усложнения от 1 инфекция, а после и как производителите на други лекарства (неантибиотици) ни били облъчвали, за да купуваме техните продукти  Sick

Commelina помогна ли ви Грин Тус сиропа,питам,понеже го имам изписан,ако не ни мине кашлицата,да го взимам!
Да, 2 пъти го пие и му помага, но предполагам всичко зависи от конкретния случай на детето  Peace

# 538
Ами изписан ми е,но аз реших да кара 3 дена само на ряпата и тогава,ако видя зор,да го купувам,определено при нас ряпата има ефект,дано се оправим само с нея!

# 539
  • София
Ето ме пак. ЛЛ не е казала на ММ дали е вирус или грип. изписала е Седакс на 24часа, Умкалор, Мукоплант ако почне кашлица ,витамини и ефизол че има леко зачервено гърло. 

Общи условия

Активация на акаунт