Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 314
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,мами.Синът ми(3год.) от началото на тази седмица не е на детска градина.Педиатърката му изписа сироп за кашлица и хапчета за гърло.Обаче преди два дена,доста се влоши-започна ужасна кашлица,болки в гърлото,течащ нос(като вода) и го заведох пак.(досега не съм го виждала толкова зле-няма Т,но е доста топъл,сълзи му текат на моменти,сополи постоянно духаме,кашлицата-отврат).Педито му изписа Синекод за кашлицата(първоначално) и антибиотик-Клацид,но на нас ни е за първи път приема на антибиотик.Давам витамини,пробиотик Био Гая,нещо да пропускам?
Прочетох доста негативни мнения за Синекода,Вашето впечатление?

# 571
След като две лекарки прегледаха дъщеря ми и твърдяха, че нищо и няма днес след снимка по мое настояване се оказа бронхит.
Сега ни изписаха Ксимебак.
Яд ме е че не направихме снимка от самото начало и Сумамед при нас нямаше никакъв ефект.

Е как така - бронхит се чува на слушалка  Rolling Eyes Каво те усъмни, за да поискаш снимка?

# 572
Мисля че синекода е за суха давеща кашлица. На нас ни е помагал. Но ако кашлицата е влажна мисля че това не е подходящият сироп.

# 573
След като две лекарки прегледаха дъщеря ми и твърдяха, че нищо и няма днес след снимка по мое настояване се оказа бронхит.
Яд ме е че не направихме снимка от самото начало и Сумамед при нас нямаше никакъв ефект.

Е как така - бронхит се чува на слушалка  Rolling Eyes Каво те усъмни, за да поискаш снимка?
Ами тя и преди е боледува от бронхит. Познах по кашлицата. И добре, че направих снимка иначе не ми се мисли.
Имаше температура три дни след това за един ден нямаше и снощи пак вдигна и кашлица се появи. За мен това беше сигнал, че нещо не е наред. А кашлицата е ужасна от вчера сме на Флавамед.
Във вторник правихме кръвни и всичко беше в норма, но не може след 3 дневен курс Сумамед да няма подобрение. Добре, че съм настоятелна и ви чета  bouquet. Лекарката каза: "Аз бях сигурна, че излишно ще я облъчваме". Но две лекарки не чуха. Сега така кашля, че ми се къса сърцето.

# 574
Мисля че синекода е за суха давеща кашлица. На нас ни е помагал. Но ако кашлицата е влажна мисля че това не е подходящият сироп.
Права сте и дано и на нас помогне-кашлицата сега е суха и дразнеща.
Бързо оздравяване на всички

# 575
  • София
Силно се надявам да не зарази сестра си Praynig.
Аз да взема да питам - как може и дали изобщо може да се опази здравото дете от болното?
Да уточня - нямам възможност да ги пратя при баба/дядо в друг апартамент/къща.
Единия като се гътне, се опитвам да следя стриктно кой от коя чаша пие и гледам да не се гушкат много. И почвам да давам на здравия клей, чай с мед, пробиотик.
Понякога става разминаване, но обикновено каката пропуска болестите на малкия. А ми се иска ако може обратния вариант да се получи, че каката по-рядко боледува Simple Smile

Реално по никакъв начин не може да се опази. Аз също нямам на кой да метна здравото дете и от вчера започнах на Ани да давам сутрин витамин С и да се моля да не я хване и нея вируса. Иначе и аз все гледам да не се завират един в друг, да стоят по - далече, снощи взех Дани да спи при мен, за да не хвърля през нощта бацили и т.н, но колко съм предпазила Ани, ще се разбере скоро Mr. Green.

# 576
  • София
Реално по никакъв начин не може да се опази.
То и аз стигнах до тоя извод, колкото и да не ми харесва  Thinking
И продължавам всеки път да се терзая дали не можеше да направя нещо и здравото да не се разболее.

Моята продължава да кара на 2-3 бисквити на ден с малко мляко и да ляга по-рано. Явно това боледуване доста я изтормози. Но видимо е в добо настоение де.

# 577
калина_малина, бързо оправяне на детенцето  Hug

Удивително е за мен, че двама лекари са я слушали и не са хванали бронхита.

# 578
  • София
Аз нещо инхалации с вентолин или вентолин сироп? Тоя бронхит  без втечняващи секретите лекарства, само от аб няма да мине. От опит сиропите за кашлица не вършат такава работа, трябва си инхалация или сироп вентолин. Дори сме лекували бронхит само с инхалации  - и едно важно нещо дето една пулмоложка ми каза, че обикновено бронхитите се причиняват от вируси, а не бактерии. Явно при вас положението може да е минало и към бактериална инфекция, ама тая слуз на бронхите как ще се изчисти от само себе си?
За заразяването - обикновено каката носи нещо и малкия го лепва, но го карат много различно....Понякога малкия оцелява, не знам как...почвам вит С или коластра, но те са непрекъснато заедно...по- скоро го отдавам, че са си обменили достатъчно бацили по между си както и в цялото семейство и всеки е станал усточйв по някакъв начин. От скарлатина първия път не се зарази, а  при каката пък не съм изолирала стафилокока, който той си носи е реално може да заразява. Няколко пъти тя е с вируса с повръщането, той или не го кара или го кара по-леко от нея. Виж с варицелата нямаше начин и двамата си я изкараха, та и баща им на дърти години.

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 18:56 от EmiR

# 579
  • София
Цитат
Дори сме лекували бронхит само с инхалации 
Ние също.  Peace

# 580
калина_малина, бързо оправяне на детенцето  Hug

Удивително е за мен, че двама лекари са я слушали и не са хванали бронхита.
Мерси Самсара.
За инхалации не са ми казвали. Имам инхалатор до сега сме го използвали само със физиологичен разтвор. Освен да направя сега една инхалация.
Освен АБ давам и Флавамед.
Дали ще помогне да се втечнят секретите?
Вчера милата дори повърна секрети. Дано вече да има ефект, че не може постоянно да сме на АБ.

# 581
  • София
За инхалации не са ми казвали. Имам инхалатор до сега сме го използвали само със физиологичен разтвор. Освен да направя сега една инхалация.
Вчера милата дори повърна секрети. Дано вече да има ефект, че не може постоянно да сме на АБ.
Дори само с физ.разтвор ще я облекчи. А утре се обади на лекаря назначил лечението и се направи на тресната  и кажи, че имаш инхаратор, пък дано се сети, че инхалациите вършат работа. Вентолина е само по лекарско предписание, така че сама няма какво да правиш повече, освен да питаш пак дали вентолина ще свърши работа? Аз редовно подсещам с въпроси за  неща, за които съм сигурна, че помагат - преди беше за пробиотици -е научиха се да ги предписват.  Като кашлят винаги питам за инхалации с вентолин или без, пък каквото кажат. Миналата пролет каката направи бронхит - пи клацид, кашлицата не мина. Е отидохме на пулмолог и каза, че аб е бил излишен и оправихме вече задълбалия се бронхит за 5 дни с инхалации вентолин по схема и сироп ердомед май беше ...

# 582
Мерси за информацията. Вече направихме една инхалация с физиологичен разтвор за 6 мин. След един час пак.

# 583
  • София
Мерси за информацията. Вече направихме една инхалация с физиологичен разтвор за 6 мин. След един час пак.
Не знам дали толкова често трябва да правиш...а и принципно се препоръчват поне час  преди лягане, защото секретите се разбиват и евентуално се кашля повече. Така че, утре сутринта пак. Когато правя само с физ.разтвор ги правя през 4 часа поне...10 минути е добре...а и повече трудно издържат, слагам по 2,5 -  3 мм физ.разтвор. Има натриев хлорид на ампули 0,9% на naso libero - пластмасови са.  И банката върши работа, но последния път педи ми каза, да не ползвам повече от 1 ден /макар, че съм ползвала/ за инхалации...и тогава намерих тия пластмасови ампулки.

# 584
Да така ще направя. Аз използвам банка физиологичен разтвор за 3 дни.
Последният път лежахме в Токуда и правиха инхалации 3 пъти на ден с физиологичен разтвор.
Оттам знам, че банката е за три дни и после нова. Не се използва лайка и други подобни.

Общи условия

Активация на акаунт