Американки пращат 145 позитивни мисли и виртуални прегръдки към Сиатъл

• 35 148
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Всеки има право да разполага с парите си така, както сметне за добре. "Децата в Африка"  ми излязоха от речника много бързо след първите две години жителство тук.
Идва ми да крещя все още на "Няма деца, но гледа кучета. Да беше осиновила някое". Изобщо всички благотворители, които демонстрират хуманност, но нямат грам идея от проблема.

Не знам как написах Вършава, преди седмици. Нито езикът ми може да се извърти с Ъ, нито А е близо до Ъ в клавиатурата. Добре, че страницата ми се върна да ми извади очите. Извинявам се за изхабените нерви на прочелите.

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 19:01 от Niki1

# 631
Ники, не съм го видяла  Simple Smile и не би ме подразнило. Аз си признавам, че пускам проверка преди да цъкна публикувай, защото пиша в много малък прозорец и на пресекулки. Имам проблем със запетаите и др., но като не знам питам и не се срамувам от това Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 23:06 от vanhorne

# 632
  • USA
Анет, супер ми звучи за лагерите. Сподели после впечатления. Аз бях видна лагерничка и много искам и моите деца да имат подобни преживявания.

А някой чувал ли е за лагери в Бг с изучаване на български?

# 633
пускам проверка преди да цъкна побликувай,

Проверката не работи ли? Wink

# 634
пускам проверка преди да цъкна побликувай,

Проверката не работи ли? Wink

хаха, ей на Simple Smile  Embarassed  поправих се, но нямам обяснение защо съм го написала така.

# 635
 Joy Ох, много сте ми сладки!

# 636
Смей се Фей... да не бях писала по- добре  Laughing

# 637
Смей се Фей... да не бях писала по- добре  Laughing

Hug

# 638
Дами, някоя от вас има ли близък поглед/ мнение по въпроса за програмите, за надарени деца в началните училища? Всяка троха информация от първо лице ми е ценна Simple Smile. Благодаря!

# 639
  • usa
Дами, някоя от вас има ли близък поглед/ мнение по въпроса за програмите, за надарени деца в началните училища? Всяка троха информация от първо лице ми е ценна Simple Smile. Благодаря!

доста майки тук имат близък поглед/мнение, да Simple Smile. моят личен опит от три деца е, че ако програмата не е в отделно училище, няма особена полза от нея. меко казано, не очаквай чудеса. ако учителят е заинтересован и отговорен, може и да занимава таг учениците си на ниво, ако ви се падне мързеливец, нищо няма да се промени. ако имаш конкретни въпроси, питай. на така общо зададен въпрос поне на мен ми е трудно да дам смислена информация.

за грамотността какво да кажа? като цяло се смятам за грамотна, но тук влизам да се разтоварвам, не да пиша есета за кандидатстудентски изпити, та не се напъвам много-много с граматика и главни букви, просто си излагам мисълта, ако въобще я има Simple Smile. `побликувай` и подобни не ме впечатляват, както и липсващи или в повече запетайки. особено очебийна неграмотност ме дразни и като се сблъскам с такава, просто не чета, но в тази тема не съм попадала на неграмотност, която да ме фрапира, та ми е спокойно Simple Smile. но общо взето съм на принципа, че е по-важно какво казва човек, а не как го казва, дразня се повече на липсата на мисъл в някое изказване отколкото на това дали е написано следвайки граматическите, стилистическите, правописните и прочие правила...

# 640
И мен принципно не ме дразнят езиковите грешки и обикновено не ги коментирам. Изкушавам се само когато критикуващ правописа на някой друг е допуснал грешка. И сега малко ме сърби, но ще си трая   Sunglasses По-важно е да има мир и любов!  Mr. Green

Иначе съм попадала на 2-3 момичета (в друга тема), които пишат всичко на един дъх, без точки, запетаи... Пет-шест-десет реда изречение дето не мога да му хвана края, като и темите се сменяват няколко пъти. Ето това вече ме затруднява. В началото се опитвах да им следя мислите, но сега просто прескачам мненията им.

# 641
  • USA
И аз съм като Миз - предимство на съдържанието пред формата. Дразни ме като някой пише "по-вече" или "ходих ме" или "й" на килограм. Повечето грешки не ги забелязвам и нямам претенции за собствения си правопис. Веднъж едно девойче ми направи забележка, че пиша "купувам" с У.

# 642
И аз съм като Миз - предимство на съдържанието пред формата. Дразни ме като някой пише "по-вече" или "ходих ме"

И на мен ми е странно от къде е дошло това. Не би ми хрумнало така да ги напиша тези думи, а съм чела иначе интелигентни хора да ги пишат по този начин.

или "й" на килограм.

Аз онзи ден забелязах, че незнайно защо съм сложила едно "й" където не му е мястото, че и един пълен член, но не ми се занимаваше да редактирам. Мисля, че и много от грешките ни идват от тази маймуница, на която сме свикнали да пишем по чатове и подобни през последните 10-тина години. Иначе аз се улавям, че много се замислям за някои думи с предлог/представка дали се пишат слято.

Ама гледай сега колко време проверявам дали нямам някоя грешка преди да публикувам. И сигурно не съм само аз... Викам да си дадем "свободно"  Wink , че да не замре темата. Съгласна с Миз, че не влизам тук за да пиша есета  Laughing

# 643
Аз пък не мисля, че е лошо от време на време да си припомняме някои правила за правопис и нямам нищо против някой да ме поправя. Само по форумите пиша на български и усещам, че малко по малко го изпускам, а и децата искам да уча, как ще стане, ако аз самата съм неграмотна?

Аз ако се чудя за някоя дума правя Гугъл тест Simple Smile

# 644
Миз, съвсем, ама съвсем съм боса по въпроса, затова и не съм конкретна. Синът ми (на 6г.) е на път да го евалюират, та се опитвам да разбера, който е минал през това- доволни ли сте, трудно ли е, да съжалявам ли ако не стане... нещо важно, да не взема да изпусна.

Програмата им е в близката фундаментал- прогимназия, един ден в седмицата. Получавам супер разнопосочни мнения от родители на по- големи деца там.
В каунтито ни има и едно full-time gifted program начално училище, за което досега не съм си правила илюзии, но знае ли човек.

Отговорът ти доста ми помага, благодаря Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт