Отговори
# 210
Ivaelina_78 marselia  и другите ,които ще раждате в АГ Варна - имате ли представа дали за раждането ви обличат с техни нощници или ние трябва да си носим ? Специално за самото раждане питам...

Ivaelina_78 - http://dakovski.com/contact погледни този кабинет. Доколкото знам са много добри.

# 211
  • Варна
Благодаря sirmapetrova!

Аз съм раждала преди 10г. в АГ и си бях облечена с моя нощница през цялото време, не знам да предлагат от болницата!

# 212
здравейте мамчета  Hug

поли25 какви са тея 35часа раждане дето си ги писала  Shocked направо ме разби

кати м дано всичко е наред и ти пожелавам много леко и безпроблемно раждане

за движенията на бебо всички казват че е нормално да намалеят движенията заради по малкото пространство така че няма място за притеснения въпреки че моята госпожица доста мърда но това защото ми е много голям корема  Mr. Green и явно си има място

аз да ви кажа понякога я чувствам все едно диша такива ритмични движения прави освен хълцането де и много често я усещам как напира надолу да излиза, дава зор вече

аз после съм на тонове и ще се отчета след това пак, така че до после   bouquet

# 213
sirmapetrova аз също ще раждам в АГ. Нощница си носи твоя.Една стара, с която да родиш и после може да я изхвърлиш.Така ме посъветва моята акушерка,а в списъка имам 2бр., с които ще се облека след раждането.

# 214
Здравейте мамчета! Сега се връщам от преглед, мъжлето е вече 3 100  Hug, всичко за сега е наред, върви малко по едричък и се надявам да се роди преди термина да не вземе да стане 4 кг, че... Shocked
Dilandii, за антителата и аз да ти кажа че се правят когато майката е с отрицателен резус фактор, а бащата с положителен, при мен е така и 3 пъти изследвахме антитела и не съм плащала бяха по здравна каса, веднъж си правих по мое желание и струваше 29 лв.
лека вечер

# 215
Здравейте мамчета! Сега се връщам от преглед, мъжлето е вече 3 100  Hug, всичко за сега е наред, върви малко по едричък и се надявам да се роди преди термина да не вземе да стане 4 кг, че... Shocked
Dilandii, за антителата и аз да ти кажа че се правят когато майката е с отрицателен резус фактор, а бащата с положителен, при мен е така и 3 пъти изследвахме антитела и не съм плащала бяха по здравна каса, веднъж си правих по мое желание и струваше 29 лв.
лека вечер
Ми аз съм 0+,а таткото А+,ама докторката каза задължително на изследване....Кви са тия неща ве4е и аз не знам... newsm78
Elince,разбрах те,много ти благодаря за напълно из4ерпателното обяснение.Доколкото разбирам щом съм 0+ не се налага такова изследване,ама ще слушам лекарката,кво да правя.Аман от то4ене на кръв!
В сайта на Тина Киркова нищо не намерих за цената на епидуралната упойката,в Шейново пише,4е е 300лв и се слага задължително с избор на екип Shocked,тоест ако си без екип,няма и упойка,та да питам ако някой знае как стоят нещата в Тина?Аз съм си избрала да раждам с акушерка,първото така го родих и сега пак така,определено ми се струва по-добър вариант,защоот наистина може да се раз4ита да ти се обърне внимание,докато с лекар май не винаги  етака...

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 18:00 от dilandii

# 216
  • Sredets/Burgas

Ми аз съм 0+,а таткото А+,ама докторката каза задължително на изследване....Кви са тия неща ве4е и аз не знам... newsm78

Ама какви са тия глупости!?!!  newsm61
Направо подивях! Кажи на тази, твоя псевдо докторка да си отвори Wiki (на български, ако не може на английски) поне, там има такива хубави схеми и таблици на съвместимостите на кръвните групи!
Това, какви са ви на вас с таткото кръвните групи няма никакво значение при бременност, има само и единствено при кръвопреливане!
За бременността има значение RH на майката - това е! Ако е отрицателен след първа бременност, в рамките на 72 часа след раждането се инжектира гамаглобулин с антиглутинини  анти - D, за да се предотварти несъвместимост при евентуална втора бременност и то само в случай, че бебето е с rh+.

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 18:20 от Lovehunter_Butterfly

# 217

Ама какви са тия глупости!?!!  newsm61
Направо подивях! Кажи на тази, твоя псевдо докторка да си отвори Wiki (на български, ако не може на английски) поне, там има такива хубави схеми и таблици на съвместимостите на кръвните групи!
Това, какви са ви на вас с таткото кръвните групи няма никакво значение при бременност, има само и единствено при кръвопреливане!
За бременността има значение RH на майката - това е! Ако е отрицателен след първа бременност, в рамките на 72 часа след раждането се инжектира гамаглобулин с антиглутинини  анти - D, за да се предотварти несъвместимост при евентуална втора бременност и то само в случай, че бебето е с rh+.

Абе тя 4е е смотана,смотана е,при това много,ама и аз имам вина,4е все раз4итам на тях да ми кажат какво трябва да се прави,а сама не се поразрових малко и да по4ета за какво става въпрос.

# 218
Недейте да говорите с такава убеденост. Не само резус факторът е водещ. Е вярно е че несъвместимоста между кръвните групи не е кой знае какво, но това не значи, че не съществува такава. Най-голяма възможност за такава несъвместимост има в случаи когато майката е 0-лева група  а детето с кръвна група А, B или AB.
"Майката изработва антитела, които преминават през плацентата, попадат в детското кръвообръщение и разрушават еритроцитите. Затова децата имат по - високи нива на билирубин и малко по - тежка жълтеница след раждане."
 Rolling Eyes

# 219
  • София
dilandii, не е твоя вината. Те за това са доктори и са учили 100 г. И затова трябва да разчитаме на тях. Аз съм 0+, мъжът ми е А 1+, не са ми правили никакви изследвания в тази връзка. Детето ми е А+ като баща си. И аз знам,ч е когато резус фактора на майката е отрицателен, тогва се прави.

# 220
момичета аз съм В- а мъжът ми В+ и от втория месец ми пускат за антитела досега съм пускала 3 пъти през ЗК

# 221
kristelle  Ivaelina_78 Благодаря ви много! Аз си взех две ама за кърмене ,а не ми се иска да ги цапам...утре ще ида да си взема някоя по обикновена  bouquet

# 222
Ние също сме А- и А+ и до сега 2 или 3 пъти са ми пускали антитела. Лекарката казва, че опастността по принцип е при втора бременност.

# 223
  • София !
Аз съм А1+ , а ММ е АH+ , не са ми пускали антитела , а дали трябва при това положение  newsm78

# 224
Аз също като започнахме да пробваме за бебе още изчетох доста по въпроса тъй като мъжът ми е В- а аз съм А+, плюс това майка ми е завършила за акушерка и тя има някаква представа макар и да не се занимава с това от много години. Та мисълта ми беше - това, което разбрах е, че кръвните групи са без значение. Има проблем само в случай, че майката е резус фактор отрицателен, а бащата положителен и тогава бебето е положителен и организмът на майката го разпознава  като враг и създава антитела. проблемът е по-вероятен при втора бременност и задължителен при трета. но всичко се оправя като се следи за антитела и се бие ваксината. все пак ще сверя с лекарката и пак ще пиша.

Да използвам и да се оплача - легна ли и опитам ли да стана или да се преместя - леле как ме болят кокалите на таза не е истина! Все едно всичките  са се разместили и се излезли от ставите и ги вкарвам обратно. Нещо подобно според мен прави Мел Гибсън в Смъртоносно оръжие като си вади рамото и го намества,  та след тази бременност може да се цаня за суперченге Wink

Лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт