Отговори
# 255
Честито на Кати! Живи и здрави и бързо възстановяване!

Момичета, имам нужда от инфо и съвет. Иска ми се да разбера повечко за нормалното раждане. Досега не се вълнувах особено, че бях твърдо за секцио, но сега, както споделих по-рано, вече не съм толкова сигурна и се чувствам тотално неподготвена. Та въпросите ми са:
Можете ли да постнете линкове за нещо като добри онлайн уроци - може и на английски - как да дишаме в различните етапи на раждането, какво се случва, как да напъваме и т.н. Сигурно ако поровя в нета ще намеря, но ми се ще да не попадам на някакви страхотии, че е без това ме е страх и затова моля за вашите препоръки.
Също така късно ли е да се запиша на курс (по термин съм в 34 седмица) и ако не, къде ще препоръчате да се запиша.
Благодаря предварително за отговорите!

# 256
Да добавя, че все повече вървя към нормално раждане с епидурална упойка, примерно... Това е, ако докторите продължават упорито да твърдят, че нямам показания за секцио... Засега чета все хубави неща за тази упойка - че не засяга бебето, че може да възникнат минимални усложнения и т.н.  Все пак ако прибегна до този вариант, трябва да съм добре информирана как да напъвам и т.н., защото доста ще си намаля чувствителността по време на самото раждане и ми е още по-важен курса за нормално раждане или поне онлайн уроците. А от мамите, които ще са живот и здраве с нормално раждане - ще ми е наистина полезно да знам какво мислите по въпроса...

Ще видим, де, да стигнем с малката живи и здрави до прегледа в края на януари, началото на февруари, да видим какво ще кажат докторите финално, че все пак зависи и колко е пораснала и от хиляди други неща... Дотогава, просто си разсъждавам на глас Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Между другото, няколко приятелки се опитваха да ме убедят да се върна към секциото с вижте, моля ви се, какъв допълнителен довод - секса бил различен, и то не в хубавия смисъл, след нормално раждане, защото си оставаш донякъде разширена... Това ми се струва голяма глупост и със сигурност е последното нещо, което ще повлияе на решението ми, но ще ми е любопитно какво ще кажат мамите раждали нормално първия път...

# 257
Кати м, честитооо! Да ви е жива и здрава и много щастлива, а ти бързо да се възстановяваш и да разказваш!

# 258
Честито на новите мами. Здрави и щастливи да са бебчетата Simple Smile

Момичета, имам нужда от инфо и съвет. Иска ми се да разбера повечко за нормалното раждане. Досега не се вълнувах особено, че бях твърдо за секцио, но сега, както споделих по-рано, вече не съм толкова сигурна и се чувствам тотално неподготвена. Та въпросите ми са:
Можете ли да постнете линкове за нещо като добри онлайн уроци - може и на английски - как да дишаме в различните етапи на раждането, какво се случва, как да напъваме и т.н. Сигурно ако поровя в нета ще намеря, но ми се ще да не попадам на някакви страхотии, че е без това ме е страх и затова моля за вашите препоръки.
Също така късно ли е да се запиша на курс (по термин съм в 34 седмица) и ако не, къде ще препоръчате да се запиша.
Благодаря предварително за отговорите!
Леда, и на мен ще ми е за първи път и от няколко дни чета тук хубави разкази за нормалното раждане: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=355917.0
Иначе има и един сайт, в който по няколко пъти чета статиите за етапите на раждане: babysling-bg.  com.
Най-важно е да се настроим позитивно, както казват всички. Пожелавам на всички нас бързо, леко и незабравимо преживяване на чудото  Simple Smile

# 259
За мен нормалното раждане е по-добре, радвам се че си се разколебала за секциото. Simple Smile

# 260
Въпреки че ще ми е първо раждане искам да споделя мнението си колко по-истинско и силно усещане е според мен естественото раждане. Както се изразява майка ми: "Ако няма основателна причина за секцио няма защо да не изживее човек магията, тъй като при секциото просто ти показват едно бебе след като излезеш от упойка и ти после "свикваш" с него. Доколкото при нормалното раждане усещаш, че това е частта от теб, на която си дала живот!"

# 261
Въпреки че ще ми е първо раждане искам да споделя мнението си колко по-истинско и силно усещане е според мен естественото раждане. Както се изразява майка ми: "Ако няма основателна причина за секцио няма защо да не изживее човек магията, тъй като при секциото просто ти показват едно бебе след като излезеш от упойка и ти после "свикваш" с него. Доколкото при нормалното раждане усещаш, че това е частта от теб, на която си дала живот!"
Напълно съм съгласна с теб, сега ми се налага секцио по медицински причини и ми е много кофти - заспиваш после - честито вие сте мама. Колкото и да боляха контракциите като извадиха бебето вече нямаше болка, нямаше нищо. Самото щастие и еуфорията ти притъпява болката и остава само да се радваш на бебо. А и срещата ти с него ще е по-скоро от колкото раждалите със секцио, 4 часа след като родих си ходих и си го кърмех.

# 262

Напълно съм съгласна с теб, сега ми се налага секцио по медицински причини и ми е много кофти - заспиваш после - честито вие сте мама. Колкото и да боляха контракциите като извадиха бебето вече нямаше болка, нямаше нищо. Самото щастие и еуфорията ти притъпява болката и остава само да се радваш на бебо. А и срещата ти с него ще е по-скоро от колкото раждалите със секцио, 4 часа след като родих си ходих и си го кърмех.
[/quote]

И тя така каза, майка ми. Имала е много тежко и продължително раждане с мен, но казва: "В момента, в който те видях... всичко друго забравих!" А и аз съм на мнение, че е много важно да се настроим максимално положително към раждането, особено за тези, на които ще ни е за първи път. Не бива да се страхуваме от нещо, за което не знаем какво е усещането. Пълно доверие на екипа и максималното възможно спокойствие! Peace

# 263
аз също съм за нормално и така и смятам да раждам (дано няма някакви проблеми) само трябва да си спокойна и да не мислиш "оооо колко много ще ме боли" а "страхотно вече ще гушна и видя малкото си съкровище", на мен също ми е първо раждане и си имам страхове и притеснения, но желанието ми да видя и гушна малката си принцеска надделява, а и честно казано аз постоянно си представям начина по който ще раждам и винаги си представям едно прекрасно раждане.  Hug

аз да ви се оплача че тази нощ сънувах ужасен кошмар и се събудих толкова стресирана, цялата треперих, дано не съм отразила страха си върху малката ми принцеска

до скоро   bouquet

# 264
И аз съм приеърженик на нормалното раждане. Другия месец ми предстои и на мен да родя първото си бебче, но за съжаление още не е ясно как ще раждам.

Това, което знам е, че е хубаво човек да се запознае за самия процес на раждането, за неговуте етапи и да се настрои положително Simple Smile Понякога целият страх и паника  идва от това, че не знаем какво ни очаква. Останалите неща като дишане и напъни са работа на доткорите, които израждат - трябва да ги слушаме и да им имаме пълно доверие Simple Smile

Прекаленото вманичаване, гледане на клипчета и четене на какви ли не разкази според мен само влошава положението  bouquet

Успех и леко раждане на всички мамчета, на които им предстои

# 265
Да добавя, че все повече вървя към нормално раждане с епидурална упойка, примерно... Това е, ако докторите продължават упорито да твърдят, че нямам показания за секцио... Засега чета все хубави неща за тази упойка - че не засяга бебето, че може да възникнат минимални усложнения и т.н.  Все пак ако прибегна до този вариант, трябва да съм добре информирана как да напъвам и т.н., защото доста ще си намаля чувствителността по време на самото раждане и ми е още по-важен курса за нормално раждане или поне онлайн уроците. А от мамите, които ще са живот и здраве с нормално раждане - ще ми е наистина полезно да знам какво мислите по въпроса..

Първото си дете родих нормално с епидурална упойка.. според мен това дали ще имаш усещане за напън или не зависи само от анестезиолога- той изчислява и поставя дозата упойка. Аз лично си имах усещане за напъните на бебето и слушах екипа кога да напъвам кога не- така родих безболезнено и без шевове. Лично според мен уроците са полезно нещо но като дойде момента аз лично незнам дали бих си спомняла точно в кой момент какво е трябвало да правя като на урока, дали да дишам дали да напъвам. Според мен е важно да си избереш добър екип при който да раждаш и да им се довериш напълно...и да си много спокойна и положително насторена Simple Smile
Както каза моята акушерка тогава от какво те е страх, хиляди биха дали всичко за да са на твое място сега ...

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 12:17 от bilyanaz

# 266
Здравейте момичета!Честито на мама Tansita бебе Ванеса и на мама Кати  М бебе Лора!Леко възтановяване им желая,а на бебенцата им пожелавам това ,което  майките им го пожелават умножено по 1000!

За раждането природата го е измислила как да бъде,но има случаи когато природата не се е постарала на 100% и се налага секцио,особено когато има риск за бебето като при мен.Нямам дата за секциото ами се разбрахме да отида към 1 или 4.02 и да се видят тапи,разкрития и ще гледаме да го задържим бебето колкото се може по-дълго в коремчето.Дано да устискам колкото се може повече Praynig Praynig . Хубаво е лекарите да го решават това нещо,а не ние.А радостта от едно бебе,което е чакано и желано си е еднаква ,няма значение по какъв начин си го раждал.Има случаи при нормално раждане ,когато е минало толкова тежко ,че не го кърмиш бебето нито ти го носят веднага.Важното да е безпроблемно и по 2-та начина.
Добре,че няма 3-ти начин,че тогава щяха да са големи размисли Mr. Green Laughing
Някой беше споменал в предишната тема ,че ще има  анкета в тази кой как ще ражда  newsm78
Айде и чакам нови попълнения от бебета и ще стискам палци на мамите! smile3525 newsm51

# 267
  • София
И аз споделям мнението ви за естественото раждане,въпреки ,че до сега не съм усещала какво е  и за жалост няма да имам тази възможност! Всяка една операция крие своите рискове, няма и гаранция при нормалното раждане ,че все нещо може да се обърка до последния момент... но определено след нормално раждане ,майката може да гушне бебето,да е с него веднага след раждането! Зависи  дали ще има шевове или не ,може дори на същият ден да си вземе душ,да става!! Нова не е никак за пренебрегване!!

Успех на всички мами с раждането било то секцио или нормално!Нека при всички ни мине лека и гладко!

# 268
Здравейте мили мами    bouquet
Бих искала да поканя мамите , които бременеят извън България в
Бременни майки в чужбина
И да помоля момичето , което води темата да сложи линк към тази . Предварително благодаря
Лека и спокойна бременност от мен  Hug

# 269
Честито на родилите мами!!!   bouquet   bouquet   bouquet Много здраве на тях и на малките бебоци, много радост и усмивки да им носят!!!  Hug

Ние не сме се включвали отдавна в темичката, но с тези болници и постоянни контракции не ми е до нищо. От началото на годината сме на тръни и стискаме да удържим до 9ти месец. Още една седмица ни остана и може да си отдъхнем, надявам се да не се изложим на финала Simple Smile)) Вчера пак имах силни болки и сигурно съм получила разкритие, че се чувствам малко странно отдолу, всяко помръдване ме прерязва. На 22ри сме на тонове, но не знам как ще стигна до кабинета. След всяко ставане за повече от 5 минути получавам контракции. Но стига толкова съм ви се оплаквала. Хубавото е, че бебчо се храни добре, водите и плацентата също са ок, тоновете му в болницата бяха доста високи към 180, дори и до 200 стигаха, но постепенно се нормализираха. Предполага се, че е от Гинипрала.

Чета постовете за кръвните групи. Аз съм 0+, а ММ е А+, това означава ли, че бебето ще кара тежка жълтеница ако е А+ и налага ли се да си правя изследване за антитела? Мислех, че значение има само RH.

Искам да попитам мамите, които смятат да раждат нормално правили ли сте упражнения за стягане на перинеума, колко често сте ги правили и използвали ли сте масажно олио за перинеум и крем за подготовка на зърна. Аз упражненията ги правех мн рядко, тъй като много ме болеше после като пишках, а и с нищо не съм се мазала заради контракциите и скъсената шийка, дори и лосиона против стрии спрях, че не трябвало да си пипам корема. Та в момента се чудя колко ли шева и стрии ще имам  Thinking , но всичко е в името на малкия да се доразвие напълно.

Пожелавам успех на всички мами, на които им е дошло времето да се срещнат със своите съкровища, а на останалите бебоците да слушат и да не бързат да излизат.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт