Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 33

• 83 343
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Понякога ми става доста тежко да разчитам само на себе си, ще ми се някой да ме отмени поне в нещо. Преди да се разболея едвам се оправях, сега вече съвсем не смогвам понякога. Благодаря ви, че ми давате кураж въпреки всичко да продължавам борбата.

# 631
Марго,всички тук са минали или минават през това.Знаеш ли,на моменти и аз така се чувствам.Мразя да съм скована от страх,мразя да мисля за това.Незнам дали думите ми ще ти помогнат,но един ден ще се събудиш и всичко ще е вече зад гърба ти.Малки крачки,една по една...и цялата подкрепа на жените тук. Hug

# 632
Привет на всички  Simple Smile Извинявам се че нахълтвам така директно с въпроси, но не знам кой друг да питам  Rolling Eyes Та работата е следната: след 4 курса химиотерапия и скенер се оказа че рака на гърдата и метастазите в черния дроб не са се намалили а даже са се появили 2 нови  в черния дроб, затова на майка ми й беше изписана "Кселода" който да ги пие успоредно с другата химиотерапия; това добре, но две седмици по късно майка ми разви "Стоматит", лекарката посъветва да спре за няколко дена и се наистина се оправи. Сега обаче пак трябва да ги почне. Та въпросът ми е дали лигавицата се е подразнила от директния контакт с лекарството или е в вследствие на усвояването на лекарството от организма? Питам понеже майка ми се надява, че ако увие хапчето в парче хляб за да избегне директния контакт и ще избегне това възпаляване, а аз не знам какво да я посъветвам. Confused

Благодаря ви предварително Simple Smile) и на всички весел ден Simple Smile

# 633
  • София
Стоматита е следствие приема на Кселода. Един от страничните ефекти.
Обвиването с хляб на хапчето, няма да го отстрани.

# 634
  • София
Здравейте мили,борбени момичета!От известно време следя темата и много се вълнувам от това,което пишете!Това лято и моята майка беше оперирана от тумор на слюнчената жлеза,който  след хистологията се оказа метастаза в лимфен възел,вследствие на рак в устата.Последва втора операция и отстраняване на пакет от лимфни възли.Мина и лъчетерапия-25 процедури.Това беше декември.Сега има силни болки в костите.Гледаха я на скенер и казаха,че има шипове и дискова болест,но болките се засилват и започнаха и в ребрата.Не знам какво да предприемем и дали е от лъчетерапията...? newsm78Четох за сцинтиграфия на костите.Тя с направление ли е и как се процедира?

# 635
  • София
За сцинтиграфия направлението е 3 А- дават го специалисти- онколог, хирург, ревматолог.
Най- новият апарат е в "Св. Иван Рилски". Записването става и по телефона- и е от "днес за утре" (в другите болници може и месец да се чака)... прозвуча като реклама, ама не е, просто споделям лични добри впечатления.
И аз бях (и все още съм) полудяла от болки- рамене, гръбнак, ребра- но, Слава Богу, нямам мети- не съм по- добре сега, но съм по- спокойна.

# 636
А нормално ли е да има болки в бъбреците толкова време след химия? Или по-скоро болките ще са ми от нещо друго  newsm78 Мисля в четвъртък да отида да ги изследвам. Личната ми казва, че не вярвала на изследвания и видеозон, най-добре скенера казвал. Да ама те  скенер за други неща не ми дават, камо ли за бъбреци...

# 637
Каролка,нефролог мисля беше специалиста за бъбреците.Личната не трябва ли да те изпрати на специалист?Желая ти да си здрава!

# 638
Аз направих вече една химиотерапия, обаче в момента най-малкото, което ме заболи, ме изкарва извън релси. Вече не знам какво от какво ме боли.  Водят ме 2б стадий (т.е. без разсейки в далечни органи и т.н.), но реално изследването за разсейки беше само ехо на черен дроб и вътрешни органи и снимка на бял дроб. Сега де що ме бодне и няма да ви казвам умът ми какви ги върти.......Чудя се компютърния томограф (май има такова нещо, ако не - поправете ме) дали може да покаже, ако има някъде нещо.  Казаха ми, че ще ми правят 4, а може и 6 предоперативни химиотерапии и си мисля, че през това време не мога да си направя нито сцинтиграфия, нито примерно ПЕТ скенер, за да не си натоварвам организма с разните изотопи.

# 639
  • София
мисля, че през това време не мога да си направя нито сцинтиграфия, нито примерно ПЕТ скенер, за да не си натоварвам организма с разните изотопи.
PEt Скенер не можеш да правиш,защото там изискване да е поне 2 седмици след химия,но сцинтиграфия можеш.Аз моята я правих някъде 10 май,а първото ми вливане беше на 27.04.Нищо не ми казаха и не ми отказаха,и нищо не ми стана ,де  Wink Предполагам,че организмът се затормозява,но те лекарите са за това ,да ги преценяват тези неща

Хубав ден на всички   umbrella

# 640
А ти твоята защо я прави - поискаха ти я, или на своя глава?

# 641
  • София
Tuig ,
връчиха ми 1 лист с изследвания -ренген бял дроб,ехо на корем,ТМ и Т.н., и сцинтиграфия
Не съм правила и не правя нищо в лечението си на своя глава

# 642
Момичета,много ми се е дояло кроасанче и кит-кат,малко глупав въпрос,но да питам все пак,може ли да си го позволя? Confused

# 643
  • София
Миленка,какво ще кажеш  newsm78

# 644
Момичета,много ми се е дояло кроасанче и кит-кат,малко глупав въпрос,но да питам все пак,може ли да си го позволя? Confused

Аз съм твърдо за!

Общи условия

Активация на акаунт