Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 33

• 83 344
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • в Низината
Някой от вас може ли да ми каже как се приготвя и пие чаят от котешка стъпка, защото в интернет срещнах много различни рецепти?

# 661
  • В царството на игрите:)
Момичетааа благодаря ви за хубавите думи и за това, че търпите изстъпленията ми Mr. Green
Ако имаше "Оскари" аз наистина нямаше да имам конкуренция - майстора си е майстор ooooh!
Маргич, теб ти е хубаво там, ама ние си те чакаме тук  bouquet
По повод двата Великдена само да вметна, че свещениците няма да се разберат докато католиците не желаят да направят никакви отстъпки, а и аз не намирам смисъл източно православните да ги правят, но това е друга, дълга и трудна тема Thinking
Що се отнася до чая от котешка стъпка надали има голяма значение как точно е направен - нали е чай от билката newsm78 Аз поне така мисля Peace
И последно: ако някой иска да дойде с нас в с. Баня тази година да ми пише или ми се обади, защото трябва да пуснем заявките за нашата група! Датата е от 9 май - 7-8 дни!!!

# 662
  • София
Някой от вас може ли да ми каже как се приготвя и пие чаят от котешка стъпка, защото в интернет срещнах много различни рецепти?
В интернет има сто рецепти за това, но запарката е най-добра.
Миленка, ами ти си за рекордите на Гинес, скъпа.За това те обичам толкова, защото си уникална   love001

# 663
  • в Низината
Хули, milmich, благодаря!
Искам да попитам някои неща. Става дума за майка ми, която е в рак на яйчниците. В темата има ли някой със същата диагноза? Имам нужда от някои съвети, защото в момента има неща, с които не знам как да й помогна.   

# 664
Привет на всички!За котешката стъпка:слага се 1 литър вода да заври,пуска се 10гр от билката и се остава на ври между 3 и 5 мин.След това се маха от котлона и се оставя 1 час да престои,прецежда се и се разпределя за деня.Пие се половин час преди ядене,по една чаена чаша.5 дни се пие 2 се почива.Един месец се пие,после се почива един месец.
Да ви кажа също какво ми споделиха за нони или моринда-силен антиоксидант.Можете да прочете в интренет за моринда.Една украинка след приключване на операцията и терапиите е започнала да пие моринда/от 3 години/,споделя,че се чувства добре.
Чай от котешка стъпка съм пила,той е по-скоро профилактично,казват,че има качествата на химиотерапията.Моринда съм си взела,но все още не съм пила,тъй като не са приключили моите терапии.Това е от мен.Целувки и бъдете здрави!

# 665
Палитра,майка ми беше с такава диагноза.Оперираха я,мина 6 курса химия и после контролни прегледи.Незнам какво те интересува.Ако всичко е хванато навреме,лекарите ще ви кажат какво следва.Много е важно следенето след това.Моята майчица не искаше да ходи.

# 666
  • в джунглата
Понеже другата тема за рака е много назад, искам да попитам дали сте чували морфина да не действа.  Става въпрос за баща ми до сега беше на оксиконтин и вчера за пръв път сложихме една инжекциа морфин но въпреки това болките си останаха.  Оксиконтина ги притъпява малко, но не изчезват и тои търпи всичко. Но вчера вече виеше от болки и сложихме морфин но не подейства. Ако някаи се включи със съвет ще съм му благодарна.
 Да не би 1 ампула да е малко и след колко време може пак да се сложи?

# 667
  • София
Възможно е и да не действа. Зависи от много неща.
На свекърва ми и слагахме три пъти по една ампула. Но питайте лекаря все пак.

# 668
  • в Низината
sunystar, благодаря ти, но майка ми не иска да пие чая.
Исках да попитам какво друго може да се направи, защото от 10 дни не е ходила по голяма нужда заради метастазите в дебелото черво /според лекарите/ и нито клизмите, нито лекарствата имат някаква полза досега?
Демотивирана е, яде колкото да не е без хич, почти не пие течности, болката, която изпитва е неописуема. Не знам какво да направя, за да я накарам да се бори.
Докторите не казаха за никакви имуностимулатори. Нищо не казаха, освен, че трябва да засили организма си, за да има следваща химиотерапия. Досега е направена само една и то само с едно лекарство, защото според тях заради тежкото общо състояние не би понесла пълната терапия.

# 669
Палитра,майка ми също отказваше да яде и пие,запека -давахме хапчета,свещички...не помогнаха особено.Измъчи се жената.Мога да ти кажа само за болките-дадоха ни едни лепенки от онкологията,които се сменяха на три дни.За жалост при нас нещата приключиха зле.Просто незнам какъв съвет да дам.Поне течности да пие майка ти,по възможност освен вода,чай,айран,пресен домашно изцеден сок.Бих искала да дам кураж и съвет,но честно казано няма с какво да помогна.Бог да е с вас! Praynig

# 670
  • София
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала, но ви чета редовно.
Днес ми се случи случка и реших да се допитам до Вас.
Вярно ли е, че хормоналните препарати /аз пия Аримидекс/ вече се заплаща?
68 лв. за 28 таблетки?
Ако е така да не се мотая, а да купувам.

Желая Ви хубав ден, той наистина днес е прекрасен!

# 671
  • София
Аз прочетох същото за Летрозола, обаче си го взех без да доплащам. В аптеката не знаеха нищо за доплащане.

# 672
  • София
Вече не питам, мацки! Прочетох отговора на въпроса си тук: http://www.czpz.org/index.php?option=com_content&view=articl … id=95&lang=bg
По-интересното е, че в различните аптеки цената е различна.
Отново, чисто по български ще трябва да си раздвижа връзките, за да не дам един тон пари!

Радвайте се на прекрасното слънце, мацки, на пролетта и да не ни пука!

# 673
  • София
Момичета, Аримидекса в денонощната аптека в кв. Дървеница все още е безплатен!
Ако някой има нужда, да заповяда в махалата.

# 674
Мили момичета,
искам да изразя най-сърдечни и искрени благодарности на Хули и  milmich за безрезервната подкрепа преди и по време на първата химия!     love001  С тяхна помощ успях по-леко, защото бях подготвена психически за предстоящото! Чувствам ги много близки, обичам ги и ги прегръщам!  Hug
За тяхната щедрост нека Бог щедро да ги дари с много здраве, щастлив и дълъг живот!!!  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт