За бременност след 33

• 4 847
  • 27
  •   1
Отговори
Така, както изглеждат нещата, докато започнем с опитите, ще съм на 32 и... В най-добрия случай, докато дойде време за раждане, ще съм на 33. Давам си сметка, че не съм престаряла. От друга страна се тревожа, че времето тече. Че всяко отлагане носи със себе си повече проблеми, по-бавно забременяване, повече въпроси, свързани с генетични проблеми, износването... Първата ми бременност беше пълна с всякакви чудесии...
Споделете опит. Търся начин да се успокоя или поне да видя от къде да очаквам да изникне врага, за да бъда подготвена Simple Smile

# 1
Аз съм на 32 год., ще родя на 33 год.Имам най-леката и страхотна бременност.Това ще е първото ми дете, а доколкото разбирам на теб второ.Бебето ми към този момент се развива нормално и без генетични дефекти.Все пак не говорим за бременност над 40 год Wink Не си престаряла, както се наричаш.Особено за второ дете.Но е важно ти как го чувстваш все пак.Успех!

# 2
Здравей ,защо се филмираш не мога да разбера.Извини ме за острия тон.Първия път забременях на 24г.Направех спонтанен аборт ,последния път бях на 31 и пак аборт.Забременях общо 5 пъти и все още няма резултат надявам се на 6 път да успея.Имам познати забременяха на 38г. и родиха без проблем.Така ,че горе главата Hug

# 3
Mademoiselle Chocolate, не мисля, че имаш някакви основания за притеснение.  Hug
33 не е възраст, която да е притеснителна. Още повече, че това ще ти бъде втора бременост.
Аз съм на навършени 33 и в момента правим опити за бебче. Дай Боже, когато дойде момента да се появи бебче, ще бъда вече на 34, но нито за миг не съм се замислила за възраста си като за някакъв притеснителен фактор. Напротив очаквам с нетърпение една бременост и ще и се радвам с цялото си сърце когато стане факт.

# 4
Така, както изглеждат нещата, докато започнем с опитите, ще съм на 32 и... В най-добрия случай, докато дойде време за раждане, ще съм на 33. Давам си сметка, че не съм престаряла. От друга страна се тревожа, че времето тече. Че всяко отлагане носи със себе си повече проблеми, по-бавно забременяване, повече въпроси, свързани с генетични проблеми, износването... Първата ми бременност беше пълна с всякакви чудесии...
Споделете опит. Търся начин да се успокоя или поне да видя от къде да очаквам да изникне врага, за да бъда подготвена Simple Smile
Здравей!
Пишеш за първа бременност? Тази втора ли ще ти е?  Peace

Здравей ,защо се филмираш не мога да разбера.Извини ме за острия тон.Първия път забременях на 24г.Направех спонтанен аборт ,последния път бях на 31 и пак аборт.Забременях общо 5 пъти и все още няма резултат надявам се на 6 път да успея.Имам познати забременяха на 38г. и родиха без проблем.Така ,че горе главата Hug
Извинявай, че се намесвам в поста ти а откриха ли причината за тези 5 случки с бебенцата ти? Sad Съжалявам за преживяното и загубата, дано нямаш повече загуби и скоро да си имаш здраво бебе. Peace

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 16:34 от Съншайн

# 5
  • сред маслини и портокалов цвят
Аз започнах опити на 28г. Успях да родя първото си дете на 37г., след няколко спонтанни аборта и също няколко опита ин витро. Второто си дете родих на 40г. Бременносттите ми бяха леки, ражданията също.
Моят съвет е ако започнеш целенасочени опити сега и не се получи до 1 година, да потърсиш квалифицирана помощ. Не е задължително да имаш проблем, просто за да не губиш време.
Но тъй като все още не си започнала, отдай се на хубави мисли и вярвай, че всичко ще бъде ОК.
Успех! Simple Smile

# 6
Моят съвет е ако започнеш целенасочени опити сега и не се получи до 1 година, да потърсиш квалифицирана помощ. Не е задължително да имаш проблем, просто за да не губиш време.
Това е и моят съвет.
На 36г. съм и също опитваме за второ дете ... Вече повече от 3г. Tired
Не отлагай, ако наистина го желаеш.
Въпроси като тези, които в момента си задаваш, ще са незначителни, ако не се получават нещата ..
Успех! Hug

# 7
  • София
Не отлагай, ако наистина го желаеш.

Заставам твърдо зад това!!!
Аз сега съм на 33 и искам трето, ама не мога да навия мъжа ми - него ли да сменям  Laughing - какво да правя не зная, но годините не биха ме накарали да се замисля изобщо!!!!

# 8
Съншайн,какво да ти пиша незнам.Направила съм всички необходими изследвания,сериозен проблем не се  откри.Освен леко завишени НК клетки при норма 11% моите са 12.01%.Обиколих доста лекари и последно се спрях при др.Стаменов.Направиха ми хистероскопия и заключиха ,че вероятна причина за абортите ми е цервикална инсуфициенция.Шийката е много травмирана и разкъсана и тя прави проблема,всичко е вследствие на раждането ми със серклажен конец Cry
Искрено се надявам този път да успея,но знам ли то вече и надеждата взе да ме напуска......

# 9
Съншайн,какво да ти пиша незнам.Направила съм всички необходими изследвания,сериозен проблем не се  откри.Освен леко завишени НК клетки при норма 11% моите са 12.01%.Обиколих доста лекари и последно се спрях при др.Стаменов.Направиха ми хистероскопия и заключиха ,че вероятна причина за абортите ми е цервикална инсуфициенция.Шийката е много травмирана и разкъсана и тя прави проблема,всичко е вследствие на раждането ми със серклажен конец Cry
Искрено се надявам този път да успея,но знам ли то вече и надеждата взе да ме напуска......
Не се отчайвай, не мога да ти дам препоръка за лекар за жалост. Аз имам проблем с щитовидна и съм на такова лечение, мога да ти дам препоръка за такъв лекар но не и друг за жалост. Имаш раждане? Извинявай за въпроса, просто ми се иска проблема ти да се реши защото ми се струва че не е неразрешим. Все пак бременности настъпват, което е хубаво обаче е важно да се открие и причината за невъзможността да задържиш бебе. Ако имаш нужда от нещо пиши ми на лс.
Изследва ли ТСХ и пролактин все пак и ако да те как са?
Сигурна ли си, че причината не е в мъжа ти? Peace
Прегръщам те Hug

Заставам твърдо зад това!!!
Аз сега съм на 33 и искам трето, ама не мога да навия мъжа ми - него ли да сменям  Laughing - какво да правя не зная, но годините не биха ме накарали да се замисля изобщо!!!!

Това е страхотно, което искаш аз мечтая за поне две деца на този епат нямам нито едно но се надявам скоро да имам първо за сега.
То понякога и аз си мисля за смяна на мъжа, защото се оказва че детето го искам аз повече....и понякога ми минават какви ли не мисли и на мен. Peace

# 10
  • Стара Загора
Няма по-хубаво от бременност на 33г. Hug
Първият син го родих на 30г....вторият на 35г. Щом го искаш възрастта разумната няма значение Hug

# 11
  • София
Предполагам си притеснена заради "чудесиите" от първата ти бременност. Недей така, защото няма гаранции, че ще ги има и при втора.
А относно възрастта, абсолютно няма от какво да се притесняваш, особено за втора бременност. Ето, и аз ще родя второто си дете на 33, както и планирах. Нямам никакви притеснения и всичко си върви наред. Успех!

# 12
  • Пловдив
Родих синът ми на 30.
Аз също се замислям, че годините минават.
На моменти се чудя да действаме ли, да чакаме ли.

Но някои от последните постове ми подействаха ободряващо!

# 13
Хм... Отскоро ми дойде желание и на мен да имам още едно дете. Притеснява ме също възрастта ми, че съм на 38 вече. Чета и положителни и отрицателни отзиви. Имам дъщеря на почти 9 години вече, но ми се ще още един път да мина по този път. Първият път родих на 29 г., защото забременях доста трудно - 4 години опити, опити и нищо. Накрая стана като на шега, когато въобще вече не мислех за това  Crazy . Та, да видим от другия месец, ще стане ли природното чудо или съм със съдба 1 дете и точка  Rolling Eyes

# 14
  • Пловдив
Имам позната, която роди на 38 (нормално).
Друга позната имаше проблема на benito_79.
Със съпругът й са преминали през 6 аборта, накрая откриха проблема и сега се радват на рожбата си.
Бени, успех и на теб!

Общи условия

Активация на акаунт