Къде в Пловдив? - 40 тема

• 74 413
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
mimata14, когато шофьорската книжка се издава заедно с личната карта можеш по адрес в РПУ, но когато май е само личната карта трябва в КАТ.
Трябват ти:
медицинско
платена такса за книжката и още една за талона 
Ето директно от сайта на МВР: http://www.mvr.bg/Guide/BDS/kat_spisak_uslugi.htm

Аз си смених вече постоянни адрес, в ГРАО стана супер бързо. Сега искам да преведа таксата за лична карта по интернет. Но освен да принтирам бележката с превода, нужно ли е нещо друго да направя? По някакъв начин да заверя тая бележка? Моля ако някой знае да ми пише, че да не се наложи въпреки това да обикалям банките.

# 121
  • Балчик
mimata14, когато шофьорската книжка се издава заедно с личната карта можеш по адрес в РПУ, но когато май е само личната карта трябва в КАТ.
Трябват ти:
медицинско
платена такса за книжката и още една за талона 

Аз си смених вече постоянни адрес, в ГРАО стана супер бързо. Сега искам да преведа таксата за лична карта по интернет. Но освен да принтирам бележката с превода, нужно ли е нещо друго да направя? По някакъв начин да заверя тая бележка? Моля ако някой знае да ми пише, че да не се наложи въпреки това да обикалям банките.
вземи си печат от банката, с която работиш, върху платежното
хубаво е да минат ден - два полицията да получи превода
и да осчетовододят парите , предполагам си писала  за
кого плащаш + ЕГН. Peace

# 122
  • Пловдив
спондж боб, благодаря за отговора. исках да избегна точно разкарване до банката, ама май няма да стане.
А иначе превода е чрез онлайн банкиране към бюджета и там авт. излиза ЕГН ми.

# 123
  • Пловдив
Сигурно ли е, че трябва да има печат от банката на on-lain извлечението за превода?  Rolling Eyes Питам, защото такива извлечения за ДДС и мито на Митница Пловдив се представят без печат от банката. Та по тази логика си мисля, дали няма и в РПУ да е така. Не знам в банката ти дали няма да имат инфо. То малко безсмислено да платиш по интернет и после пак да ходиш до банката.  ooooh!

# 124
  • Пловдив
Аз също мисля,че на платежното на Портокалче няма нужда от печат.
Портокалче,обади се в банката и питай каква е практиката.Те ще знаят

# 125
  • Пловдив
Запис, че съвсем ви изпуснах този път.  Laughing

# 126
  • о`майна лунна нощ е
Колко струва приблизително смяната на цип? Става въпрос за малък цип /на дънки, но летен тип, от по-тънък плат, купила съм и ципа/ и ако е възможно да ми препоръчате ателие в района на Четвъртък пазара.

# 127
  • Балчик
Всички сте прави за печата от банката и банкирането... но това все пак е служба ,
в която честата практика е да се плаща при тяхната банка и може и служителката да не е
виждала "друго " платежно, за Полицията говоря.
Аз бих сложила печат , че нищо не се знае . Peace

# 128
  • Пловдив
Всички сте прави за печата от банката и банкирането... но това все пак е служба ,
в която честата практика е да се плаща при тяхната банка и може и служителката да не е

Доста хора вече плащат онлайн и всички служителки са виждали такива платежни нареждания.Разбира се,ако иска да се заяде може да й иска печат.Тя пък ще се разправя и няма да се дава,защото точно това е идеята на този вид плащане-да не се ходи до банката.А пък и като изпъчи повече корема,мисля че няма да й придирят

Портокалче,разкопчаваш палтото задължително и напъчваш коремчето.Те гишетата са им едни такива,че в общи линии корема ще ти е точно в лицето на служителката

# 129
Точно в КАТ , искаха печат на платежното.......и не помагат ни молби,ни разправии,че другаде не искат и че това е платежен документ....Така,че си спестете разкарването до банката и си платете направо там/информацията ми е отпреди година,но не вярвам да са се поправили/.

# 130
  • Пловдив
Точно в КАТ , искаха печат на платежното.......и не помагат ни молби,ни разправии,че другаде не искат и че това е платежен документ....Така,че си спестете разкарването до банката и си платете направо там/информацията ми е отпреди година,но не вярвам да са се поправили/.

Тя вече е платила онлайн

# 131
  • Балчик

Доста хора вече плащат онлайн и всички служителки са виждали такива платежни нареждания.Разбира се,ако иска да се заяде може да й иска печат.Тя пък ще се разправя и няма да се дава,защото точно това е идеята на този вид плащане-да не се ходи до банката.А пък и като изпъчи повече корема,мисля че няма да й придирят

Портокалче,разкопчаваш палтото задължително и напъчваш коремчето.Те гишетата са им едни такива,че в общи линии корема ще ти е точно в лицето на служителката

е това имах предвид , че някой може да се заяде , идеалният случай се знае , а сложи ли си печата не виждам нужда от разправии  Peace

# 132
  • Пловдив

е това имах предвид , че някой може да се заяде , идеалният случай се знае , а сложи ли си печата не виждам нужда от разправии  Peace

Да,права си,но тя явно не иска да се разкарва.Макар че може да стане двойно разкарване.

# 133
  • Пловдив
Ехх момичета, голяма дискусия се е заформила с моето платежно:)
 Елфита, разсмя сме с корема Simple Smile Така смятах и да направя, ако има и опашка, че висенето в момента хич не ми се отдава.

А иначе исках да платя онлайн, първо за да не се разкарвам, но и заради факта, че намирам за безумие да трябва да платя на някоя банка такса от по 3 лв (знам, че при някои банки е и по-малко) за такса/услуга към държавата. В тези институции трябва да има каса съм тях, на която плащането да е БЕЗПЛАТНо.  Не ми е никак за 2-3 то лева, просто се дразня на това.  Знам, че фирмите, които си плащат осигуроврки и др. в банката, също плащат една камара пари на платежно нареждане, които за мен са излишни пари, целящи да пълнят гушите на банките.
Но както и да е- от моята банка ми казха, че принципно печат от тях не е задължителен, но не знаят съответната служда какво ще изиска. В понеделник ще отида да подам  заявлението и ще ви информирам Simple Smile

# 134
  • о`майна лунна нощ е
Нали при електронно плащане в бележката, която си разпечатвате има един номер, който излиза в сиво. Преди време се занимавах с обществени поръчки и клиентът, който представлявах, правеше всички плащания с ел. подписи. Поне съм виждала, че излиза един референтен номер, който няма откъде да се вземе, ако плащането не е минало и сумата не е излезнала от сметката му. Ако такъв номер има и на бележката на Портокалче, то да обърне внимание на служителката на касата.

Таксата може да се плати и с пощенски запис! Във всяко подразделение на пощите има бланка с посочени сметки точно за издаване на документи за самоличност, книжки и др. Мъжът ми си плати така подмяната миналата година и не е имал проблеми с бележката, която получи за извършеното плащане на таксата.

Другият вариант е - да си платите в банката, в която имате открита ваша сметка. Обикновено тогава се ползва преференция в таксите при превода.

Трета идея - ако все пак ще ходите до банка - в Демир банк /сега са под друго име - ТБ Д комерс или нещо такова/ преводът, независимо накъде, е 2 лв., което е ниска такса, в сравнение с останалите банки за междубанков превод.

Общи условия

Активация на акаунт