ОСМИ клас е лесен, а чуждите езици песен- 2 тема

• 44 902
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
За текстове за диктовка по английски език,предлагам тези три-http://www.regalia6.com/olimpiads/olimpiads_files/english.html
От олимпиадата по предмета са за минали години.

foxysilver-това са само три за съжаление,но точно по такива упражняват в училище.

# 211
# 212
  • София
Аз лично харесвам онлайн диктовките, тъй като си е съвсем друго да ти го чете native speaker / Muttersprachler. Peace Но всеки си има своите предпочитания. Hug

# 213
Съгласна съм с теб ,Русалке,пък и в нашия  случай като хич няма кой да диктува с компа е най-удобно Laughing

# 214
  • София
Отиваме на втори кръг на олимпиадата Sunglasses

# 215
  • Пловдив
liebesbaer, браво на детето!

Ние също отиваме на втори кръг на олимпиадата по английски  Heart Eyes

# 216
  • София
Отиваме на втори кръг на олимпиадата Sunglasses

Браво! Поздравления и за детето на  ceci.d. Grinning

Ako мамите  от НЕГ се организирате за някое кафенце покрай  олимпиадата, свиркайте. И старите пушки могат да се присъединят. Wink Въпреки, че на моята десетокласничка лошо ще й стане, ако й кажа, че ще я чакам..  Joy  А и не е сигурно, че всички класове ще са на едно място. Thinking

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 21:26 от eine in Rente gegangene Nixe

# 217
  • София
[quote author=eine in Rente gegangene Nixe link=topic=697500.msg24339006#msg24339006
Ako мамите  от НЕГ се организирате за някое кафенце покрай  олимпиадата, свиркайте. И старите пушки могат да се присъединят. Wink
[/quote]

С удоволствие, много ми се иска да се видим пак и да обменим инфо и опит Wink
А кога ли ще е този втори кръг newsm78

# 218
  • София
liebesbaer, на 23.02 по инфо на дъщеря ми. Но не знае в кое училище. Може и да не е в НЕГ. Peace

# 219
  • Пловдив
Искам да попитам при вас как се провеждат родителските срещи? Защото в ОМГ Пловдив има много странна според мен система родителите да обикалят по кабинетите на различните преподаватели, а не преподавателите да минат един след друг през кабинета на класа. Може би такава е практиката навсякъде, не знам?! Но е много неудобно де, разкарваш се по всичките 4 етажа, чакаш опашки от родители...

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 09:46 от zdravko

# 220
  • Пловдив
eine in Rente gegangene Nixe , благодаря!

За родителските срещи - ние сме имали само една с различните преподаватели и те дойдоха при нас, в класната стая на децата. Но това е защото сме били още "зайци". На следващите родителски срещи и ние ще трябва да обикаляме кабинетите за среща с учителите. В старото ни училище беше същото, но понякога класната успяваше да извика учителите по мат. и БЕЛ да ни дойдат на крака.

Честит Св.Валентин и Трифон Зарезан на всички! Нека винаги бъдем опиянени от любов! lovekiss

# 221
  • гр. София
Досега ВИНАГИ учителите са идвали при родителите. В НПМГ също учителите идват при нас и минават по чиновете и питат на кое дете сте родител и казват каквото имат да кажат. За първи път чувам родителите да ходят да обикалят кабинетите, за да говорят с учителите  Shocked

# 222
Честити Ви празници-да Ви са сладки и успешни бъдещите дни. Hug
Моля,почерпете се.
За родителските срещи-преподавателите минават по стаите,но тъй като е езикова гимназия,основно класната провежда срещата.

# 223
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Искам да попитам при вас как се провеждат родителските срещи? Защото в ОМГ Пловдив има много странна според мен система родителите да обикалят по кабинетите на различните преподаватели, а не преподавателите да минат един след друг през кабинета на класа. Може би такава е практиката навсякъде, не знам?! Но е много неудобно де, разкарваш се по всичките 4 етажа, чакаш опашки от родители...
В НГДЕК учителите идваха в класните стаи.
Аз да ви кажа как е и от "другата страна" В училище сме практикували и двата варианта ... Преподавам Философски цикъл и имам 10 паралелки от 9-ти до 12-ти клас. И в двата варианта си има недостатъци ... Докато стигна до някои от класовете родителите вече са си тръгнали (все пак представете си в клас по 25-28 деца и докато се каже за всяко дете ...) ... Или пък е неприятно родителите да чакат на опашка ... Е, при мен са идвали малко родители, когато е била схемата родителите да ходят по кабинети ... Явно философията не им е интересна, но като вляза в класна стая,за да видя аз родителите, те щат, не щат трябва да ме изслушат Simple Smile За мен е по-удачен родителите да отидат при учителя, защото и аз като родител ще искам да видя учители при, които могат да възникнат проблеми със знанията и ... да ме извиняват колегите, но някои от тях ще пропусна ... Защо да ходя специално до учителя по физическо например, ако не ме вълнува толкова много какво има да ми каже? Но ще трябва да го изслушам, ако дойде той - нали?
Имайте предвид, че учителите имат по 2 приемни часа: 1 за консултации за учениците и 1 за срещи с родители. В нашето училища са обявени тези часове и на сайта, а са закачени и на хартиен носител във фоайето на училището.
Честно - не искам да заемам страна по този казус, защото съм го изпитала и като родител, и като учител, и в двата варианта, и в двете роли Simple Smile

# 224
  • София
Ние също отиваме на втори кръг на олимпиадата по английски  Heart Eyes
Браво, успех и на втори кръг!

За РС -в предишното у-ще обикаляхме по кабинети, срещите се проточваха повече, но пък не е задължително да се мине през всички преподаватели. Някои се сърдеха и намекваха на децата, че са обидени от липсата на интерес.
Сега преподавателите минават и съобщават набързо впечатления и изисквания. Всеки обаче си има приемен час за родители и може да се посети в училище.

Общи условия

Активация на акаунт