- на тези със "завърналите" се колики в какво се изразяват?
)? Вече трета нощ в едни и същи часове я мъчат коремче и пърдежи, върти се, гърчи, проплаква на два пъти поне по час. Дори да оставим настрана, че аз будувам по 2 часа, нейният сън се разкъсва, страда и вместо да се доближаваме до по-продължителен нощен сън, сякаш се връщаме назад към първия месец...

до сега. Свекито не искам да я мисля как ще остане "приятно" изненадана
Между другото, четох някъде, че около 3-4-ти месец децата придобиват понятие за ден и нощ и се се тих за теб и Зарчето. Дано да успеете да му обърнете режима, защото това не си е работа. Казваш, че навън мрънка, тогава защо не пробваш да го държиш повече време навън. Да седи буден по-дълго и вечерта да заспи. Аз не държа на нощна лампа изобщо. Слагам Ади на изгасена лампа и тя си заспива без проблем. Извинявай, ако ти досаждам с моите съвети, сигурно вече ти е писнало всеки да ти обяснява нещо. Само се опитвам да бъда полезна, ако е възможно, защото ти съчувствам. 
Лошото е, че не действат

Донякъде помага лежането корем върху корем, но действа рядко, защото обикновено коликите го нападат веднага след ядене и резултатът е повръщане върху мен.

но от време на време ми идва в повече.
. Одеве започнах да правя тиквеник, но ей – на! Иска си цицата, а преди това заспа на нея за 10-тина минути. Върна 2-3 пъти и кресна за още... и тиквеника си стои наполовина.
Аз също, ако мога не пропускам излизане. И за мен разнообразие и за Малчо сладък сън. Студа не ме плаши, екипирам се с термобельо и снегоходките, но днес духа неприятно и е влажно. Общо взето не излизаме само ако вали, духа много и има мъгла. Слава богу уикенда идват пак пролетните температури 
Самуил редовно ака м/у 12-12.30 на обед и после като се прибере от разходка м/у 16-16.30. Надвечер, ако ака е по-малко и не мога още да му хвана спатиите. За пишкането все още е абсурд да го хвана. Е има и изключения като вчера, когато не се изака навреме и го свърши по време на разходката, съответно се вкисели, че беше се омазал яко и се прибрахме 30 мин по-рано 
Ама аз и така съм доволна. Днес въпреки наспиването обаче се събудих с едно кърваво червено око, дано е нещо механично и не е заразно, че както съм по цял ден с дребоса, само остава да му лепна нещо очно 

То тъкмо се успокои чеденцето, започне да се храни добре и бааам, колики. Отделя газове, присвива се, мърмори... Отдавна съм им дала зелена светлина да си ходят, но уви. Сега се услушвам за зъбчетата. Дано да има късмета на татко си - лесно са му покарали зъбките на 5 месеца. При мен е било трагедия - изникнали са с големи мъки и драми едва след като съм навършила годинка. 

Не разбрах как успя!!! Баща му ми вика - "Къде гледаш, нали си при него?!!'. Да, ама той НЕ Е при мен
Е, освен уплахата, най-вече за моя сметка, с Влади всичко е наред. Ясно е, че тепърва ще има да пада, ама първият път е най-страшно... 
Много ме забавлява как им говори и им ръмжи. 

Можеш да питаш и педиатъра.

и нямам никакво време