Цветолечението на д-р Бах-7

• 122 346
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • Добрич
Може ли да се нормализира високо кръвно чрез цветолечението?

# 121
Може ли да се нормализира високо кръвно чрез цветолечението?

Може,но комбинацията е според човека,на според болестта.

# 122
  • Добрич
Благодаря Трапезица , и аз така си помислих, но реших да попитам все пак с надеждата дали има точно цвете за това.

# 123
Agrimony, No 1, Камшиче
лат. Agrimonia Eupatoria

1: Agrimony, по Бах
За забавните, весели хора, с усет към хумора, обичащи спокойствието и ужасени от всякаква препирня или кавга и готови да жертват много, за да ги избягват.
Въпреки че не са лишени от тревоги и са измъчвани и умствено, и телесно, те крият проблемите си зад своя хумор и шеговитост и се считат за много приятни хора и добри приятели.
Те често употребяват в повече алкохол и опиати за да получат стимул и да си помогнат за преодоляването на тревогите си чрез едно весело настроение.

1: Agrimony, по Пати Аспен
Цветето на честността
Основни симптоми:
Личността крие зад безгрижна и весела маска, измъчващите я мисли и вътрешното си безпокойство.
Положителни ефекти:
Искреност и откритост в отношенията със заобикалящите.
Способност да се казва "не" и повишено себеуважение.
Радост, вътрешен мир и оптимизъм.
Способност за посрещане положителните и отрицателните събития с яснота.

1: Agrimony, по Пашкулев
Есенцията е подходяща за хора, криещи безпокойството или душевните си терзания зад маската на привидно щастие, общителност, отстъпчивост и шегаджийство. Когато са зле често не търсят помощ.
Могат да се пристрастят към алкохол, тютюн или наркотици. Или пък да заболеят от чернодробни или бъбречно-мехурни увреждания, бронхити и кожни проблеми (фитотерапевтични съответствия).
Други възможни изрази на подтиснатите емоции са скърцането със зъби по време на сън и гризането на ноктите.
Тази есенция помага също така при различни видове физиологични, емоционални и житейски преходи, в съчетание с Орех (Walnut).
Когато целта е разблокиране на подтиснатия гняв е уместно да се добави и Джел (Holly).
На някои места неправилно превеждан като "бутрак".

Тази есенция е в групата "За прекомерно чувствителните към влияния и идеи", заедно с: Centaury, Holly и Walnut.

Gentian, No 12, Тинтява
лат. Gentiana amarella

12: Gentian, по Бах
За лесно обезкуражаващите се. Те се лекуват лесно при болест и добре се справят с ежедневието, обаче различни пречки, спиращи напредъка им ги обезкуражават и предизвикват съмнение в тях.

12: Gentian, по Пати Аспен
Цветето на вярата
Основни симптоми:
Личността е скептично и песимистично настроена и е обезкуражена.
Положителни ефекти:
На трудностите се гледа като на фази от развитието и куражът се увеличава значително.
Неугасваща вяра, че въпреки трудностите всичко ще стане по желания начин.
Непоколебимо убеждение, че за всеки проблем има решение.
Способност да се окуражават и околните.

12: Gentian, по Пашкулев
Въздейства върху тъгата, обезсърчението и разочарованието, водещи до реактивна депресия.
"Подгрява" оптимизма и упорството. Често е полезна по време на пубертета - при неуспехи в училище.
Психосоматично: при трески, нарушения в апетита и храносмилането, жлъчно-чернодробни проблеми.
Превежда се и като "горчивка".

Тази есенция е в групата "За страдащите от несигурност", заедно с: Cerato, Gorse, Hornbeam, Scleranthus и Wild Oat.

Котьо Тръмп, аватарът ти е прелестен!

# 124
Честит Ви празник мили дами,
майки, съпруги, домакини, любовници,
преластителки и всички нежни създания,
които носят името ЖЕНА!
Честит празник, мили богини в човешка форма!

# 125
Здравейте! Мога ли да разбера Ваня Захариева каква е по образование, има ли право да изписва Бахови капки? Питам защото се запалих по капките и искам повече информация?

# 126
....има ли право да изписва Бахови капки? ...

Всеки има право да ги препоръчва/изписва/използва-това не са лекарствени средства

# 127
Благодаря за инфото. Но не смятате ли, че даването на неподходяща комбинация няма да повлияе на съответния проблем и така само се загубва време ако е съставена от човек който няма нужните познания. Бях чула че помагат и за физически симптоми. Аз например няма да си съставям комбинация сама защото нямам познания в тази област. Звучи ми малко нереално, че всеки може да ги използва...просто лично мнение  Embarassed  Rolling Eyes

# 128
Идеята на Др Бах е достъпност -всеки човек лесно да се запознае и да ги използва.

Повлияват предимно душевни /емоционални състояния и травми . За физически симптоми-зависи от типа и причините им,не може да се обобщава за всички.
Неподходяща комбинация не би навредила,просто няма да има очаквания резултат. ( в този смисъл наистина е загубено време )

Щом не познаваш капките,обърни се към някой,който ще ти помогне.Ако си скептично настроена и не усещаш желание-не започвай .

Успех Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 11:59 от Трапезица

# 129
Благодаря ти!  Simple Smile

# 130
  • на брега на морето
Здравейте, девойчета  Hug Минавам да споделя набързо, че днес имах силен световъртеж и понеже ме мързя да си направя разреждане със Склерантус направо си капнах от разреждането на Зайко (което съдържа още няколко есенции освен Склерантус). След първите 4 капки се оправих осезателно.

# 131
Здравейте, дами!
Предварително се извинявам ако вече е отговаряно на този въпрос, но... разбрах, че комбинации от капките може да са поръчат и в хомеопатичната аптека на ул."Чаталджа" в София. Имате ли идея доколко са ... "надеждни"?
  bouquet

# 132
Здравейте, девойчета  Hug Минавам да споделя набързо, че днес имах силен световъртеж и понеже ме мързя да си направя разреждане със Склерантус направо си капнах от разреждането на Зайко (което съдържа още няколко есенции освен Склерантус). След първите 4 капки се оправих осезателно.

Бравос ! Peace

# 133
  • на брега на морето
Здравейте, девойчета  Hug Минавам да споделя набързо, че днес имах силен световъртеж и понеже ме мързя да си направя разреждане със Склерантус направо си капнах от разреждането на Зайко (което съдържа още няколко есенции освен Склерантус). След първите 4 капки се оправих осезателно.

Бравос ! Peace

След втория прием световъртежът спря, пих още един път преди лягане.
Днес съм кукуряк.
Споделям едно старо мнение на Мамагемелар, че организмът помни кои есенции е "приемал".

Здравейте, дами!
Предварително се извинявам ако вече е отговаряно на този въпрос, но... разбрах, че комбинации от капките може да са поръчат и в хомеопатичната аптека на ул."Чаталджа" в София. Имате ли идея доколко са ... "надеждни"?

Сигурно са надеждни срещу цена от 54 или 34 за Рескю (английски). Това беше миналата година по това време.

# 134
Момичета,имам нужда от съвет .
1. Момиченцето на моя приятелка ( 5 г.) е със селективен мутизъм-не разговаря с чужди хора ( извън семейството си). Дори и с такива,които познава от дете. Не се срамува,не се крие,просто не говори. Не изпълнява "команди"от такива хора-ела,иди и ми донеси нещо,направи това или онова.Дори и с хора,за които после споделя с майка си,че й е приятно да е с тях.Иначе е игриво дете и с връстниците си контактува.Състрадателна е към деца в нужда.
За основните проблеми,които сподели майката "измислих" есенции-
Витлеемска звезда за евентуална травма
Мимулус за конкретните страхове
и още 1-2 не помня какви
Обаче ми се изплъзва нещо.Детето споделя с майка си,че иска да говори,но просто нещо го спира ,има някаква бариера,която не може да преодолее. Като по-малка от всякакви силни шумове ( заря на нова година,напр.) повръщаше. Нещо в гърлото е задръстено и не може да минава енергията от там.
Приятелката ми е психолог и има и курс изкаран по Дона Идън( енергийна медицина). Притеснена е за детето си . Някакви идеи ??

2. Варицела при възрастен  с висока Т няколко дни и много обриви-RR  в началото, Holly,Crab Apple,друго??

Благодарна съм за всякакви насоки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт