Цветолечението на д-р Бах-7

• 122 350
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • на брега на морето
Трапезица, за детето - вижте за страх, преминаващ в гняв към себе си и несигурност в собствените знания и умения. Вижте дали някога не е била оскърбена и да го изживява сама.

За шарката - аз също бих направила Краб Епъл с РР за пиене, мазане на мехурите с ментолов спирт (много облекчава) и в малка чинийка да сложат залък хляб, обилно потопен в мед. Баба Шарка обичала сладко и след като бива нагостена си отива.  Embarassed Бабешко, но ефикасно.

# 136
Котьо Тръмп ,
1. детето ( спомних си още една есенция,която сложихме-Орех и по настояване на майката-Elm). Ти имаш предвид Larch ли? Гняв към себе си с Holly ,или нещо друго?
Когато й говори възрастен тя не свежда поглед,не се срамува,но не прави нищо. Мислех си за Vine,дали не се налага по този начин ....

2.Веднага сложихме залъка за баба Шарка,до довечера стига ли да стои в чинийката?

Благодаря за съветите  Hug

# 137
  • София
Трапезица, преписвам дословно от "Здрави и щастливи деца"
Глас не излиза от гърлото, парализиран - Rock Rose
"Възел" в гърлото - Aspen, Water Violet, Star of Bethlehem, Centaury, Mustard, Mimulus, Rock Rose

# 138
  • на брега на морето
Чинийката да стои до главата на болния до оздравяването му. Сменяйте през два-три дни.

За детето ще помисля и пак ще пиша.

# 139
Трапезица, за детето:
Според описанието ми се открояват 2 есенции:
Rock rose-  за това, че има някакви вътрешни принципи и вероятно култ към думите.
Woter violet - често тези деца отбягват (в разговор и игри)други деца и предпочитат да са затворени в свой собствен свят.Те са надраснали връстниците си  и се държат като мъдри малки хора.Тази есенция е в подкрепа на гърлената чакра, от където и е проблема със изказа.Факта че не допуска близост до себе си от външни лица, отново подкрепя горепосочените от мен есенции.

# 140
  • на брега на морето
Когато й говори възрастен тя не свежда поглед,не се срамува,но не прави нищо. Мислех си за

Според мен причините са две: не й е нужно да го прави, защото няма причина - не е виновна и т.н. или защото внимава да не бъде ударена. Второто е само хипотетично, не вярвам да е истина. Има хора, които изучават неволно лицата на говорещите им, защото им е интересно; особено детето непрестанно изучава всичко около него, но често това не проличава.

Подкрепям Фея за Уотър Вайълет. Аз бих добавила и Ларч - мека есенция. Нека детето да изпие 20-тина милилитра; ефект - ако има такъв, дори минимален - ще се прояви след седмица-две.

# 141
Благодаря,момичета за насоките.Ще говоря с майка й.
Не е удряно детето,майката има голямо търпение и професионален подход( психолог е),но и на нея й е трудно да се справи в случая.Диагнозата се неглижира все още в БГ,и не се обръща дост. внимание,а и данни няма достатъчно.

Друго се сещам да ви кажа-бащата на детето е мълчалив с околните-не е аутист,просто не говори,освен ако не е заговорен. Говори тихичко по принцип. Като малък е бил общително дете,но е преживял силен шок и от тогава е затворен.Дали пък нещо не е променило генетичната информация и да е предадено и на детето.... Сигурна съм,че ГНМ ( Хамер) ще открият връзка ....

Благодаря и за насоките за шарката,той шаркавия вече ( слава на Бога) не е на легло,та сме оставили чинийката по-настрани Simple Smile

# 142
  • на брега на морето
Не е удряно детето,майката има голямо търпение и професионален подход( психолог е),но и на нея й е трудно да се справи в случая.

Нека майката опита друг подход - за известно време да остави нещата такива, каквито са. Да се държи в себе си и детето все едно проблемът не съществува. Така пада емоционалната напрегнатост. Това е техника от ТЕС, аз съм я ползвала при далеч по-тежки здравословни ситуации и съм имала добри постижения, да не говорим, че тогава може да изскочи и друг поглед върху картинката.  Комбинирани ТЕС и цветолечението дават много добри резултати, защото и двете са насочени към емоциите. Майката да пие Церато и успоредно с това да потупва ТЕС точките без специални декларации поне по три пъти на ден.

п.п. Хич не обичам д-р Хамер, направо ме втриса от него. Но това си е единствено мое мнение.

# 143
Цитат
Дисбалансът в петата чакра се отразява върху функцията на щитовидната жлеза. Тоест, ако в центъра на комуникацията, намиращ се в гърлото (гласните връзки) се задържат неизказани емоции и отрицателни чувства, този блокаж влияе и на функцията на щитовидната жлеза. Ето още една причина да учим децата си да споделят, да не се страхуват да изразяват чувствата си. Ако ги възпитаваме да са тихи, послушни и да не дават емоционален израз на мислите си, рискуваме да потиснем техния естествен стремеж за комуникация. Затова е важно да им създадем сигурна среда, в която да се чувстват комфортно. Трябва да ги изслушваме и да уважаваме техните чувства. Точно тази петата чакра (Vissuddha, на Sanskrit) е отговорна за енергията на комуникацията, себеизразяването и креативността. Активира се в периода между 7-мата и 12-тата година. Така че първите години в училищна среда и общуването ни с децата са в основата на добрия баланс между емоциите и тяхното преживяване и изразяване.

Как можем да балансираме и развиваме тази чакра?

Добре е първо да знаем, че нарушената вербална комуникация води до различни проявления. Ако хората имат такъв проблем, те обичат да критикуват, изговарят невярна информация или пък се страхуват от говорене, или имат логорея и неспособност за адекватно слушане. Тези пациенти често страдат от възпалени гърло и уши, ларингит, глухота, дисфункция на щитовидната жлеза, проблеми с гласа, с преглъщането и с шийните прешлени. За да възстановим баланса в този енергиен център препоръчвам всекикидневно да пеят (монотонно пеене) и да се разхождат и да съзерцават природата, особено морето или небето.
http://www.puls.bg/health/homeopathy/news_12894.html

не е Бахова терапия, но може да породи размисли  Peace

мисля, че в по-раншни теми сме разисквали подобно нежелание да се говори при деца  newsm78
ако някой се сеща, да се включва

# 144
Благодаря ви отново  Hug

Днес с майката отхвърлихме Water violet, ( не знам защо съм прочела по-горе Rock water,но и нея отхвърлихме) . Larch  ще включим,препратих и статията,много ми харесва,благодаря!

Благодаря,че отделихте толкова внимание и енергия  Hug

# 145
Здравейте,мога ли да си купя единични бройки или трябва целия комплект да закупя и ако може на каква цена е единичната бройка?

# 146
  • на брега на морето
Може да си купиш единични бройки. Аз си купувам от д-р Пашкулев на цена 2.80 за 20 мл. Целият комплект е 75 лв. От други места е по-скъпо; тук може да ти кажат момичетата, които си купуват от сайтове.
На мен ми излиза по-скъпо като си вземам по няколко шишенца, както за всеки продукт, купуван на дребно, а и като включа билетчетата за тролей при всяко ходене... Grinning

Трапезица, да се върна на таткото. Четох преди време, че стресовете при родителите (от детството) се предават и на плода. За промяна на генетичната картина предполагам, че е нужно време, така че  този вариант отпада. Но сега си мисля, че е много добре и таткото да пие от капките на детето. Децата са свързани с енергийни връзки към родителите си и никак няма да се учудя, че ако таткото се повлияе това да се предаде и на детето. Стискам палци!!!

# 147
  • Бургас
Здравейте,
Много искам да пробвам действието на цветолечението върху себе си, а по-късно и върху детето. За себе си направих двата теста, които сте публикували на първата страничка в темата, но се обърках. В по-късия тест отговарям с повече от две отметки отколкото в другия, т.е. в двата излизат различни цветя. На кой тест да се доверя?
Благодаря.

# 148
Аз отново зарязах капките в дрешника за близо 1/2 година....обаче сега имам нужда от всякаква помощ. Малкия ни син на почти 2 г и половина, отказва да ака на гърне....Как ли не се опитваме да го придумаме, не се получава. Когато го държим на гърнето с книжки и играчки просто се стиска и не ака. Може и два ни да откара така. Като сложим памперс или гащички, отива и се скрива зад един гардероб и се оаква. Какво мога да му дам?
Четох че е период, че често се среща при деца на тази възраст и е свързано с анална фиксация....но как да му помогнем. Честно вдигнала съм ръце....

Лятото мислех да започне да ходи по малко на градина, но това не би би било възможно ако не махнем пампата.

Други негови особености са тантрумите - най вече когато е гладен или изморен.....

Ах, да и не успяваме да се отбием все още! Thinking

# 149
  • на брега на морето
На братовчедка ми първият син правеше така и когато се ... в гащите и не даваше да му вземат произведението. Било така, защото децата на тази възраст смятали ... за свое притежание (сладурчетата ми те).
Помисли в тази посока - нежелание да се раздели с нещо, което е произведено от неговото тяло и му е скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт