Цветолечението на д-р Бах-7

• 122 355
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Нивеа, прочети и 20,1,33/да не е имал болка при изхождане?неприятно усещане от студено гърне?/,а защо не му купите седалка за тоалетната и да ходи като големите-понякога е стимул точно това
останалото...бих казала,че е и до характер  Laughing ,но пробвай 6,14,15

# 151
съгласна съм с Mamagemelar  Thinking...Rock water(27) и Chicory (Sunglassesзаслужават внимание

# 152
Nivea Simple Smile само да допълня първо оправете проблема с гърнето, тогава отбиването (или обратното). На мои приятели момчето беше така цяло лято, само че в гащите, не в памперс, стискаше се, направи запек, цепна му се дупето, голям проблем беше. Дано при вас да се разреши по-бързо.
Според мен е нужно Star of betlehem, Mimulus, Walnut.

# 153
Благодаря ви момичета  Hug

Не е имал болка или некомфорт при изхождане мисля. Дъска имаме. Не я иска. Иска без дъска, но само да пишка направо на тоалетната.

Силен характер е, и си отстоява желанията до последно. Считайте до като не получи каквото иска. Пък и е в трудните 2-3 години. Само дето на мен ми се струва че ще полудея от тези ревове които траят толкова дълго и напоследък толкова често.  Със сигурност аз съм по чувствителна и нетърпелива от бременността и това му се отразява и на него.

# 154
ооо,честито  Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes
пак значи 15,33,29,6,20  Wink -те много станаха всичките предложения,но ти попрегледай

# 155
Здравейте, аз карам курс по хомеопатия онлайн, но напоследък много ме влече към Баховите есенции. Особено за децата.
Искам да споделя нещото, което ме притеснява в големия ни син. Значи той е на 3 год. и откакто тръгна на градина показва доста голямо въображение. Вечно говори за духове, вещици, крокодили. Понякога дори иска вратата на стаята да е затворена, за да не влезе някой дух. Обясняваме му, че няма духове, но засега не ни вярва много. Дали Aspen ще помогне в случая?
И другото е, че понякога, като например днес след като го взех от градината към 15ч, заспа към 17ч, защото тук, в Белгия, няма опция за спане в градините та си беше преуморен, събуди се после след един час и 30 мин. само се тръшкаше, ревеше и пищеше и само "Не, не" повтаряше. После искаше да оставя брат му и да гушна него. Но и това не го успокои. Отне му около половин час.
Братчето му е на 10 месеца и по принцип много се търсят, играят си доколкото могат заедно. Мисълта ми е, че няма изразена ревност, но явно в съненото състояние, в което беше и ревност се беше проявила. Много ми беше мъчно да го гледам в такова състояние. Нито приемаше, нито предаваше, само викаше и хвърляше играчки на земята. Питах го 100 пъти какво има, без отговор. По принцип го взимаме на обяд и спи 2 часа следобед, та явно няма да изкара без следобеден сън, но все пак за товя състояние мога ли да му дам нещо? И при деца удачно ли  е да се дават комбинации?

Мерси предварително!

# 156
Аспен и Мимулус за страхове.Ако сметнеш,че е преживял травма,която е отключила страховете- Витлеемска звезда. Може и Орех за подсилване на енергийната защита.

Щом усещаш,че има нужда от сън,направи възможното да спи детето-така си почива и нервната му система обработва информацията. С коригиране на режима ( достатъчно съм и спокойствие) ще се тушират нещата.

Да,при деца се използват капките ( независимо една есенция или комбинация)
Успех Simple Smile

# 157
Имам въпрос  -  Thinking Бебе на 1 месец с колики почти денонощни, детето се зачервява, гърчи и плаче от болка, давани са му хомеопатични, ooooh! но и те не успяват винаги да го облекчат. От една седмица има себореен дерматит по бузките и телцето, предписан кортизонов крем за мазане, но не го мажат с него. Детето е на кърма.
 newsm78 Каква комбинация от есенции може да се направи за него?

# 158
Имам въпрос  -  Thinking Бебе на 1 месец с колики почти денонощни, детето се зачервява, гърчи и плаче от болка, давани са му хомеопатични, ooooh! но и те не успяват винаги да го облекчат. От една седмица има себореен дерматит по бузките и телцето, предписан кортизонов крем за мазане, но не го мажат с него. Детето е на кърма.
 newsm78 Каква комбинация от есенции може да се направи за него?

Rescue крем за мазане и капки
и е ключово да се стабилизира емоционално майката, тъй че - първо комбинация за нея
когато майката е разбалансирана, това се предава и на малкото, още повече, че е на кърма.
а за кортизоловите препарати ....  #2gunfire

# 159
Здравейте,
начинаеща съм с капките на Бах и имам няколко уточняващи въпроса. Поръчах си комбинация, която сама си избрах, както и на детето ми и отделно капки РР. Избрах си 6,14,3,5,4,28,9, доста от есенциите имат отношение към мои стари проблеми, но тези конкретно ги избрах във връзка със скорошни проблеми със съпруга ми. Често съм нервна, избухвам внезапно, крещя. Често критикувам съпруга ми, а когато той ме атакува словесно бързо се обиждам и разстройвам, губя емоционално равновесие и реална представа за нещата. Като цяло съм неуверена и лесно се поддавам и променям мнението по различни въпроси.
Понеже от няколко седмици се чувствам по-емоционално нестабилна, съответно се храня по много и не мога да се контролирам. Искам да ви питам:
1. Могат ли капките РР да се взимат успоредно с индивидуалната комбинация ? Няколко дена докато се почувствам по-спокойна. Комбинацията ще гледам да я приемам поне два месеца.
2. Мога ли да взимам РР и дали ще има ефект примерно като се чувствам подтисната, когато имам неконтролируемо желание за сладко или когато си гризя ноктите.
3. Въобще мога ли да взимам само една есенция конкретно според ситуацията пак успоредно с комбинация, да кажем няколко дена изпитвам някакъв страх и взимам аспен или мимулус примерно.
4. Искам и да помоля за съвет как да давам на детето капките, в малко вода четири пъти на ден ?
5. Важно ли е да се спазват някакви интервали между приемите?

# 160
Понеже четох стари теми видях , че се обсъжда алкохола в комбинациите. Аз не го предвих това и поръчах от аспен комбинация за 3 г. ми син. Незнам дали да звъня да ги питам и проблем ли е алкохола. Използваме понякога клеева тинктура за него, която също съдържа спирт Sad newsm78

# 161
А,не се притеснявай,клеевата тинктура е доста по-спиртосана Simple Smile ( реално си е спирт + разтворен в него прополис )

# 162
Здравейте! Детето ми проговаря сега ,въпреки че е на 6 годинки. Общо взето си ми е проблемен .
За това се спрях на есенциите на Бах ,приготвени от д-р Румяна Манева-Силистра.
Днес получихме есенциите приготвени от нея  9  13  19  15  16  18  ,без мирис  и вкус са ,това нормално ли е ?
По-препоръка на д-р Манева, ще давам 2x 8 капки на детето...Дали не трябваше да се срещнем с докторката, и така тя да реши от какви есенции има нужда ?Дали не сбърках като предложих аз есенциите ,понеже доста четох и реших че точно тези цветя са нужни на детето ми Rolling Eyes
Все още не съм дала на детето, чудя се..

# 163
1......,без мирис  и вкус са ,това нормално ли е ?
2....ще давам 2x 8 капки на детето...
3.Дали не трябваше да се срещнем с докторката, и така тя да реши от какви есенции има нужда ?
4.Дали не сбърках като предложих аз есенциите ,понеже доста четох и реших че точно тези цветя са нужни на детето ми Rolling Eyes
5.Все още не съм дала на детето, чудя се..

Здравей
1.нормално е,а ако има алкохол -може да се усети
2.прието е 4х4,но ако нямаш избор...Ако имаш възможност,спазвай класическата схема
3. и 4- Родителя най-добре познава детето си.Ако не си уверена,тогава друг да определи комбинацията е добро решение.Така или иначе ние няма как да разберем дали това е подходящата комбинация,непознавайки детето.
5.какво те притеснява? Прочети си пак за цветята и ако прецениш,че е подходящо-давай.

Успех  Hug

# 164
Аз пък усещам вкуса на капките, с алкохол без, усещам, даже всички имат различен вкус Laughing

Общи условия

Активация на акаунт