Цветолечението на д-р Бах-7

• 122 323
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
е поне не съм сбъркала много

Иначе за първи път чувам, че може да участва като компонент в комбинация. Винаги съм си мислела, че пие ли се Рескю не пиеш друго, а когато направиш комбинация тя е само от отделни цветове.

не става дума за грешка, а че е ненужно да използваш по толкова, защото и цялото шише да сипеш, ефектът е еднакъв, сиреч няма нужда от толкова много, просто отива зян.  Peace

а Rescue-то се използва, като компонент, когато поне три от петте есенции, които го съставят, са подходящи за комбинацията, в съответния момент.
например, преценила си че 6, 18 и 26 са ти необходими, тогава е по-добре да използваш вместо трите Rescue, като гледаш общия брой на есенциите (Rescue го броиш за 1) да не е по-голям от 5.

# 646
Благодаря  Hug , ще го имам в предвид, че аз май често си пия точно 6,18 и 26 Thinking

# 647
  • София
 Искам да попитам - как най-точно сам може да определи човек коя есенция е най-подходяща за него? Книга, въпросник или...?
Ще потърся утре за книга в библиотеката - само две открих на български.
Има ли значение марката на есенциите, видях голяма разлика в цените. Откъде е най-изгодно да се закупят?

# 648
Искам да попитам - как най-точно сам може да определи човек коя есенция е най-подходяща за него? Книга, въпросник или...?
Има ли значение марката на есенциите, видях голяма разлика в цените. Откъде е най-изгодно да се закупят?
Има тест за определяне http://www.angelfire.com/alt2/subtle_energy_healin/bach_flowers/test/На първа страница на темата има много синтезирана информация-има и книги.За закупуването-при Пашкулев са най-достъпни цените на есенциите.

# 649
Всичко това е описано в първия пост.
Прочете ли го?

# 650
Здравейте. Въпроса ми е за малко дете мога ли да сложа капките в лъжичка с вода. Мисля да дам само капките за страх. За 6 год. дете по колко капки на ден трябва да се слагат. Другото което искам да питам е дали се продават капките на д-р Пашкулев в накоя аптека в района на Студентски град. 

# 651
Аз ги давам точно така на моя син, в лъжичка. Капват се 4х4 капки от направената комбинацията.

# 652
Прочетох, че трябва да се прави разлика
"Необходимо е да се посочи разликата в страховете при 26 Rock Rose, 2. Aspen и 20. Mimulus:
26 Rock Rose: остри страхови състояния, които имат обективни причини.
2. Aspen: неясни страхове, които пациентът не може точно да определи.
20. Mimulus: прекомерен страх от определени конкретни неща."
А аз съм избрала Rock Rose(страх от тъмното, паника, лош сън) и Aspen (тревожност и чувството, че нещо лошо ще се случи). Трябва ли да преценя коя е по-подходящата есенция за най-добър резултат? Т.е., ясно ми е че няма да има проблем да се използват и двете, но за най-добър резултат как е добре да се подходи? Да се избере по-необходимата в момента, да я ползвам седмица, две и след това при нужда да мина на другата или?От двете есенции, които мисля да комбинирам и с White Chestnut (натрапчиви мисли) проверих, че Rock Rose се определя като лечител. Значи ли това, че тя е по-важната есенция? Може ли например през деня да се пие Aspen, а вечер Rock Rose?
Искам да сведа броя на есенциите до минимум. Достатъчно ли е щом присъства Aspen, да се пропусне White Chestnut ?

# 653
Щом е паника-Rock rose
Остави кестена заради натрапчиви мисли  Peace

# 654
Аспен също ли го пропускам?
И използвали ли сте сутрин и обед една есенция, следобяд и вечер друга?
Питам си ей така от любопитство Simple Smile

# 655
  • София
Консултация с Бах-терепевт (но по телефон = малък град) по-добре ли ще бъде от самоопределянето по въпросника? Става дума за жена в емоционална криза/срив.  Sad

Предполагам, че първият вариант е много по-добър  Praynig

По този въпросник - попълва се тикче само там където съответствието пълно?
В заглавния пост се споменава за Подробен тест за по-напреднали - но не работи линка?!?

Видях, че се изготвят комбинации, което вече ми се струва доста по-достъпно (от разделното закупуване) при положение, че може да се смени комбинацията след месец.  Peace

# 656
  • София
карамелена, от написаното от теб оставам с впечатление, че имаш убеждението, че колкото по-малко цветя включиш, толкова по-ефикасна ще е комбинацията... Това не е е непременно така!  Peace  В случаите на тревожност и паника няма как да пиеш само едно цвете, нещата са по-дълбоки... Опитай с всички изброени от теб - 26, 2, 20 и 35. А може и още нещо да добавиш, ако прецениш, че има нужда. До 6-7 цветя комбинацията е ок.

# 657
Не, въобще не съм убедена в това, а питах дали това е вярно. Интересно ми е дали някога някъде е правен такъв тест. Благодаря ви за отговорите! Сега всъщност разбирам и отговора на Трапезица. Преди това го изтълкувах, че трябва да го махна, т.е да го оставя на страна... не е лесно еееей  Crazy

# 658
Момичета помагайте!В първи ден сме с обрив варицела.Дъщеря ми е на 4 г и половина,реве че я сърбят пъпките.Имам кремче рескю-мога ли да мажа с него или е по-подходящо във фазата когато има вече корички?

# 659
Здравейте. Искам да си купя Rescue remedy на д-р Пашкулев. Имам идване до София. Та питането ми е откъде мога да си ги купя. Ще идвам до студентски град и ще е добре да е в този район ако може, че не познавам много града. Миналия път поръчвах по куриер, но не си заслужава да плащам доставка за едно щищенце само. Предврително Ви благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт