Парфюмни размисли и страсти - 168

• 50 504
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Нинфеото и аз си го поносих зимата. Ей така, за освежаване.  Grinning

Относно спора - Бубс го е казала най-добре! Макар да не влизам редовно напоследък ,в темата и в КМ считам ,че всеки е свободен да пише за това, което го интересува и харесва.   Peace Като казах харесва - душат ме от няколко дена с Кристал Ноар на работа, чак стомахът ми се обръща  Sick. Но си трая, по принцип не прекалява дамата, той просто си е такъв.
Всичко заради моята нова придобивка ли започна.  Grinning Простете, че продължавам на тази тема, но този парфюм ми влезе в любимите от раз. Без да е най-великото постижение на парфмното изкуство. Просто е от онези допълващи те , не натрапващи се за носене ( 3 пръс) парфюми. Тип оправящи деня и настроението - като Африканският бал. За мен.Захар със сандалово дърво- просто , но усмихващо те вътрешно. Благодаря и на Ронита, за възможността да придобия това съкровище. Hug

Петя, Hug ела на някоя от следващите срещи и ще те запозная!
П.п. Ковачева - КМ действа доста разоряващо.  CrazyА що се касае до темата, бах направила стриктен "план" какво ще купя до лятото - Африканският бал за пролетта и Филосикос за Лятото. Твоето обаждане развали баланса.  Mr. Green

# 601
  • Варна
Хей, хей, хей, това, че аз съм в парфюмен застой не означава, че не ви се радвам на придобивките и че не ми е приятно да ви чета! И не че не ми се тестват ниш, как ми се тестват само  Laughing, ама тука няма и някак позадрямах. А не ми се занимава с проби, зорлен поръчване и т.н. Като си ми дойде отново момента, то ще се чуе  Mr. Green

# 602
  • София
Не.... моля ви! Не спирайте да пишете за нишови парфюми. Само защото гроздето е нависоко не значи, че е кисело! Така си мисли само лисицата.
Коментари за "достъпните" за мен парфюми са ми полезни. Описания на недостъпните такива - са ми ценни.
Не мисля, че темата замира. Просто приоритетите ни се променят.

# 603
  • Чукарландия
Пак започвам да се присещам за "розести" парфюми. За нещо свежо, слънчево, росно.Искам да е лятооо. Някой познава ли English Rose Yardley? Въобще как са откъм трайност парфюмите на Yardley? Hug

# 604
  • Козлодуй
И аз съм в затишие.Такова,че чак не бях влизала в най-любимата си темичка от няколко дни...което при наличието на време и нет досега е било недопустимо.Сега наваксах с четенето,но имам нужда от нова тръпка,от нови тестове,нещо за разсънване(или направо разтърсване).Също не би ми се отразила зле една шестица от тотото Grinning
Бел,не познавам Yardley,но мога да те запозная с Rose Splendide,ако не си я тествала.

# 605
  • София
Пак започвам да се присещам за "розести" парфюми. За нещо свежо, слънчево, росно.Искам да е лятооо. Някой познава ли English Rose Yardley? Въобще как са откъм трайност парфюмите на Yardley? Hug
Слаба работа като трайност общо казано. Розата им не я познавам обаче. Л Ерболарио имат една прилична роза, но най-невинните и росни рози за мен са Четирите Кралици на Локситан (пак се подсетих колко много ги искам  Tired ).

# 606
  • Чукарландия
Бел,не познавам Yardley,но мога да те запозная с Rose Splendide,ако не си я тествала.

Сънче! Heart Eyes

Слаба работа като трайност общо казано. Розата им не я познавам обаче. Л Ерболарио имат една прилична роза, но най-невинните и росни рози за мен са Четирите Кралици на Локситан (пак се подсетих колко много ги искам  Tired ).

Еее, аз забравих, че първо ще си взема маковото парфюмче на Л Ерболарио. Никакви рози на Yardley. Stop
Все едно ми четеш мислите - чакам тези дни да си получа точно Четирите Кралици на Лоситан.  Wink

А познавате ли Rose Confite? Hug

# 607
  • The Evergreen State
goddes, достатъчно дълго сме заедно в темата, за да си наясно, че едва ли бих се засегнала от мнение, изразено от теб или Мимс  Wink Hug

Ковачева  Peace  Hug. Явно аз те засегнах за което се извинявам, не съм имала предвид теб (още повече че твоите описания винаги са ми харесвали, направо съм изненадана от реакцията) или който и да е друг като писах. Истината е че чета темата малко по диагонал, направо прескачам мнения за парфюми които не познавам и не обръщам внимание кой е писал... хванах се за думите на годес и мимс и споделих че и аз не познавам много от обсъжданите неща защото не се интересувам от нишови или спрени от производство или други редки парфюми.

Но, нямам нищо против такива да бъдат дискутирани естествено.

Пишете, пишете, пишете за всичко Hug, пък ако стане дума за "простички" парфюми както казва бижу, ще се включвам и аз    Wink

Тествах тези дни See by Chloe. За пореден път се убеждавам че този бранд не е мойта чаша чай.

# 608
Chanel Beige с кой парфюм може да бъде сравнен, наподобява ли на някой? Същия въпрос имам и за Tom Ford Blacк Orchid.  Hug
За съжаление не. Peace Уникални сами по себе си парфюми и затова толкова желани и търсени.

В Бургас така и не ги намерих, някъде в София предлагат ли се?
Ще дойдеш на следващата среща в Бургас и ще те запознаем с доста неща. Hug

И аз щях да пиша същото, а и ни е време за срещичка Grinning

Ковачева Hug пиши, че все ти ми палиш чергата.

# 609
  • София
Ей, изпуснах ви за два дни и какво да видя  Shocked Меко казано не очаквах да прочета доста от нещата, които прочетох. Дано е само фаза  Peace

На мен ми харесва да чета за всякакви парфюми - скъпи, евтини, познати, непознати, масови, нишови, хубави, лоши... Особено пък по начина, по който пишат някои дами тук  bowuu (Ковачева да излезе две крачки пред строя и да се изчерви  Hug) Имам чувството, че не просто съм се запознала с парфюма, ами съм правила любов с него  Laughing

По отношение на носенето, обаче съм тотална щета напоследък - скука, скукааааааа.. зациклила съм на двете муск версии на Нарцисо и май нищо парфюмно не може да ме извади от водовъртежа на други емоции  Wink

# 610
Имам чувството, че не просто съм се запознала с парфюма, ами съм правила любов с него  Laughing

Хей, това си е за номинация.   bouquet Много точно казано.  Peace

# 611
  • София
Вчера тествах новата Valentina Acqua Floreale Valentino без абсолютно никакви очаквания, но тя изненадващо ми допадна. Оригиналната версия ми е приятна, но скучна, а Acqua Floreale усетих сапунеста и остро свежа. Ще се пробва отново.

# 612
Ако нямате против, да се изкажа като предимно четяща ( а напоследък и наваксваща с четенето и форума въобще).

Винаги ме радва да видя, че има писано по темата. За познати или непознати неща - по различен начин ми е интересно. Да сверя впечатления е едно, но да съпреживея нечие описание на непознат парфюм ми носи друга емоция, също толкова хубава, но различна. Така както ми е удоволствие да ми се сподели за още непрочетена от мен книга ми е приятно и да слушам описания. По тази причина и отдавна следя блога на Натали.

И аз прекарах няколкомесечен парфюмен ступор, тези дни имам първи плахи признаци да изляза от него. През това време ми е било безкрайно приятно да ви чета, независимо какво обсъждате,  нали всяка парфюмна любов в даден момент е била нещо непознато.

Продължавам предимно да си ви чета, но това, че не се разписвам често, далеч не означава, че не ми е комфортно  или не ми е интересна дискусията - напротив  Peace

# 613
Привет,
И аз съм предимно четяща. След лавинови придобивки през последните...ехм..6 месеца реших да се кротна. В един момент настъпи някакво пренасищане и съвсем ми се обърнаха вкусовете. Продължавам да нося чаени аромати и нямам време да понося купища проби и отливки. Разкарах доста шишета, надявам се да не съжалявам, но не мога да търпя такова стълпотворение вече. Мечтая си да намаля бройката, но не знам как ще стане, така съм се влюбила в The Beat и Signorina, че изглежда че ще ги повторя.

Много моля ако някой познава Valentina Assoluto да го опише  Praynig
Valentino Valentina Assoluto ми хареса много и редовно го посещавам във Сефора. Гладка, кадифена тубероза, елегантна и слънчева. Води се модерен шипър..може би, нюанса на кожа му придава рафинираност. Красив, хармоничен аромат с много добра трайност. Вдигнала съм му мерника, но ще почака. Не мога да нося всичко едновременно, за съжаление.

# 614
  • Бургас
Само чета  темичката.Бях позабравила парфюмната си страст,но вчера след един предиобед прекаран на митницата, си получих Елексир де Мерве.Повече няма да поръчвам от този саит , но пък съм доволна от покупката си. Simple Smile
Мога ли да помоля като се заформи парфюмна среща в Бургас да се обадите Praynig,много ми се иска да дойда.

Общи условия

Активация на акаунт