Парфюмни размисли и страсти - 168

• 50 527
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
Както писа Калина преди време - да живеят отливките!
Аз последно купих нещо през октомври и за малко да фалирам.
Разучавам Шанелите, които събрах тия дни и единственото нещо, което ме изважда от медитациите на Мадмоазел е Галиано едп! Особено днес - ух, какъв крив ден! Но парадоксално вкусно-тамянено-сапунения-виолетков паднал ангел Галиано ме топли и ме усмихва!

Пробвах онзиден и две нови приятни попадения за някой, на когото му е втръснало от засукани, тежкарски или ексцентрични аромати.
Kenzo Amour I Love U - грейпфрутена роза с мускусен завършек. Не е нещо оригинално, но е свеж, момичешки без да е повърхностно сладък, уютен. И пролетен.
Le Beau Male - Jean Paul Gaultier - много билки и малко мускус. За момент си помислих, че му е свършило въображението на Мосю Кюркджиан, но всъщност бързо се поправи - заприлича на Fou D'Absinthe - L'Artisan Parfumeur, който ми е любимец сред по-мъжествените представители на марката. А и тъкмо имах прясно напръскан блотер вкъщи с него, за да сравня. По-свеж от Le Male и без досадната мерудия от Le Fleur de Male.

И престанете с натяквания, натъртвания, иронии и сарказъм. Всички имат право да пишат тук. Всички. Бъдете коректни. Нека не замира темата.

# 616
Аау, какво замиране? Не ме разстройвай с такива идеи!  Shocked И изобщо имай предвид, че вие с таланта за парфюмни описания трябва да сте отговорни пред нас, предимно четящите  Laughing Не ми се мисли да бъда лишена от това удоволствие, пишете, моля ви за каквото ви е кеф  Hug

Пробвах Soir de Lune Sisley и за мен е огромна приликата с Explosive Aigner. Огромна е и разликата в цените, а първият е създаден 10 години след втория. Озадачаващо  newsm78 Интересно ми е някой с повече опит на шипроман от мен да изкаже мнение... Flutter

# 617
luchkata, честито!
Този парфюм си заслужава и висенето на митница Heart Eyes
Ще се обадим за среща, само да ми се избистри малко главата от служебни ангажименти. Peace

# 618
  • на североизток от Рая
 Аууу, среща в София, среща в Бургас. Хм.  Thinking А в Шумен дали не можем да си направим?!
 Тъкмо ще се преброим колко сме пишещите в темата от Шумен.  Hug

# 619
  • София
Ето и аз да се включа. Май съм изпуснала някои важни спорове в темата, ама по-добре.  Wink
Да се похваля... не с нова придобивка, а че отпаднаха два парфюма от уиш листата ми!  newsm44

Coco Noir Chanel е единия. Не че не ми харесва, но мога и без него. Днес го пробвах в Сефора, след обилно напръскване и то след като днес бях излязла, напръскана с Organza Indecence Givenchy (стария вариант). Страхотна комбинация се получи. Направо създадох нов парфюм.  Joy

Другият е Madera Omnia Profumo. След като Ronita се опита да ме подкукуроса с една пробичка. Два дена го тествах полекичка, мазна на китката, зад ухото. И след като на третия се полях стабилно и ми стана ужасно сладко (все едно съм изяла цяла кутия баклавички), реших че няма да го купувам (някога си)! Но и на него му намерих решение. Остатъка от пробичката комбинирам Rochas Absolu. Получава се страхотна комбинация.  Crazy  

И накрая само да кажа, че и аз много обичам да чета парфюмните описания на знайни и незнайни парфюми от парфюмните ни ветерани, както и от парфюмни новобранци!

Скрит текст:
Никой да не се обижда от определенията. Просто тия дни превеждам субтитрите на един филм Rookie blue (Новобранци) и главата ми е пълна с такива термини!  Joy

# 620
Пак започвам да се присещам за "розести" парфюми. За нещо свежо, слънчево, росно.Искам да е лятооо. Някой познава ли English Rose Yardley? Въобще как са откъм трайност парфюмите на Yardley? Hug

Не особено естествена, досадна роза в моите спомени.

Повтарям се, но наистина са от най-добрите: Какво мислиш за Ермесенс Роза Икебана, Българската Роза на Крийд, или парфюмите на Розин? Тези рози не досаждат със сладки и открито синтетични ноти.  Роза Дамаскена и Могадор на Кейко Мечери са също свежи, модерни, и реалистични рози.  Флоработаника?

Разделих се вчера с Идилия Дует на Герлен. Много тежък ми се стори, с повече мед отколкото роза.

# 621
  • София
Вече си имам нови аромати за лятото - Oyedo и Eau de Lierre Diptyque. Първият е сочна мандарина с лайм и усещам нещо ментово, въпреки че няма нищо такова в пирамидата. Толкова натурален цитрус, че ми прилича на Фанта  Party

# 622
  • София
Аз продължавам да съм си влюбена в МЧР. Ама не мога да дам 100 кинта и това е.
Обаче Виолет Блонд въобще не е за мен. Мирише ми яко на ирис и ми докарва неприятни тръпки.
Тестера на Ауд Ууд ТФ беше свършил, жалко.
Новия Хипнотик Пойзън е много поносим с този горчив бадем.
Душих и други неща /вкл. Бейонсе, че отдавна ми беше мерак/ ама няма нищо за отбелязване.

# 623
Аз ви чета с удоволствие, но не пиша често, защото нямам какво ново да споделя. Чакам единствено Аква ди Парма ирис нобиле сюблим и това е. Нищо ново не ме влече,изследвам си старите парфюми, радвам им се и така. Явно съм в застой на парфюмната мания ,което е просто прекрасно. Ако прочета за напълно непознати парфюми се радвам на хубавото описание, но в никакъв случай нямам интерес да пробвам всичко, защото установих, че почти е невъзможно да бъда чак толкова изненадана и впечатлена. Всяко ново нещо е добре забравено старо в общи линии или прилича на нещо друго.

# 624
  • Чукарландия
и то след като днес бях излязла, напръскана с Organza Indecence Givenchy (стария вариант).

Кой е стария и кой - новия, Scintillia? Hug

Повтарям се, но наистина са от най-добрите: Какво мислиш за Ермесенс Роза Икебана, Българската Роза на Крийд, или парфюмите на Розин? Тези рози не досаждат със сладки и открито синтетични ноти.  Роза Дамаскена и Могадор на Кейко Мечери са също свежи, модерни, и реалистични рози.  Флоработаника?

Pixie, Ермесенс Роза Икебана и Флоработаника не ги познавам, също и този на Крийд и Кейко Мечери (даже се моля скоро да не се запознавам с последните два бранда, че ако ми харесат - тотално ще фалирам. Joy Лошото е, че не мога да устоя на изкушението, когато дяволчето си клати краката на рамото ми.) А на Розин парфюмите наистина са уникални, влюбена съм в Rose Praline, но те също не отговарят на бюджета ми. Дай Боже, занапред да мога да си ги позволя. Hug

# 625
Белла, а ако харесаш нещо, отливки не са ли опция??   С розите компромис не става отдавна съм разбрала Simple Smile 

И аз скоро носих Герлен МЧР. Ами много приятна черна череша; не точно вишни за съжаление, но остава "брайт" без да е прекалено сладка.  Пачулито е премерено, а и тънка роза се долавя. Не пречи и че е неумолимо траен. Прилича наистина на "блек чери крийм сода."

# 626
  • Чукарландия
Белла, а ако харесаш нещо, отливки не са ли опция??   С розите компромис не става отдавна съм разбрала Simple Smile 

Аз пробички на тях даже не мога да намеря, камо ли отливки. Но пък и отливки не обичам. Имам няколко отливки от размени, но не ги ползвам. Само ги пробвам от време на време.Peace

# 627
  • София
Аз пък се усещам как се въртя около блотера с Блондинката. Всъщност е много хубав парфюм, но може би за някой друг, някоя повече "дама" от мен.

Много отдавна, майка ми имаше един парфюм, подобен на МЧР, с тази нотка на кока-кола в него.

Намерила съм си един евтин гурме парфюм и му се чудя. А не е лош. Започва с много силно какао и малко спирт, после става ванилов пудинг. Ама нали по принцип не нося шоколади и гурмета. Ама си викам - що ли не си го взема да си имам? Wink

# 628
  • Чукарландия
Намерила съм си един евтин гурме парфюм и му се чудя. А не е лош. Започва с много силно какао и малко спирт, после става ванилов пудинг. Ама нали по принцип не нося шоколади и гурмета. Ама си викам - що ли не си го взема да си имам? Wink

Похвали го. Сега кажи и името му. Hug

# 629
  • София
BBeLLa, това е стария вариант. Бутилката е толкова красива, че реших да го имам първо преди всичко заради нея. Разбира се, както всички знаят този вариант е спрян.

Ето го и новия вариант. Лимитирана версия. Разлика между двата аз лично на моята кожа не открих, въпреки писанията във Фрагрантика.

Общи условия

Активация на акаунт