Парфюмни размисли и страсти - 168

• 50 605
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
  • Чукарландия
Благодаря, Scintilliabouquet
Аз пък мислех, че втория е съвсем различен от първия, нищо че имат едно и също име. Преди няколко месеца бях попитала в темата за разлики или прилики между двата, но т.к. не получих отговор, останах с впечатление, че са коренно различни. Hug

# 631
  • София
Намерила съм си един евтин гурме парфюм и му се чудя. А не е лош. Започва с много силно какао и малко спирт, после става ванилов пудинг. Ама нали по принцип не нося шоколади и гурмета. Ама си викам - що ли не си го взема да си имам? Wink

Похвали го. Сега кажи и името му. Hug

Sweet Candy Truffle се казва. Много е евтин. Има го по аптеките и в ДМ. Embarassed
Те са цяла серия - има ягодов, горски плодове, бонбони Рафаело.

# 632
  • Чукарландия
Sweet candy truffle, така ли изглежда? Къде ги намираш? Hug

# 633
  • София
Цитат
каква е разликата Eau d'Hadrien и Les Nuits D´Hadrien на Annick Goutal

Не познавам добре първия - от помирисване лимонов, свеж и лек, мъжки одеколон, но не билков.
Вторият - Нощите е портокал и кипарис - много хубава истинска портокалова кора и това вечнозелено, но не иглолистно дърво. Много го харесвам, но също си е мъжки.

Pixie и аз имах дълъг период, в който ми натежаваше Идилия Дует и се упреквах, че даже съм се запасила, но точно тези дни имах повод и реших да й реша съдбата с последно носене. Е сега я нося постоянно, пръскам се щом стана. Явно в края на зимата ми идва времето за нещо плътно и женствено.

# 634
Намерила съм си един евтин гурме парфюм и му се чудя. А не е лош. Започва с много силно какао и малко спирт, после става ванилов пудинг. Ама нали по принцип не нося шоколади и гурмета. Ама си викам - що ли не си го взема да си имам? Wink

Похвали го. Сега кажи и името му. Hug

Sweet Candy Truffle се казва. Много е евтин. Има го по аптеките и в ДМ. Embarassed
Те са цяла серия - има ягодов, горски плодове, бонбони Рафаело.
Ооо, това страшно ме заинтригува. Heart Eyes 100% ще ги прегледам, ако ги мерна. Както обичам горски плодове в аромат, пък и бонбони Рафаело... Heart Eyes
А и шишенцата са страшно сладурски.

Имам си цяло шуше от дълго искан парфюм и му се наслаждавах с пълна сила /както и околните/, докато не ме тръшна хрема... и сега му се наслаждават само околните Crossing Arms:
Скрит текст:

# 635
  • Велико Търново
Ей....голямо удоволствие е да ви чета,да знаете Hug /май го писах по-рано,не помня Crazy
Идвам с питанка-да не губите форма Whistling
Та,един колега иска да споделим ето този парфюм- http://www.fragrantica.com/perfume/Diptyque/Philosykos-3865.html - мнения Thinking
освен това,ми предложи оферта за ето този - http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Charles-Brosseau/Fleurs- … -Menthe-6729.html
*Emia*,откъде поръча Аква ди Парма ирис нобиле сюблим ? Ще чакам отзивите ти с нетърпение  bouquet

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 22:37 от *Biskvitka*

# 636
*Biskvitka* от търг в ибей. Ще напиша впечатления като дойде. Grinning
ЕДТ ми идва твърде слаб, ЕДП е идеален, но не открих на добра цена, а Сюблим е насляпо. Доколкото си познавам предпочитанията, ще е приятна изненада. Grinning

# 637
  • София
Та,един колега иска да споделим ето този парфюм- http://www.fragrantica.com/perfume/Diptyque/Philosykos-3865.html - мнения Thinking
освен това,ми предложи оферта за ето този - http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Charles-Brosseau/Fleurs- … -Menthe-6729.html
Делете Филосикоса, няма да съжаляваш... е, накрая може да съжаляваш, че ти е дошло малко половината   Mr. Green
Не разбрах каква е офертата за втория, също ли да го делите? Ако е така, за мен това категорично не е мъжки аромат. Представи си, че смучеш от едната страна в устата си бонбон теменужка, а от другата страна - лукче Simple Smile Мъж изобщо не си представям с тези теменужки. Преди време съм писала доста за него, търсачката сигурно ще извади нещо  Peace

# 638
  • Велико Търново
 Атти Joy разсмя се от сърце Hug
Вторият парфюм определено не е мъжки аромат Laughing, просто ми насочи вниманието към него,защото е на изгодна цена в Ягодката Wink Ще се поразровя,благодаря Peace

# 639
  • Там, където ме обичат
И аз съм в затишие.Такова,че чак не бях влизала в най-любимата си темичка от няколко дни...което при наличието на време и нет досега е било недопустимо.Сега наваксах с четенето,но имам нужда от нова тръпка,от нови тестове,нещо за разсънване(или направо разтърсване).Също не би ми се отразила зле една шестица от тотото Grinning
Сънче, за шестица от тотото изобщо не мисля, но нещо разтърсващо ...,  нови тръпки, нещо за разсънване, що не  Wink
Чакам те да дойдеш в Сф, щото съм ти длъжница, в парфюмния смисъл и искам да се отблагодаря.   bouquet
Кога ще ни озариш с присъствието си?

# 640
  • Там, където ме обичат
Имам чувството, че не просто съм се запознала с парфюма, ами съм правила любов с него  Laughing
Хей, това си е за номинация.   bouquet Много точно казано.  Peace
Подкрепям,  Peace
но да уточня, че може би става въпрос за Испахан, а Ели?

# 641
Лагент, ти Dolcelisir L`Erbolario   пробва ли? На мен доста ми заприлича на роклята newsm78

Пробвах най-сетне и аз спряната Laughing Органза.Ами не ми е нещо уау. Хубав аромат , но и канелата и ванилията не са баш моите съставки пък и ми навява малко ретро асоциация без да е грам ретро самия аромат newsm78.Иначе ми беше доста траен и шлейф прави.

Бела, роза икебана за мен  е същата като кели калеш едт но без кожената нотка PeaceХубав е , свеж но посмъртно 15мл няма да ти стигнат за лятото а такива са шишетата , другите 100 мл вече са на фантастична цена и неоправдана според мен.  

Скрит текст:
Не че някой ме пита , но Филосикос е последния аромат който ще тръгна да деля на отливки.Той не е от най-трайните и посмъртно няма да се съглася да губя и грам от него при преливане насам -натам Peace

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 10:51 от raz_nejena

# 642
  • София
Имам чувството, че не просто съм се запознала с парфюма, ами съм правила любов с него  Laughing
Хей, това си е за номинация.   bouquet Много точно казано.  Peace
Подкрепям,  Peace
но да уточня, че може би става въпрос за Испахан, а Ели?

По принцип говорех за описанията на Ковачева, не за някой конкретен парфюм Wink
А с Испахан сме си любовници отдавна, сега се двоумя дали да облека бялата рокля - това по Калина (метафората за отливките и шишетата)  Hug

# 643
Днес с лапето хвърчахме нагоре-надолу из централна София. Бяхме на 100 м от Салона на Патриарха, но не щях да ходя там с нея. Не че не ми е приятно да я въвеждам в ароматните дебри, ама искам аз по-спокойно да пробвам нови неща. Е, за сметка на това се бутнахме в една бюти зона и пробвахме заедно няколко неща.
L'Eau Nina - Nina Ricci - Нината, но с по-малко сладост и повече портокалов цвят. В началото е свежо бонбонеста, после си е доста цветна. Дани я хареса, на мен ми е просто приятна.
See - Chloe - дезодорант "Зелена ябълка"!!! Не е толкова остър като самият дезодорант, омекотен е от мускус, но си е усмихващо напомняне на соц масовката, която и аз обичах. А даже всъщност е дубликат на една от старите рексони, която напомняше на Зелената ябълка, но беше по-мека. Тия от Клое не можаха ли нещо по-оригинално да измислят. Не е лош, изобщо, но ме учуди...Накрая е много кремест и магнолен.
Just Cavalli (някакво ново, с огромни розови букви) и Cherry In The Air - Escada подуших само от капачката и се отказах от пробване и пръскане на блотер (дори!). Първият беше покрусителен портокалов цвят (кофти комбинация и потенциална натрапчивост до гадене), а вторият беше безобразно сладък.
Моето откритие за днес беше Azzaro Duo Men. Отдавна исках да го пробвам, защото бях чела добри отзиви. Има защо. Ухае на смокини и мента! Малко студен и метален, но прекрасен! Изобщо не разбирам какво общо има пирамидата във фрагрантика с това, което имам и на ръката, и на блотер... newsm78

# 644
Да попитам и тук.
Видях, че в дрогерия Лили има промоция някакви парфюмни води Елоде, няколко вида бяха. 100 мл количество, този месец на много добра цена.
Не съм си взимала от тях, само си пръснах на ръцете от тестерите.
Всичките ми харесаха като аромат, и ми се сториха и трайни - след неколкократно измиване, ръцете ми още ухаеха.
Някой от вас взимал ли е от тези парфюмни води? Заслужават ли си или не са нищо особено?

Общи условия

Активация на акаунт