ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 17

• 38 263
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Доста се затрудни на задачата. Отгатна, че момчетата са 11, но според мен по пътя на налучкването.

# 586
По случай вчерашния ми РД, голямото ми момиче ми вдигна 39,3, обрина се много странно, като преди това повърна 2 пъти. Днес на прегледа се оказа "скарлатинозна ангина", както се изрази лекарката. Да му се не види, от 17 септември не се е спряло това боледуване. В градината към края не беше така. От днес е на АБ, не беше пила години...

# 587
  • София
мартеа, съжалявам, дано по-бързо се оправи девойката  Praynig
Няма начин, децата растат така, с грижи и радости   ...

# 588
мартеа - бързо оздравяване на дъщеря ти  bouquet

При нас утре часовете ще са по 20 минути заради учителски съвет, а занималнята- до 4. Добре, че утре работя от вкъщи, да търча да го взимам по-рано.

Ще празнуват с торта, спечелили са някаква награда за проект на класа, класната е много горда Simple Smile

# 589
Мартеа да няма нещо стрес за да пострада така имунитета?
Дано еси4ко се оправи.  Peace

# 590
  • Ку-куландия
По случай вчерашния ми РД, голямото ми момиче ми вдигна 39,3, обрина се много странно, като преди това повърна 2 пъти. Днес на прегледа се оказа "скарлатинозна ангина", както се изрази лекарката. Да му се не види, от 17 септември не се е спряло това боледуване. В градината към края не беше така. От днес е на АБ, не беше пила години...
За по сигурно пуснете гърлен секрат. Скарлатината  е коварна болест. Много обичат лекарите да си поставят разни диагнози без допълнителни изследвания, все едно от джоба си ги плащат. 

# 591
Марти беше решила тази задача в занималнята.
Най лесно според мен е да ги разделят на равни части 10 момичета и 10 момчета.След това от момичетата да се извади 1 а към момчетата да се прибави 1.

Peace Peace Peace
Точно това щях да предложа и аз. Все пак още не са запознати със системи уравнения с две неизвестни!  Joy

# 592
За по сигурно пуснете гърлен секрат. Скарлатината  е коварна болест. Много обичат лекарите да си поставят разни диагнози без допълнителни изследвания, все едно от джоба си ги плащат. 

случаят не е такъв, лекарката ни е близка (роднина е), добър диагностик е. Със сигурност ще пуснем секрет, то е ясно. Започнахме АБ, преди да излезе секрет, защото нещата са вече напреднали и нямаше смисъл да чакаме - това е втори ден. Не ни постави под карантина за скарлатина, защото единствено симптомът с побелялата уста липсва. Всичко друго е налице - започна с повръщане и главоболие, после високата Т, после изби обривът, който снощи беше кошмарен, на характерните места е. Категорична е, по симптомите, че става дума за стрептокока (бетахемолитичен или нещо от сорта) на скарлатината, вероятно и секретът, когато излезе, ще го потвърди.

# 593
  • ride my bike...
Сега дадох задачата детето.
Решенето му е следното. Махаме 2 момчета и тогава остават по равно. 9 момичета и 9 момчета.
значи момичета са 9, момчетата 11.  (само дето първо като събра  9 и 2 получи 12 ooooh!)

# 594
  • София
мартеа бързо оздравяване!
А какъв точно е бил случая с момиченцето с обрива в групата по английски. Мъжът ми каза варицела, да не е било скарлатина newsm78

Утре ще пробвам тази задача с учениците. Днес вече се изнервих. Реших да обединя математиката и писането като диктувам словесни задачи. Резултатът - отчайващ. Явно мисли, че в математиката правилата за писане не важат и нито едно изречение не започна с главна буква, имената на хора също, за въпросителна в края да не говоря. И куп правописни грешки. После подредбата на решението беше пълна скръб.  ooooh!

# 595
 А какво ще кажете за тази задачка от сборника по математика. Има турнир по Шах-Мат. Участват 4 деца/ А,Б,В и Г/ Всяко дете трябва да играе със всяко. Колко турнина трябва да се проведат?  ooooh!
Това е задачата. Е как едно първолаче би се справило успешно според Вас? И кой "велик мозък" пише учебниците за първокласници незнам!!!

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 21:04 от nika/nika

# 596
А какво ще кажете за тази задачка от сборника по математика. Има турнир по Шах-Мат. Участват 4 деца/ А,Б,В и Г/ Всяко дете трябва да играе със всяко. Колко турнина трябва да се проведат?  ooooh!
Това е задачата. Е как едно първолаче би се справило успешно според Вас? И кой велик мозък пише учебниците за първокласници незнам!!!
  такъв тип задачи му ги обяснявах нагледно като му нарисувах всички варианти - А и Б, В и Г...като му обяснявах, че вариант А и Б, и Б и А означават едно и също... Peace

# 597
  • София
Децата ви правиха ли контролни тестове към края на първия срок?

# 598
  • София
Децата ви правиха ли контролни тестове към края на първия срок?
Да, по математика и БЕЛ  Peace

# 599
Правиха контролни тестове по математика, БЕЛ и немски език. Връчиха ни четири страници с подробен анализ относно постигнатите успехи и знания на детето по основните предмети. На отделен лист бе поставена оценка относно поведение в клас и в извън учебни дейности. Дадени са ни и препоръки на какво да наблегнем при подготовката в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт