Професионални серии за коса - тема 47

• 40 951
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Бисквитка, благодаря, точно уплътнение търся, защото тя косата ми е гъста, но като я изсуша с сешоара и става хубава прическа, но ми се губи обема. Ще пробвам двуминутния тогава.

# 151
Много приятно съм изненадана от Joico moisture recovery, очакавах супер мека, пухкава и перушинеста коса, а всъщност се получи тежко падаща, изненадващо за мен уплътнена, супер хидратирана, въобще усещането е като за нетретирана коса (а моята бая третиране е видяла с изрусяване и преси)  Heart Eyes  Благодаря на всички момичета, които я препоръчваха упорито   bouquet

Аз благодаря за коментара, че търся добра хидратираща серия за моята супертретирана коса  bouquet

# 152
Маски слагам винаги предостатъчно не е това проблема може би не се разбират с шампоана ми който е на LUSH  беше нещо с бира, не знам но и двете маска не чувствах че правят достатъчно а просто горе долу стават.Препоръчайте ми комбинация шампоан и маска защото май наистина понякога комбинацията е грешна

# 153
Вземи шампоан за суха коса и по-напояващ финиш за след измиването - без него с каквито и шампоани и маски да третираш, файда няма!!

# 154
  • София
Микеланджела надпвам се да ти хареса  Hug

nisa доколкото знам шампоаните на Лъш са без сулфати и при продължително ползване се натрупват доста неща по косъма и оттам най-вероятно идват лошите резултати. Вземи един дълбокопочистващ шампоан - трябва да пооправи положението и за в бъдеще ползвай и други шампоани, не само на Лъш  Peace

# 155
Вземи шампоан за суха коса и по-напояващ финиш за след измиването - без него с каквито и шампоани и маски да третираш, файда няма!!

може ли по конкретно че напояващ финиш нещо нищо не ми говори  :)newsm78 и кой шампоан за суха коса не искам да се омазнят много  корените.

Шампоана на Lush e Cynthia Sylvia Stout и имам чувството че от него много ми се пресушава косата но при мен ако след шампоана косата не е скърцаща после маската някак не действа. сега ако взема дълбоко почистващ шампоан няма ли да стане по зле

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 15:45 от nisa

# 156
  • in a Lovesong
Привет   bouquet По въпроса - не усещам поражения от зимата  Peace Вече не нося шапки и скалпа ми се чувства добре тази зима  Mr. Green

Искам да похваля Schwarzkoph Professional BC Bonacure - Curl Bounce серията  Peace Шампоанът измива чудесно без да омазнява или изсушава скалпа, а спрей-балсамът разплита косата и помага при сресването, след него косата е готова за финиша  Heart Eyes

# 157
  • София

Шампоана на Lush e Cynthia Sylvia Stout и имам чувството че от него много ми се пресушава косата но при мен ако след шампоана косата не е скърцаща после маската някак не действа. сега ако взема дълбоко почистващ шампоан няма ли да стане по зле
Трябва да почистиш натрупванията, за да може косъмът да поеме благинките от маската. Няма да стане по-зле, на следващите няколко измивания ползвай друг шампоан (не Лъш) и хидратиращи маски. Още повечето ти слагаш маски с масла, е няма как един безсулфатен шампоан да ги почиства добре и са се натрупали - оттам идва сухотата и заплитането  Peace

# 158

Трябва да почистиш натрупванията, за да може косъмът да поеме благинките от маската. Няма да стане по-зле, на следващите няколко измивания ползвай друг шампоан (не Лъш) и хидратиращи маски. Още повечето ти слагаш маски с масла, е няма как един безсулфатен шампоан да ги почиства добре и са се натрупали - оттам идва сухотата и заплитането  Peace

копирам съставки на шампоана защото наистина ме е страх да не стане по зле ето ги и тях
 Ingredients: Stout (Beer), Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Lauryl Betaine, Yeast Infusion (Yeast betaglucan), Fresh Lemon Juice (Citrus limonum), Cognac Oil, Lemon Oil (Citrus limonum), *Citral, *Geraniol, Perfume, Methylparaben, Propylparaben.

# 159
  • София
Някой по-компетентен по съставките да се произнесе(не виждам да има силикони, а този Ammonium Lauryl Sulfate не знам достатъчен ли е), но имам спомени, че и други момичета са се оплаквали от същото след продължителна употреба на тези шампоани. Пробвай различни комбинации и ще видиш от къде идва проблемът (нали сама каза, че подозираш, че е от шампоана). Какви маски ползваш в момента?

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 16:05 от -Alien-

# 160
Последно ползвах една на Alvedere  с авокадо която е нищо особено добре че беше малко и свърши преди това бях взела за проба Макадамията също нищо особенно според моята коса и докато се чудех какво да взема взех балсам на Глис с арганово масло  просто да слагам нещо докато измисля каква маска да взема ...

# 161
nisa, аз не съм специалист по съставките на шампоаните - вземи си нормален шампоан, дълбокопочистващ е за мазните коси, а твоята е суха, оплетена и накъсана..
Като добре почистващо, но не изтъргващо ето примери, даже са за боядисана коса, не за суха - ползвала съм ги и са много приятни, същевременно добре измиващи, но не оплитащи допълнително косата...

За финиш, ако не ползваш нищо ефект няма: ето ти подходящи варианти:
ВТОРОТО олио на Лореал

Олиото на Макадамия също много го препоръчват за богат финиш (аз лично още не съм пробвала)!

# 162
  • София
Имах предвид дълбокопочистващ не за редовна употреба, а за един-два пъти да почисти, има и такива, предназначени за суха коса  Peace
Освен изброеното от elhi4ka бих ти препоръчала да пробваш и еластисайзър преди измиване (има малки опаковки за проба в рибката)  Peace

# 163
Да  Peace, ..за мен главното в случая е, че не се ползва финиш - аз не чух за използване на някакъв конкретен  newsm78... Този дълбокопочистващ какво ще "сваля".. Моята коса е здрава, но ако не слагам от долу-посочените или подобни дори един път  едвам ще я изсуша (моята коса е чуплива и с по-дебел косъм) и после при носене ще се оплита, и ще ми опада доста, ако искам да прокарам ръка през нея ....  

# 164
Здравейте, на всички Simple Smile!В момента наистина нямам много време, но искам да изкажа огромни благодарности на всички вас момичета за точната, изчерпателна и редовна информация newsm20 newsm20 !!!Благодарение на вас косата ми определено е  по здрава и жизнена newsm44.Скоро ще споделя своя опит, но сега имам много спешна нужда от фризьор.Моля дайте ми координати, става въпрос да умее наистина добре да подстригва и оформя къдрава коса.Предварителни благодарности  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт