ВТОРИ клас - 3

• 42 984
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • София
най-вероятно важи за всички училища, защото в програмата за часовете по математика пише 3,5 часа седмично, а по рисуване - 1,5 часа седмично, което според мен е точно това - втория срок има по 2 часа рисуване, за сметка на първия, а по математика 3 часа пак за сметка на първия...

ето линк към програмите, ако някой може да се оправи...
математика
изобразително изкуство

# 31
  • Пловдив
В нашата програма става въпрос за обикновен час по математика, иначе си имаме и СИП - математика, той си остава. Просто един час математика е заменен с още един час рисуване. Така общо седмицата ще имат 3 часа математика и 1 час СИП - математика и 2 часа рисуване.

# 32
  • Чикаго / София
Да се вмъкна да не ви изпусна и аз.

Дзвер и аз благодаря за темата.

# 33
най-вероятно важи за всички училища, защото в програмата за часовете по математика пише 3,5 часа седмично, а по рисуване - 1,5 часа седмично, което според мен е точно това - втория срок има по 2 часа рисуване, за сметка на първия, а по математика 3 часа пак за сметка на първия...

ето линк към програмите, ако някой може да се оправи...
математика
изобразително изкуство

На моето ще му хареса това с Рисуването:) Не че не обича и математиката Wink
Кейси я разбрах Simple Smile
От толкова украсяване на материала, са се получили неразбираеми условия и изисквания към малучганите. И те вече не знаят къде какво се изисква.

# 34
  • Варна
Ох, Кейси, и аз затова си мисля, че азиатците са напред точно щото се скъсват от доброто старо учене и упражняване по незнам си колко часа на ден (за справка - "Бойният химн на майката тигрица"), а пък ние все си щадим децата (в частност и моето собствено). И в този смисъл намаляването на математиката за сметка на рисуването ми се струва меко казано крайно, предвид факта, че именно през втория срок е по-сериозната част от материала по математика, а двата часа седмично по рисуване, които имахме досега са си напълно достатъчно за общото развитие на децата. Ние все още нямаме новата програма, вече я чакам с интерес. Досега имахме 3 ч математика и 2 ч. рисуване, надявам се да не се обърне.

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 16:46 от Manzhelka

# 35
Manzhelka, нашите имат 1 час Рисуване. В 1-ви клас бяха два събрани.
Сега за 1 час нищо не успяват да довършат, и винаги го носи готово за следващия път.
Поне 1 час вкъщи си работи по рисунката ...
Сега имат общо 6 часа Математика.

# 36
  • Варна
Сега имат общо 6 часа Математика.

Дали не е заради ЗИПовете? Защото както казах през първия срок математиката при сина ми е само 3ч седмично. (ЗИПовете при нас са 1ч БЕЛ и 1ч. Информационни технологии седмично)

# 37
  • София
Сега ги преброих - първия срок имаме 4 часа математика + 1 час математика СИП + 1 час математика ЗИП - т.е. 6 часа математика, втория срок най-вероятно ще имаме 3 часа математика + СИП-а и ЗИП-а.
Manzhelka, предполагам че вие пък ще имате 4 часа математика втория срок и 1 час рисуване  Peace

# 38
Дзвер, благодаря за новата темичка  Hug

...Сега ги преброих - първия срок имаме 4 часа математика + 1 час математика СИП...
И при нас е същото. Не съм видяла още програмата за втория срок, но тази втора смяна страшно ми обърква графика.  Tired

lorenca  Hug благодаря и цитата е жесток  Heart Eyes
Бих казала, че авторката е уцелила 10-ката.   bouquet

# 39
При нас са доста ЗИП и СИП, 5 дни по 5 часа имат; сравнявах в началото с програмата на друго училище - доста по-малко бяха там часовете.
За МАТ - да, 4 редовни; 2 СИП;   БЕЛ ЗИП, БЕЛ Английски, и за разкош Спорт и туризъм:)

# 40
  • Варна
Нашите 1вия срок имаха 4 ч.математика и 1 час Зип,а току-що малчо протестира,че 2 я срок им намалят математиката за сметка на още един час Музика. Rolling EyesРисуването им пак ще е 2часа,в петъка със Зиповете.Не искал Музика,ама кой ни пита нас. Mr. Green

# 41
При нас са 4 часа Математика + 1 час Математика ЗИП, общо 5 часа седмично.
Не са ни дали програмата за 2 срок и не знам как ще са след това.
Рисуването е само 1 час.

Утре имат контролно по математика, в понеделник по БЕЛ, в сряда по Околен свят. Не знам как ще се оправи, никога не са имали 3 бр. за 1 седмица...

Нямаме класове с по 30 деца.
22-24 максимум са.
Но си спомням едно време какво чудо беше, 35-40 деца по мое време  ooooh!

# 42
  • Варна
Да се запиша и аз да следя темата Wink При нас бяха 3 математика +1 ЗИП математика, 2 музика и 2 изобразително. Май трябва да ни увеличат математиката вторият срок Wink))

# 43
И аз да се запиша, да не ви изпускам.
И при нас ще има още час рисуване през втория срок.

# 44
Благодаря, момичета, за подкрепата. Много е хубаво децата да им харесва да презентират, стига да не са срамежливи като моето и не мънкат, ако трябва да говорят пред много хора.

Кейси, още от време оно на тези азиатци им имаш зъб. Mr. Green
Трябва да съм щастливка, че тук са малко все още същите.

Общи условия

Активация на акаунт