ВТОРИ клас - 3

• 42 991
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Колкото и да са надарени тези деца, все пак са на 8 години и 36 деца събрани в една стая са страшно много - наистина ли мислите, че 36 деца няма да разсеят вашето

# 316
  • Варна
Не знам точната бройка на децата в школата на моя,но със сигурност е доста под 36. CrazyИ на мен ми се струва безумна тази бройка деца.И като се разжужат всички, колкото и талантливи да са, май малко и се губи смисъла на школата. Whistling

Клеми,по въпросите ти може да се поразходиш из 5токласна,6токласна и 7мокласна тема и ще си отговориш. Simple Smile Шанс може и да има без уроци,но минимален.Много фактори има-добри учители,амбициозно и работливо дете,добра и силна среда ...което всичко накуп да се събере е малко в сферата на фантазиите на тез наште времена. Wink

# 317
  • В светлината на слънцето
Май само профилираните училища имат такъв прием - музикално, хореографско...   newsm78 Но пък там е по-различно. И аз се чудя за след 4 клас.  Thinking
Иначе за уроците - май е въпрос до дете и до учители в училището. Ето пример с нашето училище, което изобщо не е елитно в настоящия момент а най-обикновено квартално (имало е период на елитност, период на лоша слава, сега е по-скоро квартално). Комшийско дете (няма богати родители, които да платят за приема му някъде, освен това е от доста палавите и в резултат родителите бяха все при директора), влезе в СМГ без никакви частни уроци, при това на едно от първите места сред приетите. Само от наученото в клас. Разбира се, далеч съм от мисълта, че това може да бъде валидно за всички. Затова казвам, че е до дете плюс учители.

# 318
Защо решихте, че са надарени? Посещението става на принципа - записан, платил. И на мен ми се виждат множко. Първият урок е бил за множества...

За МГ - доста ги товарят децата ... И такова едно местене в 5, в 7 клас, не знам...
Можеш (както SZA писа) и още сега да я преместиш, стига да има свободно място, където желаеш да иде.

# 319
  • София
Да, да, знам, че мога. Нещо май не се изразих правилно...Или не съм разбрала правилно.
Иначе казано - къде другаде има читаво обучение 5-7 клас? Има ли езикова гимназия, в която има и основно училище? Евентуално да учи 5-7 там и после да остане в същото училище за гимназиален курс. Не ми се ще да го местя 100 пъти хлапето.  Confused

# 320
  • София
Клеми, дали правилно те разбрах, но езикови гимназии с основни училища са много - 18, 32, 35 и т.н. Обаче дали след 7-ми клас ще остане да учи в същото училище /езикова гимназия/ зависи от детето, защото приемът е на общо основание.

Примерно за 18-то, освен езиковата гимназия има и обикновена гимназия и там децата не влизат с прием, но нивото е  Confused

# 321
  • София
Klemy, няма езикова гимназия с прием след 4-ти клас. Колкото до това, че в СМГ обучението 5-7-ми се спряга за най-добро, ами обяснимо е - най-малкото децата са подбрани с изпит и ако има разминаване в нивото им, то предполагам е минимално.
Ако говорим за кандидатстване след 7-ми клас - да, възможно е без частни уроци/курсове, но не и без допълнителна подготовка. Дали родителите ще помагат или детето, ако е достатъчно читаво, ще се занимава допълнително само, но само с "наученото в клас" едва ли ще стане, поне не и за "топ гимназиите"...

# 322
Клеми, езикови има много наистина, но пък и езиковото обучение в периода 4-7 клас не е на ниво гимназиално. Май само в някои частни езиковото е на такова ниво, по простата причина че преподават и чужденци (сещам се на първо мислене за дойче шуле). И мен ме интересува езикова прогимназия между другото (не частна).

Morrighan, това дете, за което споменах влезе в СМГ без никакви допълнителни уроци и без помощ от родители, само от научено в клас. И пак казвам - не е от т.нар. зубрачи, а по-скоро от т.нар. хулигани. Така че изключения от правилото винаги има. Но са рядкост. Peace

# 323
  • София
Morrighan , да, разбрала си ме правилно, за след 7-ми клас беше въпросът за приема. Другият въпрос си беше отделно.  Laughing
Благодаря на всички.  Hug Значи се насочвам към местене в СМГ за 5-ти клас. Явно ще трябва да наблегнем на математиката. Искам 5-7 клас да бъде наистина в добра среда, дори да с цената на много математика. Дано не срещна отпор в хлапето, но засега решава с удоволствие, дори трудния сборник.
maminko , разбира се, че на общо основание се кандидатства.  Crazy Отивам да погледна локацията на училищата. Има време, но ако ще я местим в СМГ май няма много време. 

# 324
В крайна сметка се оказва, че само с материала в училище, няма да стане, трябва си работа вкъщи, а  Simple Smile

# 325
В крайна сметка се оказва, че само с материала в училище, няма да стане, трябва си работа вкъщи, а  Simple Smile

Simple Smile
Клеми, има време, 3 и 4 клас - на курс в СМГ. И явяване на 5 състезания.
После - тормозът ще е не само по математика, по всичко, докъм 15 ч.

# 326
  • София

Simple Smile
Клеми, има време, 3 и 4 клас - на курс в СМГ. И явяване на 5 състезания.
После - тормозът ще е не само по математика, по всичко, докъм 15 ч.
Laughing Тъй, тъй. От мен ще излезе тормозител. Хлапето първо се съпротивляваше, като чу, че трябва да учи и вкъщи. Като истинска дъщеря на майка си каза :"Ама мамо, аз се справям добре в училище, защо да уча още? "  Joy. Обяснихме си това, онова, възприе и каза - "добре, ще уча". И от тогава грам въпрос не повдига, даже сама посяга.
Това с 15ч не го разбрах.  Rolling Eyes между 5 и 7-ми може и да помагам, ако трябва. Но в гимназия - категорично отказвам.  hahaha Joy Mr. Green
Каква му е цената на този курс? Подгответе ме, че да свикна до догодина.

# 327
За втори клас мисля, че е бил 300 лв. тази година.
До 15 ч. - че са ангажирани всеки ден.

Цитат
И от тогава грам въпрос не повдига, даже сама посяга.
Да поговориш и с моето?  Wink

# 328
  • София
За втори клас мисля, че е бил 300 лв. тази година.
До 15 ч. - че са ангажирани всеки ден.
Нека, още по-добре.  Peace

Цитат
И от тогава грам въпрос не повдига, даже сама посяга.
Да поговориш и с моето?  Wink
Може.  Mr. Green

# 329
Като си почнала, да ти пратя още едно за уговаряне, че инатът яко я е ударил.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт