Кюретаж и забременяване след това - 41

• 26 208
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Тота, ЧЕСТИТА ЩЕРКА!!!
Да ви е жива и здрава и много да се гордеете с нея!!!

Пожелавам от все сърце на всяка от вас да сбъдне мечтата си Hug Вярвайте в чудеса, защото те наистина се случват Heart Eyes
Дано! Дай Боже!  Praynig

# 676
  • Пловдив
Тота, честита дъщеричка! Нека озарява дома ви с усмивки и весел смях! Да е здраво, весело и умно дете!!! На теб бързо възстановяване  Hug

# 677
Тота, честита дъщеричка.
Да ти е жива и здрава и да ви донесе много, много щастие, любов и радост!  bouquet

Мацки, при мен вчера беше много кърваво положението докъм следобед някъде, но и аз си наумих, че засега ще се въздържа от тампони. Гинеколожката даже ми беше казала да пия Доксициклин, за да избегна евентуални инфекции, но аз реших да не го пия, че много дразни стомаха и от друга страна ме е страх точно от него след това да не ми се появят оплаквания.
Днес вече не е толкова обилно, но като знам след абразиото как бяха нещата на приливи и отливи, не бързам  да се радвам.
Покрай цялата работа сънувах, че пак искат да ме приемат в болница и всичките онези гадости свързани с държавните клиники. Пфуу... отидоха ми на вятъра хубавите розови сънища.

# 678
Тота, да ти е жива и здрава дъщеричката! Много да те радва Simple Smile Избрали сте й страхотно име, едно от любимите ми Simple Smile
Лин, и аз като Зузи да кажа, че най-много да се забавиш цикъла с тоя произволен прием на дуфастон и междуврееменно да се филмираш още повече. Дано да си бременна, разбира се. А ако имаш съмнения за кисти, най-добре док да ти изпише нещо.

# 679
Tota, Честито , мила! Нека расте здраво, усмихнато и щастливо дете! Много да Ви радва Hug

По въпроса за тампоните- аз с години ползвах само тях. След кюртажа миналия януари започнах да ползвам превръзки/ доста са ми некомфортни/, само лятото 1-2 месеца тампони. Обаче пък забелязвам,че "гъбите" дето ме навестяваха ,особено зимния сезон , като че ли са имали нещо общо с ползането на тампони  Crossing Arms

luni4ka_77, - Благодаря, за цикъла- той при мен не е спонтанен всъщност.Аз мисля,че почти не съм чела на някои от вас да е предизвикан с прогестеронов препарат , но док. ми казва- за да се възстанови лигавицата. Той е от "старата генерация" и аз му имам доверие.Миналия път го пих 3 месеца, сега каза 2-3 мес. А и  ендокринологът ми иска да минат поне 6 мес. преди следваща бременност.

Lyne пиши как са нещата при теб днес?  HugЩе си позволя да напиша какво мисля, надявам се, да не бъда разбрана погрешно!  Hug Дуфастон за 3дни мисля,че не е достатъчно ако не си бременна и целта е предизвикване на цикъл. Ако пък има бременност не мисля,че трябва да се спира. За кисти не съм компетентна,нямам мнение как се приема.Четох, че е имало момент в който ти се видяло ,че има бледа втора чертичка на теста- дали не е трябвало да пуснеш тогава кръвен си мисля? Ти мисля,че съм чела си пациентка на Даскалов , той какво казва?

# 680
Тота, честита радост и от мен! Нека малката принцеса да е жива и здрава, безкрайно щастлива и с огромен късмет!

Момичета, не е желателно да се ползват тампони след кюретаж, защото има опасност от инфекция. На мен ми ги разрешиха след 2 цикъла май newsm78

# 681
Тота, честита ви радост! Да ви е жива и здрава и само хубави моменти да имате всичи заедно!  bouquet Hug

buttinsky и аз ще посъветвам да изчакаш с тампоните, точно заради вероятността от инфекция, още повече че не ти се пие Доксициклина Rolling Eyes

Лин, как си?

# 682
  • Пловдив
И аз мисля, че тампоните не са никак препоръчителни. Аз дори по принцип не ги ползвам, освен в краен случай. А пък след кюретаж съвсем.

А за антибиотика след кюретажа съм твърдо ЗА. На мен също ми беше предписан доксициклин и даже направих два курса, защото въпреки него пак има усложнения. Затова не подценявайте предписанията на вашия лекар  Peace

Момичета, извинявам се предварително, но ще поместя един апел на едно момиче, с което се познаваме. За съжаление животът й предлага много изпитания и в момента се намира в огромно затруднение. Нека, който желае да я подкрепи с каквото може  Praynig

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=703904.0

# 683
И аз мисля, че тампоните не са никак препоръчителни. Аз дори по принцип не ги ползвам, освен в краен случай. А пък след кюретаж съвсем.

А за антибиотика след кюретажа съм твърдо ЗА. На мен също ми беше предписан доксициклин и даже направих два курса, защото въпреки него пак има усложнения. Затова не подценявайте предписанията на вашия лекар  Peace
След кюретажа така или иначе пих Доксициклин. Но сега по време на цикъла не ми се пие.

Горкото момиче, дано да събере достатъчно средства за баща си... Sad

# 684
  • NE
Честита дъщеричка на мама Tota! newsm51 Пожелавам на малката принцеса Ели да е жива и здрава, да е много щастлива, да носи много късмет и поводи за гордост на мама и тати.
buttinsky И аз знам, че тампоните не са препоръчителни защото са предпоставка за създаване на инфекция. Затова не рискувай. Peace

Момичета, благодаря отново за вашите вълшебни палчета. Тази сутрин БТ е паднала достатъчно за да съм сигурна,че днес ще се оцикля. Не е било писано. Поговорихме с половинчо и този месец мисля да посетя док да видим какво ще правим. Все повече си мисля, че може нещо да изкочи за да не се случва нашето чудо толкова време. Отделно съм наясно, че освен задържането проблем се оказва и самото зачеване. Въобще голям пъзел. ooooh! Но ако е писано ще стане, ако не ... значи не.

# 685
Феичке, колко добре те разбирам ..и аз вече съм на фаза-дай поне да забременея, пък после ще се притеснявам за задържането ooooh!

# 686
Flower Fairy, вие от колко време опитвате след абразиото?

Аз отдавна се отказах да си правя тестове за овулация, да меря БТ, да стоя на челна стойка след сексуване...
Но при вас щом веднъж е станало по естествен начин, значи пак ще стане.
Не бързай да се отчайваш, Теди  Hug

# 687
Добро утро момичета, сега се излюпвам ама поне имам шанс да си поспивам повечко през тези дни.
За тампоните, аз след К ги избягвам , когато се налага само ползвам , но като цяло гледам да е рядко, просто ме е страх.
Тота, мила, честита радост, нека да е жива и здрава малката принцеса и много, много да ви радва! Дано има повече такива новини в тази темичка!!!
Lyne, за липсата на симптоми само мога да ти кажа, че аз нямах никакви, единственото което се появи и при двете бременности беше буденето в 5 сутрин и после цял ден така ми се спеше, все едно изобщо не съм лягала. Това важи и за Феичка! Хайде момичета, чакаме да ни зарадвате с добри новини!  bouquet
Сасче, не се тревожи излишно, по-добре отиди при док да видиш бебчо, за да ти се успокои душичката и дано се маха по-бързо тази гадна кашлица! Hug
Дони, Зузи,  Hug Hug Hug
Ох и на мен вече ми се иска да идва лелката, ама има още много време май, пак стигнах до там да чакам с нетърпение цикъл, то човек не знае на какво да се радва. В петък ходих до майчин дом и пуснах тромбофилиите, струваше ми 103лв. със взимането на кръв, резултатите ще са готови до 10 работни дни и ще ми ги пратят по мейла. Сега ми остават НК клетки и антифосфолипиди, но се обърках малко, защото ми казаха, че не е необходимо да чакам цикъл, пък както видях Кременски препоръчва да се изчака - не знам, как според вас е по-добре. Относно пазенето след К, също имам няколко различни мнения до сега, лекарката която ми прави К ми каза, преглед след цикльо и ако всичко е ок да започваме, моят лекар ми каза поне 2-3 цикъла, оф объркана съм тотално а ми се иска да минава бързо времето.
Доста дълго стана май, дано не ви досадя.
Принцес, как си мила? Hug

# 688
Svetlanica, относно пазенето след К, аз 10-тина дни след като ми мина кървенето след самия кюретаж ходих пак на гинеколог и като я попитах дали в нашия случай е необходимо да се пазим, тя каза, че все пак по естествен начин можем да си пробваме. Но аз съм с проблемни тръби, та изобщо не знам какво ще се получи. За второ ин витро определено ще трябва да почакаме поне 3 месеца, ама както се надяваме на фонда, доста по-дълго време ще е, чини ми се  Confused

# 689
  • NE
Опитваме вече повече от 5 месеца. Под опитваме имам в предвид, че наистина си работим сутрин и вечер. Mr. Green Само че нещо липсва и колкото и да умувам не мога да измисля какво е то.
Наясно съм, че има двойки които опитват десет пъти повече, но искам да знам защо първия път стана от раз с всички вредни неща около мен - натравяне с антибиотик, пушех като комин и имахме много труден период с мъж ми, а сега се опитвам да е всичко наред и накрая ... нъц.
Дори съм спряла да комуникирам със старите си приятели защото ме виждат и веднага нещо ме подпитват за бременност.

Общи условия

Активация на акаунт