Ще върне ли парите Митьо Пайнера?

• 9 750
  • 203
  •   1
Отговори
# 75
Просто българина обича да гледа все в чуждото канче....кой, какво взел, какво откраднал и т.н.
Могъл човека, взел парите.....тези, които се възмущават да са седнали, да са си направили труда да кандидатстват, пък да са спечелили.
В БГ е най-ниската усвояемост на евро субсидии. Поради простата причина, че правителството нарочно бави програмите, не предоставя достатъчно информация на бенефициентите и накрая просто ги връща.

# 76
В БГ е най-ниската усвояемост на евро субсидии. Поради простата причина, че правителството нарочно бави програмите, не предоставя достатъчно информация на бенефициентите и накрая просто ги връща.
Ето тук е разковничето! Да не би да няма достатъчно умни хора, които да представят по-необходими на обществото бизнес планове? Има! Да речем, че ще си набавят необходимите 30% за самоучастие, но те нямат информация или не я получават на време, или не получават ясна информация... Защо? Защото някой има интерес да е така.

# 77
Законово (вероятно) всичко е перфектно, в морален план е гнусно....

Приказката, че парите не миришат и нямат вкус...  Whistling  За какъв морал говорим при споменаването на думата "милиони"?

Вероятно за такъв като твоя щом въпросът ти е реторичен.

Да, ако имам възможност да представя такъв проект и да прибера милион, два, три, хич няма да ме интересува мнението на Пенка от форума.  Laughing

А що ли си мисля, че и вие няма да ги върнете?   Thinking

# 78
Не съм изчела темата, ама да си изкажа скромното мнение: колкото повече европейски пари се усвояват от български фирми, толкова по-добре.
Толкова имаме да наваксваме с проспаните първи години от членството на България в ЕС, че не е истина. Жалко, че толкова пари, определени за България, ще си останат неусвоени.

# 79
Аз съм от тези, дето ще се зарадват да ги върне.  Stop

# 80
Законово (вероятно) всичко е перфектно, в морален план е гнусно....

Приказката, че парите не миришат и нямат вкус...  Whistling  За какъв морал говорим при споменаването на думата "милиони"?

Направо вонят.....

# 81
по същата логика сега някой вегетарианец ще се възмути що дават пари на месо преработвателни предприятия.  Ако отговаря на условията за финансиране, го получава. А че на някой не му харесвало и искал и него да го финансират си е за негова сметка. По тая логика, може и на банките да забранят да кредитират "Пайнер" щото на театрите не давали достатъчно кредити. Просто има една прослойка която приема като лична обида, когато е пропусната при деленето на баницата.

Има и друга прослойка, която смята чалгаризацията на Бг за НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!

# 82
  • Kопенхаген
Масовата култура масово взема пари от Европа

,,Певецът Графа, сериалът „Столичани в повече", „Ню Бояна филм", продуцентите Димитър Гочев, Димитър Митовски и Иван и Андрей, телевизионните предавания „Горещо" и „Отечествен фронт" и други проекти в областта на масовата култура са реализирали проекти с пари от Европейския съюз.,,

Явно не само Митьо Пайнера, а и други хора на изкуството се възползват от европейската пара.

Въпросът е кой как по предприемчиво ще ги вложи за да предостави по атрактивен продукт.

# 83

и на мен ми допада , въпреки, че самият К, не ми допада:)
В изказването намирам няколко верни неща, едното е, че масовия вкус е поп-фолк.
В други страни масовия вкус е друг. Според мен напр руската естрада е не по-малко глупава от родната чалга, както и разни певици тип Риана  в Щатите са също не по-малко глупави и затъпяващи от Глория. Просто тяхната масовка харесва тези неща, а нашата харесва поп-фолк.

Това което не ми допада в изказването на Кошлуков е намека, че бедния ядящ шкембе чорба няма как да има интереси извън чалгата. Това според мен изобщо не е вярно. Бедност не е равна  на лош вкус и простотия.
Била съм на купони на медицинския факултет, на доброволци, които са младежи над 'средното ниво" по акъл и често по възможости - ами веселбата започва, когато се пуснат тези ритми.
Много бедни хора познавам, които предпочитат , и  слушат радио Христо Ботев пред останалите радиа, и които с техните 10 лева за Интернет си доставят каквото си пожелаят от културния и информационен свят.
Така че според мен достъпа до култура е както никога в историята широк и не е нужно да си си купил билет за Метрополитън, за да гледаш/слушаш и преживееш нещо истинско.

# 84

и на мен ми допада , въпреки, че самият К, не ми допада:)
В изказването намирам няколко верни неща, едното е, че масовия вкус е поп-фолк.
В други страни масовия вкус е друг. Според мен напр руската естрада е не по-малко глупава от родната чалга, както и разни певици тип Риана  в Щатите са също не по-малко глупави и затъпяващи от Глория. Просто тяхната масовка харесва тези неща, а нашата харесва поп-фолк.

Това което не ми допада в изказването на Кошлуков е намека, че бедния ядящ шкембе чорба няма как да има интереси извън чалгата. Това според мен изобщо не е вярно. Бедност не е равна  на лош вкус и простотия.
Била съм на купони на медицинския факултет, на доброволци, които са младежи над 'средното ниво" по акъл и често по възможости - ами веселбата започва, когато се пуснат тези ритми.
Много бедни хора познавам, които предпочитат , и  слушат радио Христо Ботев пред останалите радиа, и които с техните 10 лева за Интернет си доставят каквото си пожелаят от културния и информационен свят.
Така че според мен достъпа до култура е както никога в историята широк и не е нужно да си си купил билет за Метрополитън, за да гледаш/слушаш и преживееш нещо истинско.

100% съгласна, до последния детайл.

Снощи имах спор по темата с организатор на музикални прояви от друг стил. Питам го: "Ти защо не кандидатстваш? Запознай се с условията, направи проект, кандидатствай... " Отговаря ми: "Да бе, те на мен ще ми ги дадат парите... То всичко е предварително ясно, и тия кандидатствания са бошлаф работа" - съжалявам, но с такова пораженческо мислене не става.

И не говоря наизуст - имам участие в подготовката на няколко проекта за кандидатстване по различни програми - някои получиха финансиране, други не, като цяло системата е добра, каквото и да се шири  като слухове из обществото. Просто трябва малко инициативност и предприемчивост - парите са там, но никой не ги "дава" просто ей така, трябва да се размърдаш малко, за да ти вземеш. За съжаление хората, които се информират за европейските фондове от пресата и телевизията, са дооооооооста далече от реалността и от наистина къртовския труд, който трябва да се хвърли, за да се изготви ЧИТАВ проект...
Но нищо де, вие си говорете, как Големия Лош Пайнер е гробокопача на българската култура  Sunglasses

# 85
Аз мисля, че това, което притеснява хората ( вкл и мен, която съм абс,, незапозната) е частта 'собствен принос". Та, ако не е нахално да попитам - частта "собствен принос" как се осигурява - банките дават ли заеми за нея? ( извинете, че извън темата малко). Ясно е, че само добра идея не е достатъчна. И друго - има ли програми в които аз (ти, тя), г-жа Никой може от собствено име да кандидаства с някаква идея без някоя мастита организация/компания да е зад гърба ми?

# 86
10 c's, собствения принос си го осигуряваш както искаш. Не те питат от къде ще вземеш парите. Заем ли ще теглиш, от приятели ли ще ги събираш (за проекти от по 200хил. и нагоре малко трудно става точно с приятели). Просто трябва да ги имаш, за да ги вложиш.
Разбира се не са и само те, защото парите не се дават на куп. А се дават на трашове. И първо влагаш собствени, а чак след това идват на проверка, одобряват (може и да не одобрят разходи), правиш искане за възстановяване....и ако всичко е ок, след 3-6месеца си получаваш вложените пари.

Относно мисленето и нагласата на хората, напълно съм съгласна с BirdsFlu и ширещото се мнение - оооо, ама те само връзкарите вземат пари.
Преди години имаше подобни неща, сега е много по-трудно да се случи, да не кажа невъзможно.

# 87
... Запознай се с условията, направи проект, кандидатствай... " Отговаря ми: "Да бе, те на мен ще ми ги дадат парите... То всичко е предварително ясно, и тия кандидатствания са бошлаф работа" - съжалявам, но с такова пораженческо мислене не става. И не говоря наизуст - имам участие в подготовката на няколко проекта за кандидатстване по различни програми - някои получиха финансиране, други не, като цяло системата е добра, каквото и да се шири  като слухове из обществото. Просто трябва малко инициативност и предприемчивост - парите са там, но никой не ги "дава" просто ей така.....

Именно, точно, абсолютно. Просто не е за вярване, какви идиотщини се изписаха покрай този казус, издаващи скудоумието на масовото българче. Бойко хранел чалгата, Европа съсипвала морала на инак високоморалното общество, фолклорът ни линеел без субсидии, Пайнер бутали рушвети под масата, за да се докопат до евромилиона... Боже мили. Пълни идиотщини, плод на пълно невежие. Всеки може да кандидатства и спечели проект, без легендарните връзки и рушвети, стига да отговаря на условията - нужно е просто да се информира (достъпът е публичен и свободен) и да си отвори работа (много работа!), щото с философстване пред компютъра няма да стане. И накрая - сумата, спечелена по този проект, е за смешни пари, що се отнася до индустрия като музика или телевизия. В този бранш стойност от сорта на десет хиляди евро например е сравнително минимална и понякога отива за съоръжение, не по-голямо от кутия бонбони. Само например. Така че, нищо кой знае какво не е станало, та чак такъв смешен плач да се носи. Нормален бизнес кандидатства по нормален начин за нормален проект и нормално го печели. Дали на нас ни харесва или не ни харесва, е съвсем отделен въпрос. Аз лично чалга песен от начало до край не мога и не съм изслушвала, нито припадам от сексито на чалга лелите. Само че едното няма нищо общо с другото. Бизнесът си е бизнес - ЕС субсидиите зависят от фактури, обороти и законен икономически прираст, а не от културните ни съображения. Колкото до самоучастието - не виждам никакъв проблем и нищо притеснително. Имаш бизнес, реализираш печалби, реинвестираш, самоучастваш в проекти и кредити. Туйто.

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 09:47 от crazy chick

# 88
На мен този казус ми прилича поразително много на случката преди няколко месеца, когато здравната министърка застана зад касата на Макдоналдс за да подкрепи благотворителната им мисия да даряват процент от всеки продаден бургер и картофки за здравето на децата!!!

Та за това иде реч, разбира се......за инициативност и предприемчивост  :hahaha

Бизнесът си е бизнес - ЕС субсидиите зависят от фактури, обороти и законен икономически прираст, а не от културните ни съображения.

Именно Крейзи, именно.....ето още малко за бизнеса, фактурите, експертите и евро парите.....културна работа. ...мдаа.....

http://forbesbulgaria.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D0%BE% … 0%B0%D1%80%D0%B8/

# 89
Проблемът със здравния министър и Макдоналдс не  е че те продават бургери и пържени картофи, а че е недопустимо министър да носи корпоративната униформа и да се държи като служител на частна компания.
Цяла тема имаше и пак сте неразбрали. От много слушане на чалга е сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт