ЧЕТВЪРТИ клас! - 2

• 43 385
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Госпожата им е забранила да са на училище с включени телефони, колко се разправях с моята да си го държи включен, никога не и звъня, но тя не и не. Имаше да дава една извинителна бележка и все я забравяше, накрая и я сложих в бележника, че постоянно се нанасят бележки, тя дала бележника, но не дала бележката, понеже били в час и бележки се давали само в междучасието. То бива бива да е стриктна, ама чак толкова...
Иначе си карат нормални часове доколкото знам, сутринта си отиде за първи час.

# 586
Публикували ли са някъде теста от матурата?

# 587
  • Бургас
и аз съм обещала таблет, но условието е да влезе в ПМГ, за ВО съм му казала, че не ме интересуват оценките, на ако има много нисък резултат по БЕЛ, ще прави диктовки цяло лято...

# 588
# 589
  • Бургас
мерси, ама я няма диктовката

# 590
Ама то по-лесничко от очакваното. Мноооого по-кратък текст и не 20, а 11 въпроса. На единия и аз се позатрудних.

# 591
Мерси за теста, моята е объркала както винаги, но ме ядоса по-скоро друго. Правим до припадък тестове и контролни, които не са съобразени с формата на този тест, такъв тест с текст за разбиране са правили само 2-3 при условие, че се знаеше отдавна, че ще е такъв формат. И на всичкото отгоре госпожата им казала при превръщане на изречение във въпросително отговорът на въпроса да не е Да и Не. Тя написала правилно : Ще ме пуснеш ли ? , но го зачертала, защото се сетила за думите на госпожата.
Тези оценки ще се смятат при нас като оценки от изходно ниво.

# 592
При нас ги разделили на две - на моя късметлия се паднала учителка, която много лошо им чела диктовката. Казва ми, че те чули "фурна", а то било "буря"... Братовчедка му пък се похвали, че на тях се паднала госпожа, която едва ли не буква по буква им диктувала. Rolling Eyes Иначе мисля само един въпрос е объркал - дето се иска отговор, но според вълка - 2-ри въпрос. Е, утре ще разберем.
При нас няма да правят изходни нива. Или са правили вече, защото правиха все едно тренировка за ВО, по всички предмети подобни тестове, също и по ЗИП-овете.
Дали ще имаме възможност да видим тестовете?

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 13:46 от Betty L.

# 593
  • Бургас
Di-mer, не се ядосвай, глупави грешки винаги стават, някой път точно от престараване или подценяване на лесни неща, няма никакво значение оценката,  явно при вас нивото е високо, така че детето си знае материала, и да има няколко точки по-малко какво значение има,
решила съм да не правим разбор тази вечер на грешките и очакванията, ще чакам направо резулатата

# 594
  • София
Благодаря за темата по БЕЛ.
5ти въпрос не е лесен... Вие кой смятате, че е верния отговор? Или по-точно "постъпки на катерицата:....."
Моят е сгрешил само на 5ти въпрос - писал, че катерицата е страхлива, пък тя билка искрена. Има и една грешка на диктовката "разсъмва" написал само със 'з'. 'Отдолу' е написал вярно. Това е. Как се отнемат точки от диктовката? По колко на грешка?

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 13:55 от Елспет

# 595
Мисля, че по 0.5 на грешка.

# 596
Ася  Hug
Хем си я познавам моята, че все нещо не чула, не разбрала, не дочела, много е отнесена...

Елспет, и моята е писала, че катеричката е страхлива, но според мен е искрена.
Виж тук на примерния тест най-долу има критерии за оценка http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … -28-09-12_BEL.pdf

# 597
А според мен е предпазлива. Има и думи и действие на катеричката, които го доказват.

# 598
  • София
Di_mer, със сигурност катерицата е искрена. Те като са предали, са направили разбор на теста.

Но точно този въпрос е 2т - поне така мисля, защото се състои от две части. Аз мисля, че за определени думи се отнема по 1т - в случая 'разсъмва' е такава дума.

# 599
А според мен е предпазлива. Има и думи и действие на катеричката, които го доказват.
Аз също мисля, че е предпазлива.

Общи условия

Активация на акаунт