Откъде да започна?

• 6 250
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, относно изследванията - спазете изискванията които са ви дали , Спин и Васерман са задължителни! Прочети тук!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362821.0
И питай ако нещо не ти е ясно!
Имай предвид , че трябва да се напишат две препоръки от хора които Ви познават като семейство и са готови да водят разговор със социалната! Да са подготвени за въпроси от рода- как мислите ще бият ли детето!
Не съм сигурна дали е задължително обучението на кандидат осиновителите, защото на нас не ни го предложиха , но на други мои познати са им казали, че било добре, защото се отразявало положително в доклада.
Успех!

# 16
Благодаря за съветите mama merita, мисля, че е задължително обучението. Peace

# 17
Благодаря mama merita    bouquet
Ще питам разбира се и се надявам, че няма да има проблем с въпросите, понеже ние едва сега започваме, а вие все пак сте с известен опит, така да се каже  Peace
Всъщност от прочетеното стигам до извода, че изследване за сифилис и васерман е едно и също, ако бъркам обаче ме поправете.За мен в случая е важно да разбера дали е така, тъй като края на октомври със съпругът ми се правили изследвания за инвитро и ни искаха СПИН, сифилис, хепатит В и С, за мен хламидии и разни други.Та като ходя до Токуда да ми изкарат резултатите за да са с мокър печат, а не изпринтени от интернет, исках да знам дали да пускам и васерман, но при всички случаи ще питам и в лабораторията.После ще ви кажа дали има разлика в едното и другото, за да може и други момичета да знаят.Ние от утре тръгваме по списъка и дано да прикючим бързо и до края на месеца да подадеме документи.Стискайте ни палци  Hug

# 18
Може  да използвате изследванията от клиниката за инвитро  задължително с мокър печат, само съобразете дали са в срок , аз също съм ползвала такива. Васерман е всъщност теста за сифилис , но има и други по-съвременни тестове. Ако не знаете адресите на които се ходи за различните документи питайте! 

# 19
На мен ми казаха, че трябва да направя нови, защото нашите са от октомври 2012, а трябва да са валидни 6 месеца.

# 20
В списъка, който ни дадоха има и адресите, което е огромно улеснение.Видях къде се намират на картата на София и сега сме ок в това отношение.
За изследванията питах специално като ходих за списъка и ми казаха, че всички изследвания са валидни 6 месеца.Нашите са правени на 19.10.2012г и до сега са минали 4 месеца и би трябвало да ни свършат работа.Разбира се, ако искат нови ще правим, къде ще ходим  Peace

# 21
vilikoni, те към момента са валидни, но трябва да са валидни и още 3 месеца след като подадете документите. Поне на мен така ми обясниха.

# 22
Здравейте, мацки,  Hug
Аз да дам отчет малко какво свършихме днес  Mr. Green
Та ние сме почти готови с документите - остава ни само тези дни да идем до съда за свидетелство за съдимост, всичко друго е готово.Днес минахме през пиходиспансера, тубдиспансера, прокуратурата, личната лекарка за медицинското.Удостоверението от прокуратурата ще е готово идващия вторник 19.02., бележката от ГРАО, че не сме лишавани от права тези дни ще взема и нея.Утре ми пристигат и бележките за доходите и копие от нотариалния акт на апартамента, в който живеем.Остават само препоръките, но и те не са проблем  Peace
Сега по темата за изследванията - явно във всеки ОЗД е различно.Днес специално отидох да питам нашите от октомври дали ще ни свършат работа, за да няма връщане и, че така или иначе отивам да ми ги извадят и бият печати, та да знам ако няма да ги признаят да пускаме нови направо.Говорих и сега и в петък с началника и той днес посмята малко колко е от октомври до февруари и каза, че са в срок и ще ги приемат  Peace Това е за ОЗД - Възраждане.
Та така, по мои сметки края на другата седмица ще подаваме документите, но и да не успеем пак ще е до края на месеца  Peace
Много съм развълнувана, имам чувството, че за първи път в жовота си знам какво правя... и ми е някак спокойно на душата  Peace

# 23
Здравей vilkoni! Щом с такава лекота  ви вървят нещата нищо чудно за се окажете трима много скоро! Дано социалната Ви е достатъчно отговорна и бързичко да напише доклада! Докато пиша тук мойта бомбона  слага капки на куклата и ме имитира -дишай силно! Чудя се как съм могла да пропусна толкова години в лутане! Радвам се че системата се промени , както и мисленето на хората!

# 24
mama merita, благодаря ти  Hug
Дано нещата се случват толкова бързо и занапред, не само за нас, но и за всички ни  Peace

# 25
Привет, мацки,  Hug
То май само аз си пиша тук последно време,но да споделя, че преди малко подадохме документите и сега ще чакаме социалния/ната да се обади за срещи  Peace

# 26
  • София
здравей vilkoni, не се притеснявай, че само ти пишеш, много сме тези, които четем  Grinning Поздрави за приключването на първия етап от процеса, сега следва проучване и курса за обучение. Не се изнервяй, ако социалните не ти се обадят веднага - доста са натоварени, а освен това имат и цели 3 месеца на разположение да подготвят доклада. Стискам палци всичко това да мине бързо и да се похвалиш, че вече сте в регистрите.  Успех!  Hug

# 27
  • София
Здравей и от мен vilkoni,
общо взето най-изнервящото е минало!Пожелавам ти един много позитивен доклад и после едно много бързо чакане!От все сърце ти желая моят късмет  Hug

# 28
Браво vilkoni , ами те взели ,че се раздвижили тези институции дето издават документите. Някак бързо станаха!  Thinking Предстои Ви среща със социалната и по този случай се сещам , как аз се бях шашнала и не знам защо бях отрупала масата със сладкиши, все едно чакаш някой изгляднял звяр! А тя взе,че се оказа много усмихната млада жена и опсс на диета! Уж тя ни проучваше , но накрая на разговора я бяхме проучили ние-от  къде е , кой е баща й , семейна ли е  Peace! Погледни на срещата от забавна страна!

# 29
Благодаря ви мацки,  Hug Heart Eyes  bouquet
Дано всичко върви, както трябва и без проблеми  Peace
cveti_ne, дано всички тук имаме твоя късмет и кратко чакане на мечтаното обаждане  Hug /между другото си вписана в регистрите на моя рожден ден  Mr. Green/
mama merita, незнам как е било преди по институциите, но ние за един ден минахме навсякъде. Миналия вторник посетихме тубдиспансера, психодиспансера, НСС, личната лекарка, лабораторията да си вземем изследванията с подпис и мокър печат, понеже ги имахме както съм казала и преди, и казаха, че ще ги приемат, бях подала вече за удостоверения, че не сме лишавани от права, и ако актовете за раждане си бяха в нас щяхме и до съда да идем, но отидохме на другия ден като си ги взех от пощата.Всичко беше готово веднага освен бележките от НСС, които станаха за седмица, за три дена свидетелството за съдимост на мъжа ми, понеже не е роден в София, и най-дълго чакахме бележките от общината за лишаване от права - 10 дена, а казаха, че за 2-3 ще са готови.Ееее след като вчера отидох за пореден път и звъняха и никъде ги нямаше готови им спренах едно  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil  и след 1 час ми се обадиха, че са готови да ида да си ги взема.
Та така, в общи линии, ако си освободите един ден за обикаляне и сте от София ще минете през всички институции, но 1-2 документа ще са готови след седмица  Peace
Не споменавам само препоръките, понеже смятам, че те не са проблем за никой.

Общи условия

Активация на акаунт