Дестинация Берлин

• 88 457
  • 869
  •   1
Отговори
# 150
Имам нужда от малко помощ за програмата ми в Берлин-4 пълни дни и една вечер.Нахвърляла съм местата,които искам да посетя,ясно ми е че едва ли ще успеем да видим всичко и най-вероятно нещо ще отпадне.По-скоро искам да ме ориентирате кое след кое място е по-подходящо да се съчетае,че май не съм много наясно с посоките Simple Smile Приемам всякакви идеи,размествания и т.н. :

Ден 1,четвъртък,след 18:00:
- Потсдамер Платц/Сони Център  (Potsdamer Platz/Sony Center)/Panoramapunkt
Ден 2 Петък
Сутрин :- Tiergarten park with Victory column и Ritter Sport shokolate
            -13:00 PM - walking free tour- 3.5 hours (Pariser Platz, The Brandenburg Gate, The Reichstag, The Memorial to the Murdered Jews of Europe, The Site of Hitler’s Former Bunker, Luftwaffe HQ, Luftwaffe HQ, The 17. June ,Memorial, The Berlin Wall, The Former SS Headquarters, Checkpoint Charlie, The 1920s Cabaret Mile, Gendarmenmarkt, Bebelplatz, The Old Royal Boulevard, Neue Wache, The TV Tower, Museum Island)/ Schlossbrücke (Castle Bridge)
             -17:00-DDR museum
             -19:00-Cruise trip
             -22:00-Riechstag (inside)
Ден 3 Събота
08:00 – 11:00- Kollwitz Platz , Prenzlauer Berg
12:00- 18:00- Potsdam,Сан Суси-само парк
20:00- Kreuzberg around Schlesisches Tor ,Oranienburger Str at 8 PM,bars

Ден 4 Неделя
- Сутрин : East Side Gallery,  Mauerpark with flea market, Hackesche Höfe,  Hackescher Markt, , Spandauer Str with Neptun Fontaine ,Nikolaivertel
- Около обяд: Sharlottenburg park
- Вечер: финал на Парада на културите,Yorckstraße
Ден 5 Понеделник
Сутрин :09:00- Zoologisher garten
Около обяд- Savignyplatz- Kurfurstendamm- Wittenbergplatz-Memorial Church- KaDeWe
Следобяд-Classic Remise Berlin,Wiebestr. 36 – 37

# 151
за Райхстага имай предвид, че последното влизане е най-късно в 22,00 часа и ви трябва резервация!  Hug

# 152
Цветенце, амбициозен план Simple Smile Всички неща ли искаш да видите? Този маршрут някой правил ли го е? Изпълним е, но нямате време една крачка извън него да направите Simple Smile
Сложи Шарлотенбург в деня, когато така или иначе сте близо, т.е. като ходите в Цоо. Вместо това погледайте парада и се разходете повече из Кройцберг Simple Smile
Къде сте отседнали? Тиергартен е далеч и там ви трябва много време, както и в Цоо, де. Пропуснете го, според мен. Тръгнете си направо пешеходния маршрут, предвиден за петък. Ще се изморите супер много иначе, а и е много вероятно да не ви стигне времето.
В събота ще закусвате ли на Колвиц платц?

# 153
Да, резервиран е точно за толкова, а ако сме прекалено уморени,ще го пропуснем Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 15:51 от cvetence1328

# 154
Цветенце, амбициозен план Simple Smile Всички неща ли искаш да видите? Този маршрут някой правил ли го е? Изпълним е, но нямате време една крачка извън него да направите Simple Smile
Сложи Шарлотенбург в деня, когато така или иначе сте близо, т.е. като ходите в Цоо. Вместо това погледайте парада и се разходете повече из Кройцберг Simple Smile
Къде сте отседнали? Тиергартен е далеч и там ви трябва много време, както и в Цоо, де. Пропуснете го, според мен. Тръгнете си направо пешеходния маршрут, предвиден за петък. Ще се изморите супер много иначе, а и е много вероятно да не ви стигне времето.
В събота ще закусвате ли на Колвиц платц?
Благодаря за отговора,Иглуб.Май ще съм първата опитала се да го направи,безуспешно Simple Smile
- Май наистина е по-добре Шарлотенбург да е последния ден,колко време горе-долу ни трябва само за парка без да влизаме?2 часа?За Зоо ще помисля дали да не го изключиме,защото държа много на Classic Remise Berlin заради приятеля ми,който е фен на колите.
-Колвиц Плац е в събота сутрин,за закуска и защото тогава там има маркет,четох че е приятна зона.Има ли как въобще от там да стигнем в Потсдам и около 6 часа достатъчни ли са за там без да влизаме в двореца?
- Хотелът ни се намира на Potsdamer Str. и Курфустенщрасе,има ли как да се вмъкне рано сутринта Тиергартен или няма смисъл?
- Да си купуваме някакви дневни карти ли ме съветвате или направо Berlin Welcome Card?

# 155
Значи мен ако питаш, изключи Тиерпарк, но идете в Цоо. Ако ходите в Потсдам може да пропуснете Шарлотенбург спокойно, иначе за там ви трябва около час максимум, щом няма да влизате. От друга страна, ако обядът ви е резервиран, нямате много време за Цоо.

Колвицплатц не е идеалният начален пункт за Потсдам Simple Smile но отивате на Алекс и хващате Regionalbahn, защото иначе с С-бана ще пътувате дълго.

Неделята, когато сте на Хакешер Маркт, може да се разходите и из острова на музеите.
Ораниенбургерщтрасе е там, така че или там или Кройцберг.

За билет не мога да те посъветвам, уви. Какво включва уелкам картата?

# 156
Значи мен ако питаш, изключи Тиерпарк, но идете в Цоо. Ако ходите в Потсдам може да пропуснете Шарлотенбург спокойно, иначе за там ви трябва около час максимум, щом няма да влизате. От друга страна, ако обядът ви е резервиран, нямате много време за Цоо.

Колвицплатц не е идеалният начален пункт за Потсдам Simple Smile но отивате на Алекс и хващате Regionalbahn, защото иначе с С-бана ще пътувате дълго.

Неделята, когато сте на Хакешер Маркт, може да се разходите и из острова на музеите.
Ораниенбургерщтрасе е там, така че или там или Кройцберг.

За билет не мога да те посъветвам, уви. Какво включва уелкам картата?

Благодаря за съвeтите,значи така ще направя,махам Тиерпарк.Колко време горе долу би било пътуването Колвицплац-Александерплац-Потсдам?Ще ми стигнат ли 6 часа за Потсдам?
Уелком кард  включва 5 дни целият транспорт + някакви отстъпки за музеи - 36,50 Евро.
И последен въпрос-местата които съм изброила в неделя удобно ли е да се съчетаят?Мауер Парк и Хакешер например?

# 157
за 35-40 минути ще стигнете до Потсдам, после 20-30 минути до парка (с влючено чакането на спирката)

според мен ще ви стигнат 6 часа, ако няма да влизате в дворците, както сте планирали

# 158
  • Добрич
Berlin Welcome Card + Potsdam 5 дни е много подходяща, аз я ползвах сега с дъщяря ми. Ако имате деца (до 3) под 15 навършени години, те са безплатно към възрастен.
Така че ти я препоръчвам тази карта, и в Потсдам ще важи.

И последен въпрос-местата които съм изброила в неделя удобно ли е да се съчетаят?Мауер Парк и Хакешер например?
Да, могат да се съчетаят: ако започнете да разглеждане стената от Обербаумбрюке, ще завършите на Остбанхоф и от там S-Bahn ще ви закара директно на Hackescher Markt.
И обратно, ако обходите стената от Остбанхоф со Обербаумбрюке, ще вземете S-Bahn от Warschauer Strasse.
Когато се изморите, качете се на автобус 100, обикаля доста от забележителностите. Peace

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 19:33 от anuschka

# 159
  • София
cvetence1328, имай предвид, че магазинът на Ritter sport е на Фридрихщрасе, т.е. в центъра и не се връзва като съчетание с Tiergarten.
Изброените неща втория ден от 13.00 до 17.00 часа вероятно са без посещение нa музеите в Museumsinsel и Checkpoint Charlie, а само поглед отвън, тъй като според мен е физически невъзможно да вместите всичко това в рамките на 4 часа. В Пергамон е изложен бюстът на Нефертити, в случай че проявявате интерес.
В Потсдам според мен си заслужава разходка в парка на Сан Суси, посещение на Neue Palais и холандския квартал.
Програмата ви е доста натоварена, дано успеете да я изпълните.

# 160
cvetence1328,

Zoo ще ви отнеме поне 3-4 часа, без да включваш аквриума. С аквариума ще ви трянват поне още час и половина. В Подсдам може да се включите в разходките с автобус. Има няколко варианта.
На острова на музеиите ще ви трябва поне 2-3 дена,  за да ги разгледате. Във всеки музей отиват минимум 2 часа, защото са големи и богати, а ако вземете и слушалки и слушате за всяка по-известна находка...Но пък е хубаво. Приятно изкарване.

# 161
anuschka,най-вероятно ще вземем картата,без деца сме.Иначе дневна карта струва 7 евро на ден,но явно всеки от дните ще ползвам доста транспорт,така че няма какво толкова да го мисля.
Ironic,Hope_54 ще се примиря с музеите,просто няма как да видим всичко за 5 дни,ще се връщам пак  Grinning Какво представляват тези автобуси в Потсдам?Нещо тип хоп он хоп оф?От парка има ли удобен транспорт до холандския квартал?
Много са ми странни някои хора,които се чудят какво може да се прави в Берлин 5 дена,аз вече изключих доста неща,а програмата ми виждате колко натоварена си остана.

# 162
  • Добрич
anuschka,най-вероятно ще вземем картата,без деца сме.Иначе дневна карта струва 7 евро на ден,но явно всеки от дните ще ползвам доста транспорт,така че няма какво толкова да го мисля.

Можете да ги вземете тези 5 дневни карти още на летището. Ако кацате на Тегел, като се насочите към спирката на автобусите (май беше терминал В), преди да излезете, има бюро. От него си вземете билетите, а не от автомат. На гишето ще ви дадат и карта + подробна книжка къде има намаления и.т.н. И не забравяйте само да си перфорирате билетите в началото при първото пътуване и вече нямате грижа 5 дни.  Peace

По въпроса 5 дни в Берлин, няма как да стигнат. Аз вече три пъти правя по 4-5 дни и още имам какво да посетя (основно музеи останаха  Wink).
Приятно изкарване!   bouquet

# 163
Хубава програма има цветеце ,ама не виждам там време за почивка ,време за къри-вурст или за дюнер, А пък за бира да не говорим.

# 164
Хубава програма има цветеце ,ама не виждам там време за почивка ,време за къри-вурст или за дюнер, А пък за бира да не говорим.

Е как Мити,пропуснала съм да напиша биричката на края на всеки ден Simple Smile А и в събота вечерта мястото не е случайно  WinkКато се върна ще ви кажа точно какво се е случило с въпросната програма,със сигурност на място ще се видоизмени,но нека да има и за следващи няколко посещения.Вече съм се настроила,че Берлин ще ми стане от любимите градове,дано да не се разочаровам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт