Дестинация Берлин

• 88 453
  • 869
  •   1
Отговори
# 135
  • Добрич
Е, всеки има право на мнение. Peace

Берлин е една от малкото ми любови  bouquet, до момента е най-често посещавания от мен град.
Надявам се да продължавам да имам възможността да се завръщам често там.  bouquet
Благородно завиждам на всеки, който в момента е там, или му предстои да отиде.  Simple Smile

# 136
Христос Воскресе!
Аля, какво има да не си съгласна с Копче. На нея не и е харесало, на теб ти е харесало. Хора много, вкусове още повече  Mr. Green. На мен например Лондон не ми харесва, ама никак. Най-добрата ми приятелка е влюбена в него и всеки път се връща с удоволствие. Това не значи, че не съм права, а тя е или обратно...
Сега пак с въпроси... Някой може ли да ме упъти за Лего ленд. колко време отнема обиколката. Като му гледам картата изглежда доста малък и съответно 2-3 часа ми се виждат ок. Ясно е, че всеки се "разпилява" различно, но някакво приблизитело време би ми дошло ок. Гледам, че работи до 7 вечер и се чудя дали мога да го вмъкна някак в деня със обиколката с туристическия автобус  Joy. Така или иначе не смятам много да се мотаем и ще разгледаме само основните забележителности.

# 137
Изразих мнение, моето мнение. Simple Smile
Леголенд е до Сони център. Малко е и бързо бихте го разгледали.
Ако си с деца, по-добре идете на Zoologischer Garten. Ще имате чудесен ден, обещавам. Simple Smile

# 138
Ооооо, за Зоо-то и Аквариума сме отделили цял ден. Въпросът е, че един ден сме в Подздам и един ден имаме туристическа обиколка с автобус. На практика това са ни пълните дни, защото аз съм луда по други неща и сме отделили почти 2 дни за Тропикъл айлънд  Mr. Green. Затова Лего ленд или трябва да отпадне или да го вмъкна в деня с туристическата обиколка дето така или иначе ще е пълно разочарование за децата  Mr. Green, та поне светъл лъч да им вкараме... Те са прекалено малки, че да разберат каква история носи Берлинската стена с всичките и свързани забележителности (бранденбургската стена, Чек пойнт чарли) и не вярвам да им е обосено интересно. По Църкви и Катедрали не е като да не са влачени и не им трепва кой знае какво  Mr. Green, та се чудех дали да не им разнообразим деня с едни 2 часа в Лего-то.

# 139
Е, всеки възприема различно нещата и се впечатлява от различни неща.
Берлин града голяма  Joy 4 дни не стигат нито да се влюбиш (макар да е по-лесно, според мен) нито да намразиш.
Най-добре всеки да иде и сам да реши Simple Smile

Аз лично обичам да се пъхна в уличките, да избегна туристическите пътеки. За такива като мен бих препоръчала да идат да закусят някъде в Кройцберг, да се разходят из Пренцлауър Берг или да закусят там Simple Smile може и брънч Simple Smile за който обича суши бих препоръчала ресторант с ядене на корем на много хубава цена и т.н.

# 140
Не знам колко са малки децата, но бих препоръчала по-добре вместо Лего Ленд шоколадовата къща или пък да ги качите на балона. Мисля, че ще са по-впечатлени.
Ако не си чувала за балона и къде се намира, ще обясня.
До Чекпойнт Чарли има огромен въздушен балон, с който на всеки 15 мин може да се издигнеш на 150метра височина. Балона е закрит вътре с оглед безопасността.
иглуб, ние сме отседнали точно по тази причина в Пренцлауер Берг Wink

# 141
Аня, мерси за предложенията. Балона ще го пропуснем. Синът ми не е въодушевен от идеята да се качва на високо, а сега точно със зъболекари за децата се разправяме, та малко ме е страх да ги заведа в шоколадовата къща

# 142
Богиня, дайте им два часа на децата в Лего Simple Smile моят мъж беше поръчал 3 часа и аз се чудех какво ще правим толкова време там, но децата се забавляваха добре. Има различни места за игра вътре, изгледаха филмче, демонстрация, возиха се по два пъти на влакче"на ужасите" и на въртележка с педали, строиха колички и ги засилваха по едни писти....даже бебето се зарови в блокчетата с кеф.
Ние също използвахме Леголенд като глътка въздух за децата между музеите. Близо до Леголенд е Тиергартен с една май единствена площадка/и там имаше поне три бг семейства независимо едно от друго/. На децата много им хареса натуркундемузеум и техническия, но нашите са момчета все пак.

аз се издразних на Чекпойнт Чарли - няккави младежи тип витизчии привикват там туристите за снимки, държат се твърде свободно, отсреща продават противогази и съветски сувенири...същото и на Бранденбургската врата.

# 143
Чудесно! 2-3 часа в Леголенд ще ни дойдат добре. Ще имаме толкова време със сигурност. тити, аз също не мисля, че ще се очаровам от т.н. "забележителности" и по тази причина си търся нещо интересно за децата пътьом. Ще спрем тук и там за някоя и друга снимка, но не мисля да прекалявам  Joy. Сега ще разгледам натуркундемузеум да преценя за моите деца, но ние и нямаме особено много време.

п.п. ако правилно се ориентирам има скелети от динозаври и препарирани животни  newsm78. Ние сме били преди половин година в Muséum d'Histoire Naturelle в Толуза/Франция, което на практика е същото ми се струва. Беше им интересно, но мисля, че не биха проявили ентусиазъм за второ посещение.

Последна редакция: пн, 06 май 2013, 08:30 от Богиня:)))

# 144
правилно се ориентираш. На моите им харесват и динозаврите, и залата посветена на Слънчевата система/на всеки мисля 15 минути има и филмче, прожектирано на тавана, само че е на немски/.

значи, такива музеи има навсякъде по столиците. Обаче моите деца например са навити да сравняват по спомени и природонаучните, и военните музеи, и зоопарковете, те някак не оценяват и не разбират значението на думата "уникален". Музеят на ГДР им хареса също, но не по този начин, който на нас, разбира се....

а с корабче по каналите да се разходите?

# 145
  • Sofia
noshtna_ptica, дори и да ти анулират вече направената резервация, ще направиш нова. Тъкмо ще имаш повече време за прочуване. Laughing Ръчният багаж има ограничение за размери. Може да се пътува само с него, но зависи къде и за колко време отива.
Да, резервирах отново - само с 1 евро ми излезе по-скъпо.  Peace
Доколкото разбрах за багажа - безплатният е с размер 56Х45Х23 - за 10 дни се надявам да стигне като обем. Сега имам повече от месец да обикалям магазините за части с ролетка в ръка...  Joy

# 146
Благодаря на всички ,които ми отговаряха,Изкарахме 4 чудесни дни в Берлин,Е не успяхме да видим всичко ,ама Берлин все пак е голям. На практика в тези десет страници досега има всички по-важни места ,които могат да се посетят за по -кратък престой,да не говорим че всички хотели раздават какви ли не диплянки с десетте места които са най-важни за туриста.Ядохме разбира се къри-вурст и пихме бира и т.н. Приятно прекарване на тези ,които тепърва заминават,А да от музейте непременно посетете Пергамон музеем,Гледката си заслужава,

# 147
noshtna_ptica, това е съвсем малко куфарче. за 10 дни простоооооо много икономично трябва да го кара. 2 панталона, 2 блузи и 2-3 комплекта бельо са максимума, който ще влезе.
Тити, разходка с корабче звучи чудесно... Слънчевата система също я гледахме в Толуза... Специален музей има с ракета, части от станция мир, Самата слънчева система, различни зали с прожекции и т.н.... Аз гледам да им разнообразявам пътешествията и да не гледаме едно и също навсякъде, че и сега непрекъснато се бъркат и не могат да схванат кое къде е било, а ако ходим в почти едни и същи неща в различните държави/градове съвсем ще объркат ориентацията (малката е на три и половина в момента и има към 7-8 държави посетени, големия има повече, а в момента е на 7 години. Гледам да не им обърквам главиците малки, че и без това сина мисли, че Айфеловата кула е в Китай и имаме и други подобни изцепки). Зоо-то обаче няма да го пропусна, макар да сме били в зоологически градини и на други места. Мисля обаче, че основното, което ще запомнят от Берлин е Тропикъл айлънд и спането на палатки върху пясъка под "открито небе" и Сан суси (аз със сигурност  Joy). Досега в замък не са били и ще им е интересно.

# 148
 Нощна птица, с тези размери явно е само ръчен багаж. Това означава козметика общо 1 л в опаковки от макс 100мл и никакви пилички, пинсетки, ножички и прочие.

# 149
времето беше изненадващо перфектно за туризъм последните 5 дни в Берлин. Градът има какво да предложи, въпреки че му липсва приказността, която я има в много от големите европейски столици. Едното от нещата, които не ми харесаха е, че огромни участъци от центъра са строителни площадки в момента. Пейзажът е доминиран от строителни кранове...

Общи условия

Активация на акаунт