Дестинация Берлин

• 88 440
  • 869
  •   1
Отговори
# 120
  • Добрич
noshtna_ptica , аз бих предпочела самолета.
В случай, че има кой да я посрещне, няма кой знае какви възможности за грешки и объркване.  Simple Smile
Иначе авиокомпаниите предлагат услугата Unaccompanied minors, която до 12 години е  задължителна за децата, а в по-горна възраст е опция. Попитай какви са вариантите в компанията, на която си се спряла. Друга възможност е да помолиш на летището някой надежден  Grinning пътник да й съдейства по време на полета.
newsm10

# 121
  • Sofia
Дъщеря ми е на 18  Grinning и е немислимо някой да я "наглежда", ама нали ми е детенце...  Embarassed
Пътувала е със самолет, но никога досега сама, с отличен английски и слаб немски е...
Остава да намеря и подходящия билет, разбира се.  Praynig

# 122

noshtna_ptica, погледни в този форум за пътувания - цък - където се обсъжда една супер изгодна оферта за пътуване през юни.
Wink

# 123
  • Sofia

scaramouche, за нашите дати най-изгодно е с Изи Джет - 75 евро, а с всичките му екстри - 115 евро. За BG AIR ми излиза 150 евро, ако нещо не съм оплескала. Признавам, че за първи път резервирам билети онлайн  Embarassed и не знам как съм се справила, но вече резервирах за Изи Джет, защото цената ме предизвика. И сега съм в голяма чуденка....
Първо, защото искам да платя по банков път, а ми дава краен срок за плащана 04.05 и ме уверяват, че техният офис работи. Да де, ами банките?!
И второ, нещо с багажа не разбрах... При резервацията пишеше, че ако искам багаж ще струва 36 евро и аз не поисках. Но в сайта на авиокомпанията пишеше, че безплатно пътникът има право на 5 кг ръчен и 20 кг чекиран. Този чекиран трябваше ли някъде да го отбележа?
И при тези наши празници - ще мога ли да си платя през банка чак на 07.05?
Знам, че въпросите ми са супер елементарни и много ме е срам  Embarassed, но ми е първи път... 

# 124
noshtna_pticа, къде четеш това за безпратния чекиран багаж  newsm78. Според мен няма такова нещо. Безплатния багаж е една пътна чанта и това е. Всичкия чекиран багаж се плаща. http://www.easyjet.com/en/planning/baggage

Поне аз с моя лош английски така го разбирам. След 20 дни ще пътувам за първи път с изи джет, но опитът ми с други нискотарифни показва, че и въздуха вътре ако могат да ти таксуват на брой вдишвания ще го направят... Тоест 115 евро +36 евро е точно цената, която ще платиш и в бг ейр, че и кроасан и сок ще ти дадат бонус  Joy...
По втория въпрос според мен ще отменят резервацията. Никоя държава по света не си и помисля, че може за 6 дни да бъде парализиран банковия и сектор (освен Кипър  Joy) и затова не е помислена тази опция при разработването на онлайн системите им. За всеки случай звънни (ако има телефон) и питай.
Не ти помогнах много, но ....

# 125
Each passenger who pays for a hold bag can take up to 20kg of luggage.

Няма безплатен чекиран багаж при изиджет, аз не знам за нискотарифна компания с такава политика.
Нощна птица, ако не си платила багаж, няма как да чекирате. Вариант е плащане на летището, но обикновено е по-скъпо.

# 126
как е времето в Берлин тия дни, трябва ли яке?

# 127
wetter.de
съвсем прилично Simple Smile

# 128
  • Добрич
Тоест 115 евро +36 евро е точно цената, която ще платиш и в бг ейр, че и кроасан и сок ще ти дадат бонус  Joy...
Не че е важно, но БГ Еър дават по тази релация сандвич, има и шоколадче за десерт. Simple Smile
А плодовите сокове ги "пазят" за деца. Дъщеря ми, на 14 г., не получи сок. Wink

Относно багаж в нискобюджетна компания, ако си пропуснала да го добавиш в резервацията, със сигурност може да стане в последствие, преди да платиш всичко, или пък допълнително.
Но си струва 36 евро, и то най-вроятно в една посока, т..е 72 евро в двете. Провери пак всичко наново. Със сигурност няма как да минеш гратис с голям багаж, трябва да си го платиш.
И все пак, аз нямам опит конкретно с Изиджет.

# 129
  • София
115 евро с всички екстри, т.е. с багаж е цената на easyjet, така че не може да става дума за сравнение с Бг еър.  Peace Освен това полетите на първата са повече, а в обслужването между двете няма кой знае каква разлика  Wink. Луфтаханза правят хубави промоции и са ми фаворит за Германия, но евтините билети се купуват доста по отрано.
Този сайт прави сравнения и понякога дава малко по-добри цени отколкото директно през съответната авиокомпания - http://www.opodo.co.uk/
noshtna_ptica, дори и да ти анулират вече направената резервация, ще направиш нова. Тъкмо ще имаш повече време за прочуване. Laughing Ръчният багаж има ограничение за размери. Може да се пътува само с него, но зависи къде и за колко време отива.

# 130
noshtna_ptica е написала, че това е цена без багаж, а багажа е струвал 36 евро и тя не го е поискала

# 131
  • София
noshtna_ptica е написала, че това е цена без багаж, а багажа е струвал 36 евро и тя не го е поискала
Права си! Не съм дочела. Embarassed

# 132
  • София
Прибрахме се днес от Берлин! Hug
4 дена не стигат!
Това със сигурност мога да го заявя! Grinning

Лично мен Берлин не ме впечатли изобщо и с нищо.
Това е първият европейски град, който посещавам и който откровено мога да кажа и с ръка на сърцето, че не ми хареса. А колко съм мечтала за Берлин! Колко мечтаех да видя този град! ooooh!
Май се пренапънах с очаквания и така е когато човек тръгне на път с "голямата кошница". Joy Grinning

Децата са повече от възхитени, обаче! Това поне ми носи огромно удовлетворение и облекчение! Praynig Hug

Това което ние и децата най-много харесахме са:
1. Телевизионната кула на Александерплатц.
Класика в жанра!
На по бира и сладолед в ресторанта на кулата с 360 градусова панорамна гледка на града.
Чакането е не за билети толкова, колкото за това да ви излязат номерата на билетите на таблото за пускане в асансьор на кулата понеже е на импулсен принцип потока от хора.
2. Пълна обиколка на Берлин с ето този автобус на 2 етажа -с възможности за слизане и качване на всяка туристическа забележителност до 19ч. на същият ден. Правили сме така в Барселона двамата с мъжа ми преди години и ни хареса, искахме същото приключение и за децата.
3. Зоологическата градина +Аквариума. Определено си заслужаваше отвсякъде! Hug
4. Потсдам- градините и замъка Сан Суси. Главната от Бранденбургската врата, Холанският квартал.
Потсдам ми хареса в пъти повече от Берлин. Но тези, които са били там го знаят по-добре от мен. Peace

Татяна беше права за хотела! Hug Peace
Хотела на Холидей Ин имаше единствено предимство и това не беше местоположението му със сигурност, колкото факта, че срещу него на отсрещният тротоар беше магазин Нето, от който се изхранвахме и отглеждахме основно. Grinning Хотелът беше на около 1км пеша по моя преценка от Потсдамер плац. Мъжа ми ще ме поправи, че е по-малко, но изморените ми крака толкова го премериха това разстояние. Wink
Накрая бих добавила, че в Берлин бих отишла втори път, само и единствено на служебни разноски. На лични-едва ли. Wink

# 133
Хм,доста разочароващо звучи.Аз съм се настроила за много повече от това,което описваш ти.Интересно какви точно са ти били очакванията.

# 134
Не съм съгласна с kopche, ама никак.
Ние все още сме в Берлин и всеки ден ни хареса повече и повече.
Свободен град със свободен дух (и много добре уреден транспорт).
Живот и здраве ще доведа и детенцето си тук.

Общи условия

Активация на акаунт