Дестинация Берлин

• 88 423
  • 869
  •   1
Отговори
# 105
Имам предвид хотелите,които ти излизат най-отгоре първи в списъка,Можеш да се ориентираш и по името в линка.

# 106
  • София
Поздрави от Берлин.
Влизам специално да благодаря на Tatjana за страхотния апартамент към който ни насочи.  bouquet
Днес понеже е празник отиваме в зоологическата градина и аквариума за радост на 3 годишните ни близнаци.

# 107
http://fahrinfo.vbb.de/bin/query.exe/en?OK#focus

Намерих чудесен линк на транспорта. Нещо като упътванията в гугъл мапс, но за моите питания даде доста повече опции. Има инфо и за цената на билетите за всяка отсечка. Мисля, че не е публикуван досега

# 108
Има го на 4-та страница Simple Smile
Намери ли удобен транспорт до тропиците Simple Smile

# 109
в петък и събота вечерта ще работи градския транспорт, нали?

# 110
Петък и събота работи по цяла нощ.

# 111
Петък и събота работи по цяла нощ.

супер, мерси!  Peace

# 112
Има го на 4-та страница Simple Smile
Намери ли удобен транспорт до тропиците Simple Smile

Да, частен трансфер  Mr. Green. Цената ни устройва. Въпросът е дали ще трябва да плащаме отделно за детски седалки, че ни трябват 6 броя  Mr. Green. Ще звъннем утре и ще разберем. 2 часа и кусур ни е с влака и няма да стане тая работа след следобеден полет. На връщане от Тропик айлънд до берлин вече мисля да ползвам влака, защото спира на 600 м от хотела ни, което е чудесно. Мисля да ползваме и влака и до Сан суси на следващия или по-следващия ден... Незная какво е разстоянието от "гарата" до самия дворец обаче, че тези карти, дет излизат са чудесни ако човек има предварително инфо за какво става въпрос  Laughing. за човек като мен, на който това му е първото отиване в Берлин инфото, дето носят не е кой знае какво  Joy. (сори, че съм повторила линка, но тази тема съм я чела сигурно 10 пъти и не съм го видяла и стигнах до него чрез ебаси препратките в нета  Embarassed)
Да питам нещо друго. Как са такситата в Берлин? Скъпи, скъпи... Колко да са скъпи. Примерно берлин зоо до Райхстага приблизително в цифри. И също още нещо. Наистина ли трябва да се вика такси по телефона ако си с деца? И колко струват детските столчета за тях в добавка към цената за такситата. Досега единственото инфо, което намирам, е че е много скъпо... Ма колко много? Пример ще дам. В Барселона площад Каталуня - парка Гюел ми излезе 4 евро с градски транспорт и 1 час таралянкане в един автобус дето тука българските ми се струваха цвете, а таксито за връщане 7 евро с такси... Спестих около час и пътувахме като бели хора за 3 евро разлика. Та ме е страх да не се окаже, че сме гонили някакви автобуси, влакове и сме висели по едни гари за да спестим едни 20 евро тотал.

# 113
  • Добрич
Богиня, общественият транспорт в Берлин е така добре устроен, че никъде няма да се наложи да чакаш "по гари или спирки" повече от 4-5 минути.  Peace
Конкретно от Цоологишер Гартен до Райхстага може да вземете автобус 100 (на 2 етажа от сорта панорамен автобус). Спира точно пред Райхстага. Ще сте там за около 10-15 минутки.
В Потсдам от гарата до Сан Суси си има доста разстояние, но има трамвай и автобус.

Та, в този смисъл, категорично те съветвам да се доверите на обществения транспорт. Навсякъде има хубави карти на градската мрежа и може да се ориентирате чудесно къде какво да вземете и къде да слезете.

# 114
  • Бургас
Искам да попитам за ritter sport chocoworld. Музея и магазина на едно място ли са? Препоръчаха ми  ако купувам шоколад  да е от там..някой има ли мнение? И далече ли е от Potsdamer platz, в смисъл неоходимо ли е метро или може и пеша от там?

# 115
Dubito, може пеша, около 20-на минути е. На едно място са музея и магазина, музей е силно казано, един ъгъл в кафето на вторият етаж, но на нас ни беше интересно. Simple Smile Шоколада е мммм. Heart Eyes

За такситата-само веднъж използвахме да се предвижим от хотела до летището. Сега погледнах около 8 км са и платихме €12-15, не си спомням точно.
Незнам дали всички са така, но в нашето такси имаше падащи седалки за деца (не знам от каква възраст могат да се използват, сина ми е на 5) вградени в самите задни седалки. МалИИ как обясних. Laughing  Ние имахме и наша, тъй като първите дни бяхме с наета кола, но не се наложи да я използваме в таксито. Общественият транспорт е невероятен, няма нужда от таксита между забележителностите. 

# 116
  • Sofia
Здравейте момичета!
Нахлувам в темата с надежда за помощ и ориентир. В Германия не съм ходила от 15 години и съвсем не съм в час, а на дъщеря ми й се налага да пътува за седмица в края на юни. Гледах автобусните билети и ми се сториха доста скъпи - 360-390лв двупосочен, а самолета - по-евтин. Моля за препоръка как да пусна тинейджърката да пътува /сама не е пътувала досега ни със самолет, ни с автобус/?
Ще съм благодарна за всякакви предложения.  Hug

# 117
Искам да попитам за ritter sport chocoworld. Музея и магазина на едно място ли са? Препоръчаха ми  ако купувам шоколад  да е от там..някой има ли мнение?
Оооо, магазина е страхотен, а цените -ниски. Могат да ти направят и шоколад по твой избор, но опашката е голяма. Кафето на третия етаж е много уютно също.

# 118
  • Добрич
Здравейте момичета!
Нахлувам в темата с надежда за помощ и ориентир. В Германия не съм ходила от 15 години и съвсем не съм в час, а на дъщеря ми й се налага да пътува за седмица в края на юни. Гледах автобусните билети и ми се сториха доста скъпи - 360-390лв двупосочен, а самолета - по-евтин. Моля за препоръка как да пусна тинейджърката да пътува /сама не е пътувала досега ни със самолет, ни с автобус/?
Ще съм благодарна за всякакви предложения.  Hug
Привет, колко голямо е момичето ти? Говори ли немски (или английски)? По принцип пътувало ли е със самолет досега? Защото, при всички случаи салометът е за предпочитане пред дългото изморително пътуване с автобус. Peace Особено ако наистина ценово няма кой знае каква разлика.
Ако детето ти знае немски, не мисля, че ще има проблеми с ориентирането в Берлин. Страшно добре уреден град (както повечето немски градове, между другото).

# 119
  • София
noshtna_ptica , аз бих предпочела самолета.
В случай, че има кой да я посрещне, няма кой знае какви възможности за грешки и объркване.  Simple Smile
Иначе авиокомпаниите предлагат услугата Unaccompanied minors, която до 12 години е  задължителна за децата, а в по-горна възраст е опция. Попитай какви са вариантите в компанията, на която си се спряла. Друга възможност е да помолиш на летището някой надежден  Grinning пътник да й съдейства по време на полета.
П.П.  benson10, магазинът на Ritter Sport е страхотен. Отново благодаря за предложението!
Когато го посетихме, нямаше опашки, а продавачите се справяха доста сръчно с поръчките. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт