Дестинация Берлин

• 88 573
  • 869
  •   1
Отговори
# 465
  bouquet самата уелкъм кард ли се показва при качване в автобуса?

Пеавилно ли разбрах, че посещенията в Райхстага са безплатни, но трябва резервация?

Да, картата се показва, тя представлява едно малко билетче. Трябва да я "валидираш" преди първото ползване на обществения транспорт на автомат (има ги на всяка спирка).

Посещението в Купола на Бундестага е безплатно. Резервацията става на сайта , до 1/2 час ми изпратиха потвърждение, което трябва да се разпечата.

# 466
  • Враца
.... до 1/2 час ми изпратиха потвърждение, което трябва да се разпечата.

На мен след 2-3 дни. Сигурно зависи от броя на заявките, които има подадени. newsm78

# 467
а относно Сан суси: ако вали има ли смисъл да ходим? Какво можем да видим там на закрито?
И големи ли с опашките  за влизане? струва ли си плащане с фиксиран час?

# 468
а относно Сан суси: ако вали има ли смисъл да ходим? Какво можем да видим там на закрито?
И големи ли с опашките  за влизане? струва ли си плащане с фиксиран час?
На Сан Суси единственото хубаво е паркът. Аз поне като ходих самият дворец беше доста занемарен, вътре не сме влизали. Но Потсдам е приятно градче.

# 469
Сан Суси си струва, но все пак зависи с какво го сравняваш. Ако го сравняваш с Версай например....ще останете крайно разочаровани. Вътре обиколката е за 1 час. Ние като ходихме нямаше огромни опашки, въпреки, че ние си бяхме с фиксиран час. Според мен зависи от момента....Паркът е много красив.

# 470
  • тук-там
Сан Суси наистина не е нещо впечатляващо - поне като сграда. Паркът става, но пак зависи от предишни впечатления. На мен Нойе пале ми хареса повече.
Иначе като градче Потсдам наистина има чар. Струва си да се видят Руското селище и Холандския квартал.

Като гледам -чета- никой не пита за Тропикъл айлънд.... newsm78
Изпускате, да знаете.... Peace

# 471
Ами да, за мен Версай, по-точно градините му, са най-красивото място в Европа!

Относно Уелком картите: разбра, че има 2 отрязъка: за билети и за отстъпки за входовете.

Валидира се на автомат (предполагам на автомата, от който се купуват билети), после, при качване в автобус я показвам само, нали?
Ако ползваме метро с нея как ще минаваме с детето и двамата с 1 карта? Подавам му я да я валидира и той ли?

И последен въпрос, че много станаха. Синът ми е на 14 г, има лична карта, не е навръшлил 15, хваща ли го намалението с уелком картата? Не успях да намеря някакво пояснение на сайта им как се смята възрастта на детето

Wild_rabbit, питах за тропик айлънд, но само за всеки случай, ако времето е много гадно, иначе за 4 дни няма да има време и за там. А какво е "нойе пале" и руското селище?

# 472

А не, най-красиви са Виенските дворци  Crazy.

# 473

А не, най-красиви са Виенските дворци  Crazy.

Ша спорим.  Mr. Green   bouquet

Аз се чудя Версай или Петерхоф и не мога да избера.

# 474

А не, най-красиви са Виенските дворци  Crazy.

Ша спорим.  Mr. Green   bouquet

Аз се чудя Версай или Петерхоф и не мога да избера.

Петерхоф ми предстои през май, с големи очаквания съм.

# 475
  • тук-там
Wild_rabbit, питах за тропик айлънд, но само за всеки случай, ако времето е много гадно, иначе за 4 дни няма да има време и за там. А какво е "нойе пале" и руското селище?

http://en.wikipedia.org/wiki/New_Palace_%28Potsdam%29

https://www.potsdam.de/node/276513     

# 476

Относно Уелком картите: разбра, че има 2 отрязъка: за билети и за отстъпки за входовете.

Валидира се на автомат (предполагам на автомата, от който се купуват билети), после, при качване в автобус я показвам само, нали?
Ако ползваме метро с нея как ще минаваме с детето и двамата с 1 карта? Подавам му я да я валидира и той ли?

И последен въпрос, че много станаха. Синът ми е на 14 г, има лична карта, не е навръшлил 15, хваща ли го намалението с уелком картата? Не успях да намеря някакво пояснение на сайта им как се смята възрастта на детето
самоцитирам се, но моля, ако някой знае да помогне да си изясня това?

# 477
Берлинското метро не  е като софийското. Там няма бариери, където слагаш билета/картата, за да влезеш, достъпът е свободен.
Не знам как изглежда уелкъм картата, но се валидира или в автобуса или на спирката на метрото/с-бана, зависи с какво първо ще се возите. ВНимавайте да не се размаже печата, че знам за случаи на глоба по този повод
В автобусите се показва на шофьора, щом се возите двамата, просто бъдете един до друг като се качвате.
За възрастта не знам, предполагам, че го хваща.

# 478
Благодаря!
по-напред в темата пишеше за възрастта на децата, но ми се щеше да го прочета в сайта им. Иначе все си вземаме карти от 'информация' и там ни упътват коя е най-добре за нашите планове.

# 479
gold__
Ето отново линка към он-лайн брошурата на Берлин Уелкъм картата:
http://www.visitberlin.de/ebooks/berlinwelcomecard-guide/index.html

Виж стр 160-161 - децата са до 14 навършени години включително (under 15)

Общи условия

Активация на акаунт