Дестинация Берлин

• 88 576
  • 869
  •   1
Отговори
# 450

Като се има предвид локацията и че трябва да делиш банята, кухнята и хола с непознат, не бих платила и повече от тези пари.

Абсолютно те подкрепям! Чекпойнт Чарли е идеален център все пак на Берлин, не може да се сравнява като локация с Зоологическата градина.

newsm78 newsm78 newsm78
Тази квартира е в Панко.

И ако трябва да избирам между Банхоф Цоо и Чекпойнт Чарли, определено ще избирам 1вото.

# 451
  • Враца
Нас ни устройва.
Не сте ли били студенти и не сте ли споделяли в квартирите си банята с непознати?  Wink
Ние и в бг често ходим на квартира- има малки селца и населени места, където това е единствения начин за настаняване.
Кухнята- какво има да й споделям, едва ли ще я ползвам много-много. Laughing

Който предпочита хотел и квартирата не му е престижна- ок, аз искам спокойно и чисто място и чисти чаршафи и топла вода в банята, и това съм търсила.  Няма да се застоявам в квартирата ида стоя в хола й - не съм отишла за това.
Спестените пари като разлика в цената между хотела и квартирата ще похарча с по-голям кеф за нещо за себе си или за някоя друга екскурзия, така че- всеки с приоритетите си. Wink Peace

# 452
Нас ни устройва.
Не сте ли били студенти и не сте ли споделяли в квартирите си банята с непознати?  Wink
Ние и в бг често ходим на квартира- има малки селца и населени места, където това е единствения начин за настаняване.
Кухнята- какво има да й споделям, едва ли ще я ползвам много-много. Laughing

Който предпочита хотел и квартирата не му е престижна- ок, аз искам спокойно и чисто място и чисти чаршафи и топла вода в банята, и това съм търсила.  Няма да се застоявам в квартирата ида стоя в хола й - не съм отишла за това.
Спестените пари като разлика в цената между хотела и квартирата ще похарча с по-голям кеф за нещо за себе си или за някоя друга екскурзия, така че- всеки с приоритетите си. Wink Peace

О не, не си ме разбрала - не казвам нищо против квартирите. Само уточних, че цената е нормална за локацията и това, което предлага. Малко пари са, но не е евтино - не знам дали се разбира какво искам да кажа.

# 453
  • Враца
тоест, че това е нормална цена за мястото и условията?
ок, няма проблеми  Peace

# 454
  • София
И ако трябва да избирам между Банхоф Цоо и Чекпойнт Чарли, определено ще избирам 1вото.

Tatjana, аз съм тази която се колебае между тези две локации и много те моля за малко повече подробности.
Чекпойнт Чарли не е ли по-близо до повечето основни забележителности? Ще пристигнем вечерта и си мислех престоят ни в Берлин да започне с разходка до Сони Център.

# 455

Tatjana, аз съм тази която се колебае между тези две локации и много те моля за малко повече подробности.
Чекпойнт Чарли не е ли по-близо до повечето основни забележителности? Ще пристигнем вечерта и си мислех престоят ни в Берлин да започне с разходка до Сони Център.

Може и да съм малко предубедена, в смисъл, че съм от бившата западна част и за това Ку"Дамм и Цоо са ми по на сърце, докато при Чекпойнт Чарли си спомням ужасните проверки от граничната полиция...  Crazy

Самият район на Чекпойнт Чарли не е много хубав. Около Цоо имаш по-добръ обществен транспорт. В Берлин има автобусни линии цяла нощ, не е проблем да идете от Цоо до Потсдамер Платц, не е далече! Предимството на Цоо е също така че имате търговска улица точно пред носа.

Влез в гугъл мапс и се разхождай в стрийт за да видиш двете локации. Около Чекпойнт не бих отседнала освен ако нямам работа в българското посолство.  Laughing

# 456
  • София
Благодаря ти, ще обмислям пак вариантите.

# 457
Съветите на Татяна могат да ви бъдат само в полза. Благодарение на нея изкарахме 7 перфектни дни в Берлин. Отседнахме в района на Зоологическата градина и ника не съжалявахме. Всяка сутрин и вечер хващахме автобуси 100 или 200, който правят туристически тур Simple Smile и бяхме на Чек пойнд Чарли Simple Smile. Транспортът е невероятно уреден и е удоволствие да се ползва Simple Smile.

# 458
Съветите на Татяна могат да ви бъдат само в полза. Благодарение на нея изкарахме 7 перфектни дни в Берлин. Отседнахме в района на Зоологическата градина и ника не съжалявахме. Всяка сутрин и вечер хващахме автобуси 100 или 200, който правят туристически тур Simple Smile и бяхме на Чек пойнд Чарли Simple Smile. Транспортът е невероятно уреден и е удоволствие да се ползва Simple Smile.
Blush Много се радвам!

# 459
Blush Много се радвам!
И аз да споделя за нашата екскузия с двете ми деца на 6 и 12 ,отседнахме в близост до ку'дам в хотел от типа "сити" без екстри и на супер ниска цена,в близост ни беше всичко ,а за транспорта да не говорим колко е организиран !

# 460
  • Стара Загора
 ema_alex, в кой хотел бяхте?
Мислим през юли и ние да идем до Берлин, още се ориентирам в хотелите и подходящите квартали..

# 461
 ooooh! букнах и аз един хотел за 4 дни:
ето този, уж са добри отзивите и пише, че автобус 100 спира близо до него..
дали не сбърках?
http://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/berlin/bercw/hoteldetail

ще кацнем на тегел. Четох, че автобусите спират близо до ZOO  от там ми дава километър и 100 м до хотела? дали ще се оправим с куфарите се чудя.

Ще сме със сина ми, Ако взема уелком кард за 37, 50 Еур ще можем ли с нея да се придвижваме от летището до града и от там до потсдам - сан суси? С една карта и двамата? С нея сами има отстъпка или и някакви преференции (не се чака на опашка, безплатен вход в някои музеи, например? ) Струва ли си да купувам онлайн или мога да взема на място като кацнем такава карта?

# 462
Цитат
ще кацнем на тегел. Четох, че автобусите спират близо до ZOO  от там ми дава километър и 100 м до хотела? дали ще се оправим с куфарите се чудя.

gold__,
Пътуваш с х9 до последната спирка, която е точно пред гарата "Zoologischer Garten" срещу единия вход на  зоолог. градина От там е и първата спирка на автобус 100, който можеш да вземеш до хотела:
"Take Bus X 9 to train station Zoologischer Garten. Take Bus100 from the train station to the stop Schillstrasse. The hotel is on the other side of the road."

Цитат
Ще сме със сина ми, Ако взема уелком кард за 37, 50 Еур ще можем ли с нея да се придвижваме от летището до града и от там до потсдам - сан суси? С една карта и двамата? С нея сами има отстъпка или и някакви преференции (не се чака на опашка, безплатен вход в някои музеи, например? ) Струва ли си да купувам онлайн или мога да взема на място като кацнем такава карта?
gold__,
трябва да вземеш уелкъм кард АВС за да важи и за детето. Картата можеш да купиш и от информацията на летището и от гарата на зоолог градина. С картата получваш подробна книжка с информация за забележителностите, някои примерни маршрути, карта на Берлин, както и подробна информация за намаленията които се дават с картата както за забележителностите, така и за заведенията за хранене. Доколкото си спомням почти всички заведения за бързо хранене на самата гара даваха такива намаления. Провери подробно в самата книжка, която е достъпна и он-лайн (бях пускала преди линка).

Приятно изкарване!

# 463
   bouquet самата уелкъм кард ли се показва при качване в автобуса?

Пеавилно ли разбрах, че посещенията в Райхстага са безплатни, но трябва резервация?

на билетите за сан суси излиза надпис:
sanssouci+  Ihr Sanssouci Ticket zum Wunschtermin
Das sanssouci+   Ticket berechtigt zum einmaligen Besuch aller Schlösser der SPSG, einschließlich Schloss Sanssouci, an einem Tag. Ausgenommen sind das Belvedere auf dem Potsdamer Pfingstberg, Schloss Sacrow und Jagdschloss Stern. Beim Kauf eines Online-Tickets sanssouci+   wird eine feste Einlasszeit im Schloss Sanssouci gebucht.
с гугъл преводача не успях да се ориентирам какво е безплатно при тази резервация?

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 22:23 от gold__

# 464
  • Враца
   bouquet самата уелкъм кард ли се показва при качване в автобуса?

Пеавилно ли разбрах, че посещенията в Райхстага са безплатни, но трябва резервация?

за райхстага- да
пускаш заявка на сайта, и след няколко дни ти изпращат ваучер, който трябва да разпечатиш и носиш като отидеш там. Peace
заяви по-отрано, за да има свободни места за желаното от теб време.

Общи условия

Активация на акаунт