Отговори
# 570
Здравейте,
да се разпиша и аз - ние с бебе сме добре, но баткото ни е с кашлица и вече трети ден си е в къщи. Мисля да оздравява до понеделник, че немога да му смогвам на темпото  ooooh!. То разходки, то сядане по земята и вечер съм труп.

За покупките - с първото бебе всичко си бяхме купили предварително. Моя мъж не искаше и да чуе да ходи сам да избира разни неща, а така и аз си се чувствах много по-спокойна Simple Smile.

За дрешките за изписване - в комплектите, които продават има доста излишни неща. Освен това повечето БГ комплекти са размер 50см и ако бебето се роди малко по-едро (53 см например) дрешките вече са му малки и най-вероятно ще ги облече само на изписването. И друго, което научих от практиката е, че бодита които се обличат през главата са много неудобни за новородено (поне на мен ми бяха). Този път съм решила да не купувам комплект, а да си купя дрешки, които мисля и после да си носи беба и задължително боди с закопчаване отпред. Но това си е мой избор и всеки си преценява.

Незнам дали сте обсъждали стволовите клетки, но само искам да дам информация, че някой банки за стволови клетки правят отстъпки при сключване на договор преди 30 г.с. С това се боря тези дни и се надявам да съм полезна с тази информация Simple Smile

# 571
  • София
Ще го увият, ако им дадеш пелена или одеало, моята беше само с космонавт, като им обясниш, че ще го увиеш след, като се снимат и пелената е отвън, нищо не могат да ти кажат, бебето си е твое, а и си тръгваш от болницата и ти пука дали ще ти вдигат гири или не, ако се падне кисела акушерка.

# 572
Ох, като си помисля за гости и снимки с родата и да се изредят да му говорят и целуват и откачам!!!  #Cussing out Моят мъж има от страна на баща си 8 лели и чичовци и още толкова от страната на майка си!  Whistling Смятай...... аз ще избягам някъде,защото това стискане и мляскане и да си наврат всички физиономиите в леглото му ,и да дават акъли...............не знам как ще го изтърпя.....  ooooh!
Иначе днес започнах да му подреждам нещата, да пера и да му украся шкафа с едни стикери.

# 573
polim за стволовите клетки ще питам на 10 като ходя.и ние сме заинтересовани.

# 574
Хмм, защо да не могат да се избегнат снимките с родата?
На изписването на щерката бяха само мъжа ми и родителите ми.
Чак след няколко дни баба ми и дядо ми видяха бебето. А другите ми баба и дядо сигурно след 2-3месеца, когато имаха възможност да дойдат, защото са от друг град.
Ако не ви е приятно нещо, не го правете....

# 575
Момичета връщам се от преглед и идвам на отчет.
С бебо всичко е ок, обаче върви около 2-3 седмици напред и в момента е седалищно. Доки каза, че ако не се обърне и стане по-едро ще се наложи секцио  Sad по неговите изчисления е около 2100 гр.
От там са и контракциите, тъй като съм много слабичка и бебето е едро матката е по-чувствителна.
Това, което ме разстрои е, че лекарят ми се мести от 1 март в частната клиника на Стаменов и там ще ми е непосилно да раждам финансово, затова ще трябва да се ориентирам към избор на друг лекар. Затова помагайте с мнения и впечатления-предпочитам да е в Тина Киркова
Това е от мен засега  Hug

# 576
Ластнейм, в ТК съм чувала добри отзиви за Киров (той даже е склонен да изроди вагинално седалищно бебе, ако ти имаш желание), моята д-р Арабаджикова и д-р Галя Богданова. Ако искаш, има тема за ТК в здравния форум, можеш и там да прочетеш мненията, сигурно споменават и други имена  Peace Ако ще избираш екип, обаче, то и в ТК не е много евтино, 900 лв е  Confused Колко е в новата клиника? Иначе ако държиш на секцио, в темата за ТК казват, че не е нужно да избираш екип, на секциото всички били добри  Laughing

# 577
Здравейте и от мен Wink
Преди малко се прибрах и от зъболекър,а сутринта на ЖК.Док каза,че ебка си е добре и всичко друго е ок.Скара ми се за килограмите и ми се смя Mr. GreenМомичета качила съм почти 5 кг от 20 декември до днес #Crazy и вече съм 67кг.Аз му викам нормално ли е да ме боли таз,крака и тн,а той се хили и ми вика "е как да не е това са си 5 килограма" Blush За стягането на крема ми каза че бил нормално без болки,пупата ми е 98см,а бебка си отговаря на 30 г.с.Гледа ме на ехото,което ме учуди,че ми е 4 път и бебка си е с главичката на долу.Пусна ми ПКК,но платено newsm78 .Сега си видя резултатите,хемоглобина се е вдигнал на 120,но ме притеснява,че левкоцитите са се вдигнали на 15.1,гранулоцитите са високи 79.1 и лимфоцитите ниски 12.4   Confused В сряда чак ще ми ги види док.Лоши ли са тези показатели?
the_witch второто комплектче е по-готино за изписване.Рокличката и аз бих взела за погачата.Аз живи и здрави след изписването гости няма да викам.мака му на моя с брат му и жена му да дойдат,за малко и това е.Все пак толкова малко бебе,според мен не е нужно да се разнасят бацили Peace

# 578
Тук такова изписване няма, най-вероятно ще сме си само с мъжа ми като излизаме от болницата или най-много някоя баба. Обаче после се започва едно точене....... и тук хората не познават срока 40 дни (който по принцип аз не харесвам), но в смисъл,че могат да ти се изтърсят и на другия ден.  Crossing Arms Не знам как по най-любезния начин ще стане, но искам поне 10 дни да не ми се изреждат,че да може малко да ми просветне и на мен.

# 579
 В новата клиника е 1800 лв, но това май е промоционална цена до 1 март  Sad
иначе благодаря ще се поинтересувам за тези лекари и ще се консултирам и с моя док, ако трябва да ми препоръча някой колега  Simple Smile

# 580
Ох, като си помисля за гости и снимки с родата и да се изредят да му говорят и целуват и откачам!!!  #Cussing out Моят мъж има от страна на баща си 8 лели и чичовци и още толкова от страната на майка си!  Whistling Смятай...... аз ще избягам някъде,защото това стискане и мляскане и да си наврат всички физиономиите в леглото му ,и да дават акъли...............не знам как ще го изтърпя.....  ooooh!
Иначе днес започнах да му подреждам нещата, да пера и да му украся шкафа с едни стикери.
хм, тая рода може да я наредите пред родилното само за едно обща снимката, който иска с бебо и родилката/таткото, който може да го носи Wink и това е.
вкъщи само вие семейството, и който си решила да ти помогне в първия ден заедно с акушерката.
според мен не е добре още в първия ден да ги събираш.
или ако ги съберете, в дневна, където не е бебо, показваш им го за 2 минути без да го пипат особено по лицето и ръцете и го прибираш в люлката му да спи.
таткото да забавлява и черпи гостите  Peace
ти отиваш при бебо да си почиваш и да се наслаждаваш на малко спокойствие.
това е мое мнение.

това за рокля ми е много странно за изписване, още повече ако се облича през главата. най-добре да е нещо с копчета отпред, без разни стегнати чорапогащници.
аз на малката не съм обувала чорапогащник освен на някой повод в студено време ако е с рокля, ако сме ходили някъде и то не винаги, случаите се броят на пръстите на едната ми ръка. дори и за детската не й обувам чорапогащник, нито за вън, въпреки че имаме много подарени.
за мен са малки още за такива стегнати дрехи.

и аз като чета сега Mirama да споделя, че на изписването бяхме само семейството, родителите ни, семейството на брат ми, че сме близнаци и  Heart Eyes и една моя приятелка.
вкъщи в хола се почерпиха, мъжът ми беше нагласил за около час, питаха имаме ли нужда от помощ нещо и си тръгнаха.
някои ни се обадиха по телефона, при бебо първите дни не е идвал никой освен педи за прегледа.
навън след 15тия ли беше 25тия ли ден, не помня ...вече в количката я виждаха. аа, първо излизахме по 5-10-15 минути на терасата и чак тогава навън я изведох.
живи и здрави, интуицията ще Ви подсказва какво е добре за бебо  Wink

# 581

Ми не го изтърпявай. Аз изрично забраних да се идва в къщи след изписването. Направо си казах, че никой не искам (освен бабите, дядовците и двамата братя съвсем за малко). Както казах не се чувствах добре и хич не ми беше до посрещане на гости. На изписването бяхме само майка ми и баща ми и 1 час след прибирането в къщи майка ми директно заяви на баща ми че вече е видял бебето, работа там няма и да си ходи (живеят в друг град). Тя остана за една седмица да помага. След нея дойдоха на мъжа ми родителите (те също са от друг доста далечен град и това им беше единственото посещение до годинката на детето), но тогава вече се бях възстановила. А и свекърва ми е много разбрана жена и дойде с идеята да помага за домакинството, а не да дава непоискани съвети. А на двамата братя още с влизането раздадох команди какво се прави и какво не. Явно така съм ги дресирала, че брат ми и сега още със събуването на обувките влиза в банята и си мие ръцете, въпреки че детето отдавна порасна и се запозна с всички съществуващи бактерии. Изобщо не съм си мълчала ако някой направи с бебето нещо което не одобрявам- казвам тактично, но директно какво да не се прави. Ако са разбрани хора ще се съобразят с моето мнение. Ако не са и се обидят явно нямат работа в дома ми.

# 582
В новата клиника е 1800 лв, но това май е промоционална цена до 1 март  Sad

Тези нещо са се поувлекли....ама иначе си прибират парите и от здравната каса....)

Никого не съм събирала в къщи аз, много мразя да ми се мотаят хора на главата.
Бебето който имаше желание от познати и приятели го е виждал на вън.

# 583
Аз си мисля, че ще сме си само двамата на изписването, ама знам ли  Laughing Техните живеят далеч, нашите по-близо, но пък и всички са млади и работят още.  Е, ако се падне пролетната ваканция, няма да ми се размине изписване с пълната рода, двете майки са учителки и ще са свободни по това време  Simple Smile Да остава някой вкъщи после хич не ми се иска, искам ние тримата да си свикнем заедно. После да идват да го виждат на гости колкото искат  Simple Smile

# 584
това със разни роднини не ми харесва.аз ще си имам нужда от почивка,а и като се знам каква съм,по добре да няма никой покрай мен,че всеки дава акъл и аз се дразня много.има време да ги виждат,така че е хубаво да се каже по от рано,за да не се сърдят,а и да се сърдят голяма работа. Hug

Общи условия

Активация на акаунт