Отговори
# 585
Боже, аз два дни се ядосвам тука с една традиция НИЕ да изпратим на всички картички след като малкия се роди ,за да са УВЕДОМЕНИ разбираш ли. Да подчертая,че на това МНОГО се държи и е обидно ,ако не изпратиш. Та одихме ние до една печатница, харесахме картички ,страхотни, казахме бройката и като се почна едно смятане..... 200 ЕВРО!  Shocked Shocked Shocked Shocked Казах,че ще мисля и си обрахме парапатките. После два часа им псувах шибаните традиции и казах,че толкова пари няма да дам,ако ще да се сърдят. Що за глупости? Сега харесах едни картички от една книжарница, реших да разпечатам текста вътре на оризова хартия и по мил и ясен начин да напиша отдолу,че ако някой иска да идва трябва да се обади. Една приятелка пак българка ми каза,че след като родила и се прибрала у тях родата се изтърсила след два часа.....  Shocked Shocked Добре,че мъжа ми и той не обича такива неща и мляскане на бебето и не знам си кво та ще мислим заедно как да запрем родата за възможно най-дълго време. Ако зависеше само от мен, освен бабите и дядовците друг никой не искам да виждам. Ама и тоа със снимките и прегръщането ..... това и детето ми да 5 години да е пак ще ме дразни, аз съм много.... не знам как да го кажа.... детето си е мое, не ми го пипайте!  Mr. Green

# 586
детето си е мое, не ми го пипайте!  Mr. Green
hahaha наистина странна традиция иначе

# 587
  • София
За изписването - ще сме си ние, с родителите и брат му на моя приятел. Повече никой не искам да ми идва. После майка му ще поостане най вероятно 1 или 2 седмици за да ми помага в домакинската работа и това е.
Който иска да ни види ще е след като започнем да излизаме....наистина не искам никой да идва и да дава акъли и каквото и да било.

# 588
Родата на изписването и на мен ми е в повече. Като ни изписваха с Никола, никого не каних, обаче ми се изтърсиха  Shocked  След което всички бяха сърдити и разочаровани от мен. Били се почувствали нежелани  Rolling Eyes  Еми такива си бяха  Laughing  Не съм им била обърнала внимание. Да, така си беше, защото бебето ми беше доста по-важно, пък и не им го показах... Сега от рано ще ги предупредя най-любезно да не ми пристигат вкъщи, нито в болницата, защото хич няма да ми е до тях. Ще видим накрая пак какво ще се получи и дали ще има сърдити  Whistling

# 589
сега като се замисля по-добре май и ние да сме си само 3мата на изписването, че както семейството ми сме 11 (с децата ) и отделно това на мъжо то стана.....

# 590
а не,такива сърдения не ги обичам.затова си има питка после да идват и да ги гледат.аз даже се чудя как ще изтърпя свекито,въпреки че няма да е точно у нас,а на другия етаж,но пак ще е в къщи,камо ли да се изсипят родата #2gunfire #2gunfire #2gunfireтогава незнам.аз съм много директна така че ако не се съобразят  smile3511

# 591
И на мен не ми се нрави идването на цялата рода, но най-близките държат да дойдат пък ние сме си много: родителите ми, 2-те ми сестри с 2-мата зетьове и дъщерята на мъжа ми с нейния приятел... Направо не ми се мисли каква ще е лудница, но не искам да се сърдят. А вкъщи няма да ги каня могат да се съберат в нашите и там да се черпят колкото си искат, защото на мен в този момент ще ми е само до гости, #2gunfire

# 592
За изписването мисля да сме само ние двамата и бебката  Embarassed
Не ми се връзва да идват да гледат новородено бебе, на него му трябва спокойствие. Дори мисля моите родители да не идват. Като стане на две - три седмици, тогава.
Вчера казах на мъжа ми, че майка ми няма да идва, защото той ще си е вкъщи и той вика "ааааа, да идва, да идва, поканена е"  Joy Но аз мисля, че не ни трябва. Ако го закъсаме, винаги може да дойде.

След две седмици имаме годишнина (една година официален брак) и взе две нощувки за СПА. Сега се чудя дали ще се вмъкна в банския (цял), не съм го мерила от 4ти месец бременна  Joy Ако не се вмъкна, какво ще правя не знам  Joy

Второто комплектче с роклята е много сладко.

# 593
И на мен ми се ходеше нанякъде за 2-3дни, ама мисля да се въздържа. )

# 594
Честно да си призная нито майка ми нито свекър ми искам на изписването. Искам си само таткото и ние. Така или иначе свекър ми живее с нас, а  майка ми ще дойде да помогне първия ден.
!0 дни след като се роди бебо, като свикне с нас ще допусна най-близките роднини, и веч1е след 15тина дена останалата част.
Сигурно ще им се стори грубо, ама си е мое дете, да си гледат работата.

Я дайте повече информация за банките за стволови к-ки.

Много ми е чудно тази тенденция родителите да са супер тъпаци (мое лично мнение). Всички се чудят как да го облечем, родих си кукла ще си играя с нея.  Praynig
Първите дни на бебчо са супер важни в новия свят, мислете какво ще му дадете не от материална гледна точка.
Малко като тези предавания за конкурсите за красота в САЩ. Виждали ли сте как изглежда 4-5годишно момиченце там. Плашещо е!

Мами, ако някоя е имала проблем със седалищния нерв да каже какво са и изписвали, давали като препоръки. аз си мисля за упражнения, защото болката не е търпима, а аз принципно държа много. Което ме навежда на мисълта, че нещата са зле.  newsm78

# 595
Е, това, че някой си облича детето хубаво, не значи, че е тъп или неспособен родител  Joy
От моите прителки - имам една, която много кипри нейната щерка, още няма годинка - страшни тоалети има. Ами не мисля, че това значи, че го гледа лошо детето във всякакъв план, защото това е най-спокойното и усмихнато дете, което съм виждала - винаги усмихнато, контактно, спокойно, никога не е било болно - това показва, че е добре гледано по моите разбирания.

Иначе за тези шоута - да, срашни са! Но все пак това е в Щатите - това за мен обеснява нещата  Joy

За седалищния нерв - дали не е притиснат.. никога не съм имала такива болежки.

# 596
Е, то има разлика м-у хубаво и необосновани родителски амбиции...)
Едно бебе първо трябва да е облечено удобно...останалото са точно мераци на родителите да изглежда еди как си.
Едни още от първия ден искат да ги обличат с дънки и пуловерчета, или роклички, за да изглеждали "като големи". ))) От какъв зор, не го разбирам. )

Аз примерно съм маниачка на тема детски дрехи, купувам нон стоп и основно от чужбина. Но никога не съм изпадала в състояние детето ми да е "накипрено" и да не му е удобно.

# 597
Боже, аз два дни се ядосвам тука с една традиция НИЕ да изпратим на всички картички след като малкия се роди ,за да са УВЕДОМЕНИ разбираш ли. Да подчертая,че на това МНОГО се държи и е обидно ,ако не изпратиш. Та одихме ние до една печатница, харесахме картички ,страхотни, казахме бройката и като се почна едно смятане..... 200 ЕВРО!  Shocked Shocked Shocked Shocked Казах,че ще мисля и си обрахме парапатките. После два часа им псувах шибаните традиции и казах,че толкова пари няма да дам,ако ще да се сърдят. Що за глупости? Сега харесах едни картички от една книжарница, реших да разпечатам текста вътре на оризова хартия и по мил и ясен начин да напиша отдолу,че ако някой иска да идва трябва да се обади. Една приятелка пак българка ми каза,че след като родила и се прибрала у тях родата се изтърсила след два часа.....  Shocked Shocked Добре,че мъжа ми и той не обича такива неща и мляскане на бебето и не знам си кво та ще мислим заедно как да запрем родата за възможно най-дълго време. Ако зависеше само от мен, освен бабите и дядовците друг никой не искам да виждам. Ама и тоа със снимките и прегръщането ..... това и детето ми да 5 години да е пак ще ме дразни, аз съм много.... не знам как да го кажа.... детето си е мое, не ми го пипайте!  Mr. Green

denise78, Ти беше в Холандия,нали? Преди като живеех в Белгия имаше едни картички по 50 бр в кутия за около 5-7 евро, точно за раждане на бебче- вътре си пишеше ''Роди се бебе,бля бля'' .Това на Zeeman, предполагам, че и в Холандия го има. А ако съм объркала държавата- съжалявам Simple Smile)

# 598
Шаварче, едно е да гримираш, водиш на солариум и още какви ли не процедури 4-5 годишната си дъщеря, а съвсем друго да обличаш детето си красиво и според разбиранията си. При положение, че на пазара се предлагат страхотни дрешки, защо да не се възползваш Peace не виждам нищо лошо, нито пък се смятам за "тъпачка" понеже ми се иска да купувам готини дрешки(до колкото ми позволяват възможностите)

# 599
подкрепям - първото и основно нещо е на бебо да му е удобно, и въобще на детето.

а това за роднините - ако някой не иска да му идват вкъщи още от първия ден, най-добре да предупреди по-рано или мъжете да кажат като се роди бебо, че ще почерпи еди кога си Wink
мисля, че е редно да се съобразяват, пък и педи ще ви каже, че бебо не се целува по лицето и пръстите в началото въобще от други хора! дори и аз само я гушках и я целувах малката по ръчичките, крачето и тн без лицето в първите дни  Peace въобще не съм я давала на други хора, роднини или тн да я мачкат, но пък и те са разбрани и знаят, а и не са се натрапвали в това отношение.

да не би бебо да притиска някой нерв отпред и да го усещаш като болка около Д..то?

Alexiana, ако сте в джакузи - може и без  Mr. Green
и ние сме на Боровец към 20ти февруари, мисля да се топнем в джакузи, ама дано да съм добре тогава, че ще съм в 31 г.с и малко ме е шубе как ще издържа пътя, дано всичко е наред и при вас и да си изкарате страхотно,
kamito, и на вас на Чиговчарк  Hug

Общи условия

Активация на акаунт