Отговори
# 600
..Едни още от първия ден искат да ги обличат с дънки и пуловерчета, или роклички, за да изглеждали "като големи". ))) От какъв зор, не го разбирам. )
..

Аз точно такива дрешки предпочитам  Crazy  Просто ми харесват, какво лошо има? За вкъщи си има достатъчно гащеризончета и ританки, но защо пък да не си го "накипря" за повод  Peace  Друг е въпроса, че все си търся такива поводи  Laughing

# 601
  • Варна
За седалищния нерв - аз бях много зле към 3-4 месец, оправих се само с масажи.
НО при дипломиран физиотерапевт, който да е наясно с особеностите на бременността.
И сега се обажда от време на време, но само ако стъпя по определен начин и то е обикновено като бързам сутрин за работа.

За изписването - и на двама ни родителите са от други градове и ще дойдат за малко. Не сме говорили въобще дали ще идват до вкъщи - сигурно, но за малко. Сестра ми и сестра му и те.
Но предварително ще им се каже колко ще стоят и то в зависимост как съм аз и бебо.  Това преди изписването ще го знаем, така че ще решим
В зависимост кога се появи дребния майка ми може да остане 2-3 дни, може и да не остане (тя има профилактични прегледи за рака към 18ти април и ако е тогава няма как да пътува до Варна).

Сестра ми и тя живее тук и като ми писне от всички мога да ги пратя там. Другото хубаво е, че всички са много разбрани и ще уважат това, което аз искам.

# 602
Уф, това с роднините наистина е трудна работа...при нас на изписването мисля че ще сме си само аз,беба,мъжа ми, майка ми и брат ми, и на мъжа ми техните вероятно ако могат да дойдат, понеже са от друг град...ще видим дали ще викна и някоя приятелка, но дотам. Мен ме притеснява малко че свекето се е наканила да идва в началото да ми помага, в което няма лошо принципно, но ми се струва че ще влезем в пререкания по някои въпроси относно гледането на бебка, тя все дава съвети, все това така било по-добре, това иначе...съобразява се, но трябва да и кажа с по-твърд тон, а не ми се иска да ми се разсърди или да се скараме, но ако се наложи...  Naughty
Сега съм в друга чуденка, на 28ми правим 8 години заедно с моя мъж  Heart Eyes и ми се ще да идем някъде вечерта да хапнем, пийнем, на някое приятно романтично местенце/заведение/, с по тиха, хубава музика, не чалга..но нещо нямам идеи  Rolling Eyes щеше да е хубаво да идем на мини екскурзия,но хич не съм за пътуване  Tired та се чудя къде..

# 603
Alaska, това, че ти се чисти и пере, подрежда, е период на "гнездене" на майката, така съм чела Wink
Мирама, реших, че си родила, като не се разписа сутринта.....моят залог стои, че ще родиш в 9 месец Wink
Относно изписването и роднините. На изписването на баткото бяхме само с таткото и бъдещата кръстница, която дойде само до болницата, и после си тръгна, т.е. не е идвала до в къщи. В болницата, имаше свободен достъп, и след като родих, се обадих на всички, който иска да идва, след това, чак на питката Mr. Green
Хората си ме познават и знаят, че при мен няма 6-5 Sunglasses Майка ми дойде след месец, уж да помага, но вече бяхме свикнали, и по-скоро пречеше. Сега още, като разбра, че съм бременна и започна с плановете, как щяла да дойде да помага и т.н. Мъжът ми мисли, че сами ще се справим, но ще видим. Най-много майка ми да дойде за месец, да води и прибира баткото на градина и я пращам по задачи до 20 ден, до когато аз и бебето няма да излизаме. На 20 ден ще направя питката/ не е задължително да е само на 40 ден/, който иска да вижда бебето тогава. Преди питката никакви гости, посрещаници и т.н. Хората си ме знаят, и няма да посмеят да изявяват желание Mr. Green. На изписването ще сме аз, таткото, баткото и майка ми, ако е тук.
С мъжът ми не си падаме по гостите, и всички тези традиции, които направо на сватби приличат. Единодушни сме по тези въпроси. На кръщенето на баткото/ което беше на 45 ден/ бяхме само : аз, таткото и семейството на кръстницата. Моите родители са на другият край на Бг и им е сложно с пътуването, на мъжът ми родителите не помня канихме ли ги, въобще Wink, сестра му беше отказала да дойде.

# 604
Alaska, това, че ти се чисти и пере, подрежда, е период на "гнездене" на майката, така съм чела Wink

Хаха, да и аз съм го чела...но това май е за по-нормални мами, при мен въпросния период на гнездене се появява доста често, чак мъжа ми ме е обявил за луда в това отношение, имам мания за чистене, подреждане и изобщо за хигиена...нещо ако не ми е чисто и подредено, както аз искам, място не мога да си намеря, докато не го направя така, само като съм много зле и не мога, го търпя,докато стана в състояние да го оправя.. луда работа  Laughing

# 605
barbaletka, а, то лошо няма....на кой, каквото му харесва. )
На мен ми изглежда смешно бебе, което още не може главата да си държа да е с дънки и риза, ама вкус другар няма...)

ani27, хаха, не съм родила още, има време до края на седмицата.  Laughing

И аз хич не обичам навалица, за това се и въздържах от правенето на кръщене. Само 1та година празнувахме с най-близките (родителите ни, сестрите, 2бр баби и дядовци, общо към 12човека) и пак ми се видяха много. ) Детето се изнерви (преди обяд бяхме направили детски рожден ден) и добре, че заведението е близко до дома, "запалих" количката и хайде в къщи. ) Пък те останаха да си допразнуват. )

# 606
Моята свекърва като иска да помага ще й показвам къде е кухнята и прахосмукачката, така да ми помага.  Grinning Бебето си има майка да го гледа. Майка ми съм я настанила,че идва на 21-ви април за 3 седмици, но и тя повечко ще ни готви и помага с домашните задължения и няма толкова да се занимава с малкия, освен да му се радва,че после не знам кога ще го види пак. За целуването- майка ми не би го целунала дори и по ръцете, племенниците ми не ги е мляскала. За другите само да видя някой и ще си кажа,че не позволявам,който иска да се сърди.
За дрешките и аз обичам малко по-...... гъзарски дрехи  Mr. Green, но съм си накупила повече неща, които да са удобни на бебо. Е имам дънки , пуловери и ала бала,но те ще са за някой по-специален случай.
Подхванах прането да чаршафки, дрешки ...... Направих гардероба..... И все повече усещам как времето наближава. Отделно от снощи за първи път ми се схваща крака и цял ден не ме оставя, голяма гадост.

# 607
  • София/Варна
Аз съм от хипер тъпите майки явно Wink. Защото моите, особено дребосъчка, от съвсем малки са нафръцкани. Нищо не пречи дрехите да са и удобни, и "като на големите".
Ето и примери:
на 2 седмици
на един месец с памучна риза с бродерии
пак на около месец, но не се вижда, че бодито е с гол гръб Wink
на 4 месеца с боди, чорапогащник и  сукман
той на 2 години, тя на 4 месеца
Тук вече на 9 месеца, малко преди да я завлечем при аборигените (там съвсем "изтъпях" по отношение на дрехите Wink)

В Джакарта имах достъп до доста марки и съвсем му отървах края:
Кифла на 1 година
На година и половина с плажна рокля на Old Navi

Много се "радвам" на крайните квалификации и оценки, особено като човек не знае кой му е насреща Wink.

# 608
Аз съм от хипер тъпите майки явно Wink. Защото моите, особено дребосъчка, от съвсем малки са нафръцкани. Нищо не пречи дрехите да са и удобни, и "като на големите".
Ето и примери:
на 2 седмици
сладурана малка Hug пу пу пу  Simple Smile
Тук вече на 9 месеца, малко преди да я завлечем при аборигените (там съвсем "изтъпях" по отношение на дрехите Wink)

Кифла на 1 година

Много се "радвам" на крайните квалификации и оценки, особено като човек не знае кой му е насреща Wink.

# 609
Ето и примери:
на 2 седмици

Кифла на 1 година

Кифла на 1 година  hahaha hahaha hahaha
Това ме развесели яко, ама си е екстра малката, дрешките й отиват  Wink

# 610
KayRen  голяма сладурана е малката  Hug Hug Hug

# 611
Пристигна ми количката, екстра е. Само не можахме да разберем за предните гуми, при завой се заключват, но.........утре, вдругиден, мъжът ми ще я разглежда подробно и после ще ми обяснява Wink. Добре е комбинирал цвета на чантата и на количката, харесват ми, само столчето за кола с този кафяв цвят Rolling Eyes, но ще го преживея. Има доста неща към самата количка, както казва ММ в Бг за толкова пари, едва ли щяхме да  купим всичко това.
Гроги съм, отивам да се къпя и спя

# 612
KayRenn, пу-пу, да са ти живи и здрави дечицата  Hug Забавлявах се с поста ти Simple Smile

аа, Mirama, моят Никола си държеше главата още от родилното  Peace Много му се радваха всички  Heart Eyes Както на всички бебета де, ама много ми го хвалиха.

ani27, честита количка!

# 613
Като ви чета, как никой не иска роднини  на изписването и пренаселване в къщи се учудвам чак... Повечето ми познати искат точно обратното! Не че аз искам или не искам, но да речем, че нямам нищо против който може да дойде, но при мен който дойде ще е само в болницата. В къщи никой няма да припари, защото моите роднини смятат, че не е редно да има много хора около толкова малко бебе, и ще го видят на погачата или след 40 дни...  Grinning

# 614
  • Калифорния
В новата клиника е 1800 лв, но това май е промоционална цена до 1 март  Sad

Тези нещо са се поувлекли....ама иначе си прибират парите и от здравната каса....)

Никого не съм събирала в къщи аз, много мразя да ми се мотаят хора на главата.
Бебето който имаше желание от познати и приятели го е виждал на вън.

Аз доколкото разбрах до края на март са на тези цени (1750лв. за всякакъв вид раждане и независимо дали си осигурен или не). След това очакват да получат договор със Здравната каса и ще намалят цената с 400-500лв., колкото дава ЗК за раждане.
lastname, доколкото видях в здравните теми можеш да се запишеш за отворени врати или да ги питаш по телефона точно за цената и дали е промоционална.

Общи условия

Активация на акаунт