Какво повече няма да купя - Тема 4

• 113 951
  • 891
  •   1
Отговори
# 780
Сухото краве мляко не е ли естествена суровина?

# 781
Мисля, че е.

# 782
И аз мисля същото, но питането ми е във връзка с това:

Не само за БДС, определиха стандарти, а за всичко продукти, в които има добавки различни от естествените суровини вътре, казаха че няма да се наричат кисело мляко, а техен производен.

# 783
  • София

Да сте видели като доят кравата от нея да излиза сухо мляко ?

# 784
  • София
Доколкото си спомням, по последните закони, са задължени да пишат "възстановено сухо мляко" на продукта и той не се води кисело мляко.

# 785

То не само, че не е естествена, ами внасят и долнокачествено, което добавят в храните.

# 786
Добре, ясно е, че млякото в свеж вид е оригинал, но сухото мляко е просто изсушено такова, само е премахната водата.
Абсолютно съм съгласна, че кисело мляко е прясно краве мляко+закваска, без добавки, но сухото краве мляко не е изкуствена суровина.

# 787
Добре, ясно е, че млякото в свеж вид е оригинал, но сухото мляко е просто изсушено такова, само е премахната водата.
Абсолютно съм съгласна, че кисело мляко е прясно краве мляко+закваска, без добавки, но сухото краве мляко не е изкуствена суровина.

Ако е качествено, истинско- да, но то не е такова. Имаше едно предаване там обясняваха, че внасяли от Азия долно- качествено, в което изобщо няма мляко, а е забъркано от химия.

# 788
С една дума - не купувайте кисело мляко Боженци Simple Smile.
Елби купувам от година време вече, може и повече. Поне не пише да съдържа, пък знае ли човек...

# 789
С една дума - не купувайте кисело мляко Боженци Simple Smile.
Елби купувам от година време вече, може и повече. Поне не пише да съдържа, пък знае ли човек...

Аз пък обожавам Пършевица, 4 %, невероятно вкусно ми е, ама дали е истинско....идея нямам  Confused

# 790
Ето ви за сухото мляко от сайта на "Хармоника":

"Може и да не знаете, но “Българският държавен стандарт” всъщност позволява наличието му в киселото мляко, не и в прясното. Може да е до 20%, задължително е да бъде изрично упоменато на опаковката. И множество производители щедро го добавят, за стандартаризация на продукта. Това се случва предимно през летния сезон, когато кравите приемат по-водниста храна."

http://harmonica.bg/blog/istinsko-kiselo-mlako/

# 791

Сухото мляко не е изкуствена суровина.   Simple Smile
Но няма място в киселото мляко.И ако има добавено такова, то това вече не е натурално кисело мляко (което трябва да е само от прясно мляко +закваска), и трябва да се нарича по друг начин.

# 792
  • Варна
3 страници за това сухо мляко, аман вече  Naughty направете си отделна тема за него

# 793
В сухото мляко няма нищо лошо, дори напротив то се прави от сурово краве  мляко - просто е изсушено. И до колкото знам от хора които разбират от това - това е скъпа суровина - не случайно  млеката за бебета са сухо мляко. Понеже е мляко няма никаква забрана да се ползва и в киселото мляко. Освен това изкуствено мляко не съществува - никой по света не е измислил как да прави мляко от нещо друго освен от животни. Мисля, че темата е преекспонирана и няма смисъл да се дискутира, който иска повече инфо да се разрови в интернет и ще намери всичко по темата.

Сухото мляко не е изкуствена суровина.   Simple Smile
Но няма място в киселото мляко.И ако има добавено такова, то това вече не е натурално кисело мляко (което трябва да е само от прясно мляко +закваска), и трябва да се нарича по друг начин.

# 794
В сухото мляко няма нищо лошо, дори напротив то се прави от сурово краве  мляко - просто е изсушено. И до колкото знам от хора които разбират от това - това е скъпа суровина - не случайно  млеката за бебета са сухо мляко. Понеже е мляко няма никаква забрана да се ползва и в киселото мляко. Освен това изкуствено мляко не съществува - никой по света не е измислил как да прави мляко от нещо друго освен от животни. Мисля, че темата е преекспонирана и няма смисъл да се дискутира, който иска повече инфо да се разрови в интернет и ще намери всичко по темата.

Мисля, че твоето мнение не е обективно. От години твоите постове са само в темите за млека и тенденциозно с реклама към конкретни марки  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт