Хайде пак на почивка в Сандански-2

• 79 521
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Всъщност как точно става постъпването в санаториума в Сандански?Ходих до НОИ да питам и ми казаха, че след 1 април да следя сайта на рехабилитационните центрове и да се обадя , където желая да запазя места , да поискам направление от джипито, вадят се доходите за 6 месеца назад, друго какво се иска?
Ами аз като искам да заведа двете деца какви направления трябва да ми даде личната докторка?
И мен живо ме интересува

# 586
  • В.Търново
Сега звъннах в санаториума в Сандански и ми казаха, че за белодробните нямало по клинични пътеки договор и трябвало на свободен прием.За дете ми казаха 21,50лв, за възрастен 30,50, но това май са цените за нереновирани стаи, което не ме устройва.И това са цени за тройна стая, понеже попитах и за другото ми дете.Жената нещо беше припряна и нямаше как да я разпитам повече.
Ще се радвам на повече информация.Но аз като ще съм с двете деца и като платя за поне 7 нощувки за реновирани стаи може би ще ми излезе над 800лв.Процедурите може би са включени в цените, но не знам дали и за мен ще има като придружител на децата, може би...щом и аз ще плащам.Не зная нищо повече.

# 587
Всъщност как точно става постъпването в санаториума в Сандански?Ходих до НОИ да питам и ми казаха, че след 1 април да следя сайта на рехабилитационните центрове и да се обадя , където желая да запазя места , да поискам направление от джипито, вадят се доходите за 6 месеца назад, друго какво се иска?
Ами аз като искам да заведа двете деца какви направления трябва да ми даде личната докторка?
И мен живо ме интересува
След първи април излизат санаториумите , които са към НОИ. Зеленото направление,като кажеш на личната за санаториум,тя си знае,за децата е същото.Правиш резервация за санаториума и те ти пращат по имейл, потвърждение,с него отиваш в НОИ, дават ти една бланка,която трябва да се попълни от счетоводителя,в местоработата ти,когато стане готова отиваш с нея и зеленото направление в НОИ, където лекар ти заверява и подписва документите и си готова.За децата зеленото направление, ако имат ТЕЛК копие, за всеки случай си носи копие на акта за раждане на детето и личната амбулаторна карта, ако имат епикризи от престой в болница също ги вземи,при постъпване в санаториума всички минават преглед при лекар и се назначават процедури. Това е от опита ми в санаториума в Сандански,от който аз лично съм много доволна.

# 588
И мен живо ме интересува
След първи април излизат санаториумите , които са към НОИ. Зеленото направление,като кажеш на личната за санаториум,тя си знае,за децата е същото.Правиш резервация за санаториума и те ти пращат по имейл, потвърждение,с него отиваш в НОИ, дават ти една бланка,която трябва да се попълни от счетоводителя,в местоработата ти,когато стане готова отиваш с нея и зеленото направление в НОИ, където лекар ти заверява и подписва документите и си готова.За децата зеленото направление, ако имат ТЕЛК копие, за всеки случай си носи копие на акта за раждане на детето и личната амбулаторна карта, ако имат епикризи от престой в болница също ги вземи,при постъпване в санаториума всички минават преглед при лекар и се назначават процедури. Това е от опита ми в санаториума в Сандански,от който аз лично съм много доволна.
Благодаря , аз искам само за процедури за малката,имаме къде да пренощуваме.   bouquet

# 589

[/quote]
Благодаря , аз искам само за процедури за малката,имаме къде да пренощуваме.   bouquet
[/quote] За външни лица, които искат да ползват само процедурите в санаториума заплащат цени,които са обявени в ценоразписа им.Но в този случай мисля, че няма нужда от направление,това което описах е само ако си с направление.

# 590
[/quote] За външни лица, които искат да ползват само процедурите в санаториума заплащат цени,които са обявени в ценоразписа им.Но в този случай мисля, че няма нужда от направление,това което описах е само ако си с направление.
[/quote]
Една позната ще ходи с направление,но няма да спят в санаториума ,затова и аз се замислих,ще се обадя в най-скоро време да попитам Peace

# 591
  • В.Търново
На мен ми се виждат много 800лв. да дам за 7 нощувки с храноден.Малкия не яде готвено и така ще се изхвърли неговата порция.Ако отида на хотелче или апартамент, а ползвам процедурите им, дали няма да излизе по-евтино?
Аз в нереновирана стая не искам да настаняват децата, сигурно е старо и овехтяло доста. Sad

# 592
Последно бях през 2010 г. ,в целия санаториум поетапно вървеше ремонт на стаите,даже нямам представа каква е тази нереновирана стая.Винаги,когато съм ходила в продължение на четири година съм била в стая с три легла,телевизор,баня и тоалетна,маса с три стола,гардероб, с ПВЦ дограма са прозорците, с тераса. На снимките на санаториума има снимани ВИП стаите или тези, които са най-скъпите, в които има хладилник,сейф и малко по модерно обзавеждане.Естествено,че вкусове различни и на едни ще им хареса, а на други не.Аз съм доволна,след престоя ни там децата карат без пристъпи,един - два ако се появят,но рядко.Само съжалявам,че е толкова далече и не мога да го посещавам редовно.

# 593
На мен ми се виждат много 800лв. да дам за 7 нощувки с храноден.Малкия не яде готвено и така ще се изхвърли неговата порция.Ако отида на хотелче или апартамент, а ползвам процедурите им, дали няма да излизе по-евтино?
Аз в нереновирана стая не искам да настаняват децата, сигурно е старо и овехтяло доста. Sad

Определено ако търсиш най-икономичния вариант - не е този в санаториума. Аз обаче по други причини не бих отишла там с нощувките - много ме подтиска болничната обстановка, както и да гледам болните хора... Има възрастни хора след инсулти, трудноподвижни с помощни средства и т.н. Много мъчно и жално ми става - с проблемите на детето си съм свикнала, но да "бера милостите" на останалите около мен в продължение на дни ме натоварва ужасно ...   

# 594
Скрит текст:
И мен ще ме е жал там,майка ми почина преди 16 години,помня не много ,но беше много тежко,не искам да го причинавам на малката си дъщеря...

# 595
  • София
Здравейте ,планувам почивка в Сандански за началото на м.май.Спрели сме се на Интерхотел Сандански ,но много се чудя каква стая да запазя ,дали да е лукс или стандарт.От хотел не ми дадоха никакъв конкретен отговор за разликите м/у двата типа стаи  Mr. Green .Пуснах търсачка ,но нищо не ми излезе ,явно не работи добре ,затова ще съм много благодарна ако споделите впечатления от хотела !
Понеже и аз планувам да сме там ето каква е разликата:
двойнасат стандартна стая била на по-ниски етажи т.е до 4тият най-много.
Лукс стаите били на по-високи етежи и реновирани.
На нас ни предлагат апартамент, ама нещо ми се виждат много паричките....

# 596
  • В.Търново
Сама с двете деца не знам как ще тръгна толкова на далеко.Ако можеше и съпруга ми да дойде..., но сигурно ще трябва да ни настанят в апартамент, а вече ми се виждат много парите.Поне от таблицата с цените от 2013г.

# 597
процедурите не са кой знае какво, доколкото знам
Вземете си един апартамент в града цялото семейство, и правете разходки в парка, в околността, пийте минерална водичка, киснете се в минералното басейнче...

# 598
Здравейте,за да се ползва санаториума по НОИ ,определено заболяване ли трябва да имаме,моята дъщеря например цяла зима не спря да боледува,ходи ли се за укрепване на организма?

# 599
Здравейте,за да се ползва санаториума по НОИ ,определено заболяване ли трябва да имаме,моята дъщеря например цяла зима не спря да боледува,ходи ли се за укрепване на организма?
По НОИ почиват възрастните, а децата са на свободен прием.Мен лично не ме питаха в НОИ защо отивам, а може би защото казах,че ще водя децата,не знам.Въздухът е лечебен,както са писали и други майки в темата ,ходят в Сандански и без да ползват санаториума,просто заради въздуха и неговия благоприятен ефект върху организма.

Общи условия

Активация на акаунт