Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 60

• 51 754
  • 723
  •   1
Отговори
# 255
Напр. джамия построена 1536 г на брега на Златния рог, която е наречена на пашата.
Моля ,дайте повече инфо за нея-на търсачката само джамията в Разград ми излиза.

На  въпросите на siren62-правилни са ,но за мен смисълът на някои от случките са:
1,Принцесата така и така беше съчинена-просто показа се каккви лични дами са паднали в краката на СС под действие на чара му-това е важното в случая,не по нататъшната им съдба.
2,За Фирузето-идеята пак според мен е да се покаже ,че е имало чужди шпиони в двореца,които Хю е надушила и точка.
3,За внучето-може и да покажат ,че е разбрал.Като измислено такова според мен и с оглед на сравнително високата детска смъртност-какво толкова се очаква да реагира СС-отишло в рая.
4,Елена-ми там идеята  е че е имало хубави крадени моми в харемите и филма е за султана не за момите Joy
5,Сега за Перчем ага-честно кой го интересува живота на един евнух?

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 19:31 от Sause baus!

# 256
Според мен:

Принцесата - няма какво да я мислят.

Фирузе- остава отворено. Както Бали Бей, ако им потрябва малко разнообразие и пълнеж-късат ни нервите  със Султаним.

Измисленият принц- вече пратиха вест до Султана, ама магистралата може да се ползва само от Ибо и Яха, така че обикновените вестоносци- пътуват бавно.

Елена по същата причина- остава отворено за по нататъшна употреба, или беше за да ни покажат какво влияние има Ибо над Мустафа.

За Перчем Ага- като първо не е евнух, като второ всички за които, беше предназначена смъртта му- знаят какво е станало.

# 257
 Изгледах епизода и на мен ми хареса.
Момичетата направиха добро тълкуване на съвета на кадията,но за широката
публика със сигурност този съвет ще звучи глуповато.Кадията изчете цяла библиотека
 за да измъдри този бисер.Според мен ,ако сценаристите за
смъртта на Ибрахим бях ползвали версията,че Сюлейман издейства фатва за да се
отметне от клетвата щеше да звучи много по-реално и приемливо.Явно са мислили,че
това е много интересно,но не е.
Както знаем много везири са се преселили на онзи свят по насилствен начин
 и вероятно за по малки прегрешения,така че търпимостта на султана продължи достатъчно
 дълго, така че  на Ибрахим му беше времето.Едно е султана да те чуе да казваш ,че ти
управляваш ОИ пред статуите си,а съвсем различно  като разбере,че това си казал пред чужди дипломати.Този случай накара султана да си припомни всички гафове на Ибрахим, за които му беше простил и да вземе решение за премахването му,явно убеден ,че след всяка прошка на негов гаф следва по-голям ,че огромната власт,която му е дал носи вече вреда на империята.
Нямам представа липсата на Ибрахим как ще бъде запълнена.Връщането на Бали бей е някакъв опит за това,но според мен отсъствието на Ибрахим ще се чувства до края на сериала.Играта на Окан беше невероятна!Ролята му даде възможност да разгърне таланта си и той го направи по най-блестящ начин.  

# 258
Сцена от новия трейлър  hahaha  Joy  Laughing Бали бей е подкарал българските овце и ги води на сгляда при Султана  Laughing Току що са минали границата на Капитан Андреево. Тъй кат гледам Султана доволен шЪ остане  Laughing
Какво му трябва на един Султан...ядене, пиене и някоя сгодна оФчица  Laughing hahaha

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 20:54 от anna3com

# 259
О, моля за прошка ама като гледах Перчем ага  как се мотка из харема реших,че е евнух.
Извън майтапа,моля който писа ,че има в Истанбул джамия на нашия Ибо построена от СС ,да даде повечко инфо. Praynig
М,да сега го видях и ББ
Скрит текст:
като Бриджит Бардо,ама не е
с овчичките.Направо си ги познах-от софийското поле ще да са.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 20:27 от Sause baus!

# 260
О, моля за прошка ама като гледах Перчем ага  как се мотка из харема реших,че е евнух.
Извън майтапа,моля който писа ,че има в Истанбул джамия на нашия Ибо построена от СС ,да даде повечко инфо. Praynig
М,да сега го видях и ББ
Скрит текст:
като Бриджит Бардо,ама не е
с обчичките.Направо си ги познах-от софийското поле ще да са.

Не си спомням дали е бил в харема newsm78, само за градината си спомням.
Бонджук и той в хатема беше ама си поиска от Садъка Laughing

За Джамия в Чест на Пашата- абсолютно невъзможно. Naughty
И то от Сюлейман- няма как да стане- нали е убит като предател.

# 261
# 262
# 263
За джамия на името на Ибрахим паша  в Истанбул,много се зачудих.Има  джамия на Ибрахим паша в Истанбул,но това не е нашия паша.Във филма самия той си казва къде се строят постройки с негови средства,разбирай на негово име.Произнесе и Разград-дали тогава градът е носил това име-май не? newsm78,ама карай разбрахме за какво иде реч.
Още от първите серии се чудя, че има дворец но не и джамия на пашата-СС ,си построил,Рустем ,Михримах,Шах султан,само Ибрахим -не.За това ми е интересно от къде излезе това?

# 264
Най-после се престраших да изгледам серията. Достойно изпращане на пашата – може би най-пълно изградения образ, явно наистина любимец на сценаристите  Peace
Обаче се чудя – какво мисли турският СЕМ /или както там се казва/ за последната сцена? Душенето на мен ми дойде в повече, пък уж съм кръвожадна Хюремка  ooooh!

Ебусууд направи показно как се четат Свещените книги (Коран, Библия и т.н.) – в зависимост от целта, която трябва да бъде оправдана.
Но за какво му е на султана оправдание?
В качеството си на едноличен господар няма нужда да дава обяснения никому, пък и има достатъчно основания за присъдата, Ибрахим многократно си оплете въжето.
Като приятел, брат – едва ли някога ще си прости и ще намери покой, който и каквито и книги да му изчете, тълкува, разяснява...

Чака ни тежка серия, и май не само една  Sad Tired
Добре поне че ни връщат Бали бей за утеха на драгите зрителки  Flutter  Ани  hahaha
Да е жив и здрав войводата от Богдан, че подкара овцете в грешната посока  Laughing

Излезе, че Ибрахим е бил хитрец още от малък  Wink – муфтил е близнака да върши всичката работа, пък той си развивал артистичните заложби  Mr. Green

# 265
  • Варна
Цитат
Да е жив и здрав войводата от Богдан, че подкара овцете в грешната посока
hahaha hahaha

# 266

Няма ли го Синан да ни заpадва с някой нов тpейлъp?  newsm78  Praynig

# 267
  • София

Споpед днешната туpска пpеса, завpъщането на Буpaк О. във ВВ е окончателно. Peace Може би ще се появи още тази сряда... newsm78

Нека всенародните празненства да започнат СЕГА!  bigdance2
Аз в сряда мисля да отида на фризьор, маникюр, педикюр и кола маска. След което ще приготвя локма и шербет и ще се настаня на диванчето в поза тип Хюррем, да си чакам Бали Бея.  Two Hearts

# 268

Кой се интересуваше от кадията? newsm78
Ето една негова снимка от негов предишен филм, но ако искате да знаете повече за него, някой трябва да ви преведе текста...  Grinning

# 269
Ех,Лидче и аз и аз... newsm44

Инересувам се от Кадията извън филма,ама тук мисля ,че си е побоядисал косичката лекинко,та може и да е роля.

Общи условия

Активация на акаунт