Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 60

• 51 802
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
Специално за привърженичките на Матракчъ и Нигяр: Peace /Випчето и фенката1968/

Матракчъ:Какво има?
Нигяр: Хюрем султан извика Рустем ,дойдохме заедно казала е ,че ще става везир... от както разбрах /за Ибо/ очите си не мога да затворя,сън не ме хваща...
Матракчъ:Над смъртта власт нямаме!
Нигяр:Къде е Есма Нур ?
Матракчъ:Аз спасих живота на Есма Нур,ти нямаше да успееш и така е най-добре...но след време.../изпратена е при семейството на Ибрахим това от руския текст/
Нигяр:Аз даже гроба на Ибрахим паша не знам...
Отиват заедно на гроба, където Нигяр прелива гроба,моли се и
 си спомня миналото и думите които казва на Ибрахим"Толкова съм блаженна ,все едно живея в сън..."

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 03:55 от trendafilka

# 616
Лютфи: Веднага занесете съобщение на нейна светлост Шах султан ,
кажете й ,че за нещо важно се касае.
Шах: Това ще е работа на Хюрем.Нали Рустем и бил най- верен !

Сюлейман -Мустафа:
---------------------------
Стража:Господарю негова светлост принц Мустафа
Сюлейман :Да влезе!
Сюлейман: Мустафа ,Ибрахим толкова дълбоко ме засегна...че ......Ти успя ли да се срещнеш с братята си?

Мустафа: Господарю ,притеснен  съм
Нямам намерение да споря,само искам да разбера как...

Сюлейман: Виж Мустафа ......враговете ти могат да те погубят

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 03:59 от trendafilka

# 617
Шах: Принц Мустафа ...как си?
Мустафа: Не съм добре.....тези събития ме разбиха
Шах :Всичко ще отмине ,тези черни дни ще свършат...

Шах-Сюлейман
-------------------
Сюлейман: И ти ли си разтревожена ....и ти ли искаш да знаеш дали не съжалявам?!
Шах: О не как бих могла,
та вие сте великия Султан
Кой може да обсъжда решениета ви?
Сюлейман:  Бейхан загубих и Хатидже също.....
Шах: някой ден ще ви разберат.....
Сюлейман: Скъпата ми сестричкеа колко ми напомняш  майка ни ......подкрепяй ни като нея!

Шах: Господарю , аз ако позволите бих искала завинаги да остана тук при вас.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 16:40 от trendafilka

# 618
Хюрем: Афифе хатун утре е байрама
как вървят приготовленията ни?
Афифе: Имаме готовност ,но какъв ли байрам ще е ?!
Хюрем: Преди пашата да е направил 40 дни от смъртта си трябва почит към Хатидже султан да отдадем
Афифе: И аз това си мислех
Хюрем: Махидевран къде е сега?
Афифе: В сарая на Хатидже ....
Хюрем: Какви ли приказки сега реди против мен на Хатидже султан.?!
Афифе ние сме длъжни както за враговете ,така и за приятелите да отслужим байрама!
Нищо не трябва да липсва
Афифе: Утре Махидверан ще дойде да ни поздрави за байрама.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 02:21 от trendafilka

# 619

Дъщерята на Шах: Ташлъджъ четох ваши стихове и много  щастлива ме направиха...
Ташлъджъ: Михримах султан бих искал да ви видя.

Бейхан: Когато аз си замина кой ще остане при Хатидже?
Шах: Гюлфем.......и освен това Хатидже няма нужда от нас
Ще се стегне!Няма цял живот да тъжи...
Бейхан: Нашата Хатидже изгаря ,а ти виж какви ги говориш, май се радваш?!
Шах: Внимавай с думите си!
Бейхан: На майка ни Хатидже беше най- близка

Шах: Ела Хюрем
Хюрем: какво е състоянието на Хатидже?

Сюмбюл: Празник е ...малко се засмейте...

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 02:22 от trendafilka

# 620

Хюрем:Шах султан и вие ли мислите като тях ,че във връзка с Ибрахим паша аз ....
Шах: каквото реши Султан Сюлейман това е!

Махидевран: Господарю Честит рамазан байрям
Сюлейман: Добре дошла Махидевран .Как си?
Махидевран: Моля се за вашето здраве господарю
Сюлейман: Да бъде!
Децата на Хатидже: Честит байрям
Кога ще отидем на гроба на баща ни мамо.?Искаме да отидем!

Сюлейман: Михримах с това красиво лице....

# 621
Хюрем: Чувам ,че там в спокойствие си живееш?
Махидвран: Внука ми заради теб умря ,но Аллах е справедлив ,друга робиня е браменна.-
Хюрем: Да е на късмет !
Махидверан: Аллах вижда,по ръцете ти е кръвта на Ибрахим ......и някой ден ще си платиш

# 622
  • с/у ОколоМръсТното
Всички нации умеят да правят силни сцени (трагични), само нашата не.

Чакам събота, мерси за преводите   bouquet

# 623
 trendafilka   newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 624
КРАТКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ЕП. 83 - превод от руски

Изнасят тялото на Ибрахим от двореца и Сюмбюл случайно става свидетел на това. Сюлейман тъгува за приятеля си. В двореца на Ибрахим слугиня буди Хатидже и слиза да посрещне пристигналата Бейхан Султан. В същото време Сюмбюл бърза към покоите на Хюррем за да предаде вестта за наказанието на Ибрахим.
Хюррем не може да повярва, но Сюбюл я уверява, че го е видял със собствените си очи.
Гюлфем и Хатидже обменят новини с пристигналата Бейхан Султан, която се интересува къде е Шах Султан. Уведомяват я, че тя е предпочела да е заедно с Хюррем и се е настанила в султанския дворец. Бейхан я утешава и казва, че тя е тък, при нея. Хатидже споделя, че черните дни за Ибрахим са отминали и сега при тях всичко е наред.
Хюррем се отправя в покоите на Сюлейман...

Хатидже си спомня дните, прекарани с Ибрахим, неговите думи...
Утрото се оказва за Хатидже по-черно от нощта – Матракчъ донася в двореца тялото на мъртвия Ибрахим. Гюлфем и Бейхан се опитват да удържат полудялата от мъка Хатидже, а Матракчъ със сълзи на очи се прощава с приятеля си и завива тялото му със саван.

Сюлейман извиква Аяз Паша и му нарежда веднага да събере Дивана. Целият харем обсъжда смътта на Ибрахим Паша. Шах Султан разпитва Афифе дали са верни приказките за смъртта на Пашата, но ги прекъсва Хюррем, която ги информира, че Ибрахим е наказан по заповед на Султана.
Хатидже не може да повярва на случващото се, мисли си, че всичко е само лош сън и излиза в градината да търси съпруга си.
Матракчъ погребва тялото на Ибрахим без почести и на тайно място, както е заповядал Сюлейман. През цялото време се излива проливен дъжд...
Хатидже пристига в двореца и нахлува в покоите на брат си. Започва да го заклева да каже, че не той е погубил Ибрахим. Призовава го да говори, но той само я гледа тъжно. Хатидже е обезумяла от мъка и пита как е могъл да посегне на приятеля и брата си, не знае ли, че Ибрахим е всичко за нея?! Сюлейман се опитва да я прегърне, но тя го отблъсква с думите, че той вече не и е брат и тя вижда в него баща им...
Бейхан я чака в коридора и се опитва да я успокои...
Хюррем, Михримах и Мехмет обсъждат смъртта на Ибрахим и решениети на Повелителя. Мехмет е в недоумение как се е случило това, като Султана е бил толкова близък с Пашата, но Хюррем го прекъсва с думите, че не им е работа да обсъждат решенията на Господаря.
Хатидже напада Хюррем с викове...
Хюррем излиза в отговор на тези викове...

В Дивана обсъждат смъртта на Пашата. Мустафа Паша и Хайретин Паша си спомнят за Ибрахим с добри думи и изказват предположение, че новият Велик везир ще е Аяз Паша.
Хатидже проклина деня, в който Хюррем е стъпила в двореца и се заклева, че ще дойде ден, когато и тя ще изпита същата болка, която я разкъсва..
На пазара клюкарстват, че са паднали идолите на Ибрахим паша.
Аяз Паша не е особено доволен от думите на Мустафа Паша, но Хайретин Паша ги прекъсва и ги съветва да замълчат. Султана пристига и обявява решението си да постави Аяз паша начело, поверявайки му поста Велик Везир на империята.
Сюмбюл наблюдава случващото се. Лютфи Паша е назначен на длъжност в столицата, Хайретин получава заповед да продължи подготовката за поход към Италия, а Ебусууд да продължи работа по новите закони. После пита как са делата на Малкочоолу...
Сюмбюл докладва за последните събития на Дивана, а Султанката издава заповед да бъде извикан Рустем ага в столицата. Смбюл се превъзнася, че е дошло времето Хюррем да управлява не харема, а целият свят...

Матракчъ отива при Есма Нур и нарежда на гледачката да се приготвят за път.
Хатиджв си спомня за времето, когато е наказан мъжа на Бейхан. Тя оплаква горчивата съдба, но напомня на Хатидже, че има деца и е нужна на тях. Гюлфем ги води при майка им , а те питат къде е баща им. Хатидже ги прегръща и казва, че той е отишъл на по-хубаво място.
Есма Нур е изпратена при семейството на Ибрахим с нареждането да се грижат много добре за нея.

Маниса.
В двореца на принца оплакват смъртта на Ибрахим Паша. Мустафа държи в ръцете си лодката , направена от Ибрахим в детството му и си спомня за своя наставник и учител.
Хюррем ликува...
Сюлейман не може да заспи при спомена за предсмъртния вик на Ибрахим...
Безсънна нощ и за Хатидже... Тя разговаря с духа на Ибрахим и го пита защо я е изоставил, на което той отговаря, че винаги ще бъде с нея. Тя не вижда смисъл да живее без любимият си Ибрахим...
Хатидже се опитва да се самоубие, но Шах Султан се намесва и я спира – заклева се на сестра си, че Хюррем ще заплати за всичко страдания, които им е причинила.
Аяз Паша е на среща с Хюррем, която е нетърпелива за новини от Дивана. Изисква от него включванито на Рустем ага като Везир. Аяз Паша изказва опасение, че това е малко прибързано, но Хюррем не търпи възражение.
Пристигналият в столицата Рустем си спомня победоносно за съня на Сюлейман и думите, които е подслушал тогава, след наказанието на Искендер Челеби и , че ето, след година време е наказал и Ибрахим. Хюррем му съобщава, че го чака нова длъжност.
Нигяр посещава Матракчъ и го информира за новата длъжност на Рустем. Той с отвращение казва :“В чии ръце сега е бъдещето на страната!“ Нигяр се вълнува от един, единствен въпрос – къде е дъщеричката и. Насух ефенди и казва, че е на сигурно място при семейството на Пашата и да има търпение докато стане безопасно. Матракчъ води Нигяр на гроба на Пашата и тя се сбогува с него, спомняйки си времето, прекарано с него.
Аяз Паша предупреждава Рустем, че колкото по-нагоре се изкачва, толкова по-близо ще бъде до смъртта...
Мустафа и Махидевран пристигат в столицата и отиват да посетят Хатидже.
Рустем ага приветства Лютфи Паша и дава да се разбере, че е повикан в Дивана. Аяз Паша се застъпва за Рустем, а Лютфи Паша не е особено доволин от това, което наблюдава и нарежда да известят Шах Султан.
Мустафа разговаря с баща си. Пита каква е вината на Ибрахим и какво е сторил зада получи това наказание. Султана отказва да говори за това и казва на Мустафа, че братята и сестра му го очакват, но той настоява за отговор на въпроса. Тогава Сюлейман ядосано му казва, че Властта е като огнена одежда – пази я, но когато се възгордееш, изгаря теб, самия.
Лютфи Паша е сигурен, че Аяз Паша е замесен в делата на Хюррем и изказва притеснение, че пристигането на Рустем ще добеде до неговото отпращане от столицата. Споделя всичко това със Шах Султан.
Мустафа приветства Лютфи Паша и Шах Султан.
Шах Султан отива да се види с брат си. Изказва подкрепата си и разбирането си за всичко, което е нправил Сюлейман. Той се радва, че тя е до него и до сестра си, също като Валиде, която много им липсва. Сестра му казва, че би искала да е до тях в този тежък момент и моли брат си да не изпраща съпругът и в Румелия.
Хатидже, Махидевран и Гюлфем разговарят за това колко още страдания ще понесат заради интригите на Хюррем. Хатидже пита Махидевран какво мисли по въпроса и как смята да се борят с Хюррем.
Хюррем дава разпореждане да се отмени Рамадана в знак на уважение към Хатидже Султан. Пита Афифе къде е Махидевран, която и казва, че е при Хатидже.
Махидевран, Хатидже и Гюлфем обсъждат възможността да привлекат Шах Султан на своя страна против Хюррем.
Мустафа по никакъв начин не може да проумее решението на баща си и споделя това с Ташладжалъ, който го съветва да бъде много внимателен. Мустафа нарежда да известят Аяз Паша, че би искал да го поздрави за назначението. При Мустафа идват Мехмет, Михримах и Есмахан. Поета се отделя на страна и определя среща на Михримах. Мехмет и Мустафа говорят за назначението му в санджак и за вината на Ибрахим пред Господаря.
Шах Султана и Бейхан Султан спорят за това, че Шах мисли само за себе си, но спорът им е прекратен от пристигането на Хюррем.
Хюррем пита Бейхн как се чувства Хатидже, на което тя и отговаря възмутено – как би могла да се чувства и казва на Хюррем да се засрами, след което излиза.
Шах остава с Хюррем. Обсъждат празника, Хюррем се надява, че  Шах не вярва , че е виновна за смъртта на Ибрахим.
Настъпва празника Рамадан.
Целият харем се е събрал за да приветства Султана. Хюррем пита къде са Бейхан и Хатидже, а Махидевран я пита какво още иска след като вече е отровила живота на всички.
Сюлейман и принцовете пристигат и той поздравява всички с празника.
Бейхан и Хатидже са в траур. Децата питат кога ще се видят с баща си.

Джиганхир пита баща си защо я няма леля му.
Матракчъ също си е в къщи. Идва Хатидже и споделя с него, че не знае какво да отговори на въпросите на децата си. Пита го кога ще свърши тази мъка.
Сюлейман назначава Лютфи Паша за заместник на Великия Везир, което не е по плановете на Хюррем.
Шах Султан кани Махидевран на среща.
Хюррем спокойно очаква заминаването на Махидевран, която я предупреждава, че е в течение на всичките и мръсни дела, в това число историята с Гюлизар и пита сега кой е наред – синът и ли?
Нигяр отива при Хатидже и изказва съболезнованията си. В това време в градината се чува шум и Хатидже вижда,че прибират статуите на Ибрахим от градината по заповед на Султана, но Хатидже ги спира и казва на всички да се махнат.
Лютфи Паша е радостен, че остава в столицата. Това предизвиква подозрение у Аяз Паша и недоволството на Хюррем, която не успява да повлияе на решението на Сюлейман.
Хюррем отива да поздрави Шах Султан, като намеква за съдбата на Ибрахим и какви последици може да има такава длъжност за съпругът и. Шах Султан и казва да не се вълнува и да обърне внимание, че нито Лютфи Паша е Ибрахим, нито тя е Хатидже...

# 625
Добро утро и благодаря!
Скрит текст:
По дискусията за произхода-оказа се че доста нови хипотизи са излезли напослидъки продължавам да ровя.Не знам каква е най-приемливата истина.
Взех да броя светлооките артисти в продукцията, ей така за вкус-доста са? newsm78
Нещо не го видяхме ББ снощи-яво на път е с оВчичките. hahaha
Моят човек обаче си е линия. Laughing
Лек ден!

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 09:54 от Sause baus!

# 626

Благодаря за превода на съдържанието на 83 еп. от руски - перфектен! Hug Hug

# 627
Благодаря за превода в "ефир" снощи на Тренди  Hug
Благодаря и за превода на съдържанието на фенката
 Hug
Доста тъжна серия, добре че не върнаха снощи Бали бея,че щяхме да запомним връщането му с горчивина!

# 628

Целият епизод 83 в YouTube. Peace

# 629
Не успях да гледам   снощи,но само като чета превода и ми става едно тежко на душата  Rolling Eyes
Хатидже не ми е   любимка,но ми е жал за нея.Жестоко е ей така  неочаквано на сутринта да ти донесат на двора  мъртвия ти съпруг  Confused

Общи условия

Активация на акаунт