Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 447
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Хм, аз пък нямах никакъв проблем с морето.
Дори ми се отразява перфектно.

Факт е, че там е влажно де.

# 1 126
Някой да е пробвал/чувал отзиви за това :

http://www.zdrave.ws/96163/%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%ba%d1%81-2/

# 1 127
Здравейте,
Извинявайте, ако въпросът вече е коментиран. Как се справяте през зимата с настинки и вируси, за да не се стига до бронхити и пневмонии. Какви медикаменти вземате, докато пиете имуносупресанти?

# 1 128
Не съм се разболявала сериозно от нещо, което ми се видя странно, но и първите три месеца ползвах имунофан, но не редовно, пия много чай от различни билки и вани със соли или само морска сол. Джинджифил с мед консумирах и пелте от дюли ако се разкашлям и в редки случаи вино червено малко с чаена лъжица черен пипер.
Личната ми е изписвала и лекарства, но определено не взимаше под внимание съвместимоста им с Метотрексата, така че не ги и пиех.

# 1 129
  • София
Здравейте,
Извинявайте, ако въпросът вече е коментиран. Как се справяте през зимата с настинки и вируси, за да не се стига до бронхити и пневмонии. Какви медикаменти вземате, докато пиете имуносупресанти?

Гледам краката да си ми винаги топли, ръцете също. И пия по цял ден топла вода:)Това ме предпазва. Ако усетя, че тръгвам да се разболявам се старая да намаля и храната.

# 1 130
  • София /Абсурдистан
При мен без антибиотик бавно и трудно минава. След медрола само поразии с имунитета стават, ужасно съжалявам, че го пих изобщо.

# 1 131
Благодаря за отговорите! Дано този есенно-зимен сезон да е спокоен за всички!

# 1 132
  • София
Знаете ли дали има-тема за лупус? Откриха ми антитела, сега чакам за час за ревматологична клиника, но бих искала да прочета повече. Благодаря!

# 1 133
Знаете ли дали има-тема за лупус? Откриха ми антитела, сега чакам за час за ревматологична клиника, но бих искала да прочета повече. Благодаря!

Дано не е лупус!

Тук не съм попадала, но има подобна дискусия във форума на Фрамар:
http://forum.framar.bg/sistemen-lupus-onlain-konsultacia-lekar-r … atolog-t9769.html

Иначе има доста информация за заболяването.
http://www.puls.bg/illnes/issue_210/

http://www.znam.bg/com/action/showBook?bookID=895&elementID= … 7&sectionID=5

http://www.lechitel.net/%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0% … 0%BD%D0%BA%D0%B0/

Предполагам ще ви бъдат направени допълнителни изследвания, защото диагноза не може да се постави само с това. А и някои от показателите са идентични с тези на ревматоиден артрит.

# 1 134
Здравейте, бих искала да попитам има ли някой в групата, който е на биологично лечение и има някакво заболяване на кръвта ? Майка ми е с РА от години + тромбоцитопения. Очевидно е, че едното пречи на лечението или по-скоро на облекчаването на другото, в резултат на което кара само на Медрол вече 8 години ... Замисляме се за биологични лекарства, но не зная дали не са противопоказни при хора с такъв комбиниран проблем. Ще съм благодарна на всяко мнение по въпроса.

# 1 135
  • София
MamaMm, много благодаря. Много малко знам, не съм в Бг и тук личния не ти дава резултатите. Първо ми пусна много различни изследвания, оказа се много ниско желязо, за втори път последните две години и наличие на антитела. След това трябваше да чакам много, за да се разбере повече. Оказа се, че са тези, свързани с лупус. Изпрати ме при специалист, но тук се чака много да получиш писмо къде и кога да отидеш. Междувременно болките в мускулите и умората се засилиха, сутрин едвам ставах, напрежение в пръстите на ръцете сутрин също, ходилата ми са зле, леко подути около глезена и болки в горната част на ходилото. Ще ме види и ортопед. От два дни на своя глава започнах медрол, сутрин две, вечер едно. Еми на втория ден съм като нова. Болят ме ходилата, на умората не е същата и болките в мускулите изчезнаха. Не зная какво е, но явно има нещо автоимунно, защото първо беше хемолитична анемия преди четири години, но нищо не откриха в софия като причина, а лежах в хематологията на мед.академия. Всичко възможно тестваха, чак до малария. И нищо. Но сега това.

# 1 136
@ mila71, много гадно, дано не е тежка форма, братовчед ми след 8 години лутане по лекари, болници и нечовешки мъки най-после го диагностицираха. Сложиха го на метотрексат и стероиди, защото за тая гад още няма нищо открито Cry
Не се увличай много с котикостероидите за дълъг период, че ще прецакаш някой важен орган!
В коя държава си, ако искаш пиши ми на лични, защото, ако е моята ще ти дам съвети как да се справяш с кръвопийците  Money

@ bebka_8, на този въпрос лекарят най-добре може да отговори, мисля че нямаше зависимости, защото биологичните се занимават с протеините, но както казах, лекарят да прецени.

# 1 137
  • София /Абсурдистан
Някой знае ли какви изследвания се правят, за да се докаже лупус?

# 1 138
Да, кръвни изследвания - доста голям пакет на антитела. В цибалаб има описано всичко. Но все пак трябва и ревматолог да ги опише всичките. Препоръчвам ви д-р Магдалена Манчева от клиниката на ул. "Урвич". Аз стигна до нея след консултация с дерматолог заради зачервяване на лицето и дерматоложката беше категорична, че не е кожно, и ми даде насока за ревматолог.

# 1 139
За лупус специално
На мен ми препоръчаха в имунологичната лаборатория в Александровска да се направят, въпреки че ги правят на много места
понеже всяко е по 25 лева, може да си пуснеш само АНА скрининг, и anti dsDNA  и Sm Поне така ми казаха там
От 8 до 15 часа работят
Аз мислех че ще пуснат пълен АНА профил, но не било същото . В АНА профила само определят наличие или липса, а пъкв тези дето всяко е по 25 лева вече определят и количеството...
И да знаеш, че наличието или отсъствието на антитела нищо не значи в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт