Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 472
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 1 110
  • оттам, откъдето започва България
Щом не ти пречи всичко е ОК.

# 1 111
Благодаря за отговорите и за съветите, ще потърпя още малко, докато не ми пречи и ще потърся второ лекарско мнение. Засега всичко ми изглежда о.к., но бях два дни покой, та да видим дали не се влияе от физическо натоварване.

# 1 112
Един съвет от мен: Румалая на таблетки, цена 2,30 някъде, ние го ползвахме по 3-4 таблетки дневно /въпреки, че в указанието пише повече/, но го пихме с месеци /някои от семейството и с години/. Изпитано, проверено на хора от 40 до 80 г.
Второто, което ни препоръчаха и от което сме доволни, е Пиаскледин, но за съжаление е скъпо, а трябва да се пие с месеци. Но също ефективно.
И двете не действат нито обезболяващо, нито бързо, но нищо не губите да си ги пиете, а след два-три месеца искрено се надявам, че ще сте доволни!
И накрая, но не последно място: Въпреки, че рецептата е за малко по-различен случай /с отоци/, едни казват, че е на Димков, други - на Ванга, идея нямам:
Прясно настърган картоф с прясно мляко до кашица, ние го слагаме на мястото /тече, мирише, сори Simple Smile , връзваме един шал отгоре и спим, на сутринта няма оток, ако е имало, няма болка..
И най-вече много молитви за Божия помощ!

# 1 113
  • София
Моите резултати най-накрая пристигнаха. Открили са антитела-и лабораторията ще продължи изследването на кръвта, било на етапи. Желязото също много ниско, явно автоимунната анемия се обажда пак след няколко години почивка. Ревматоидният фактор е отрицателен, но лекарят каза, че още е рано за заключения понеже не се знае нищо още за тези антитела. Щитовидната и глюкоза резултати са в норма. Та пак ще чакам. Пети, глезени и ходилата отгоре точно продължават да са надути,възпалени явно и да ме болят постоянно с леки затихвания когато ги пристегна добре. Но през нощта е доста понякога.

Знаете ли дали има става точно отгоре на ходилото, по близо до самия крак? Там е най-болезнено.
 Хич не харесвам да не знам какво ми е, но засега така. Здраве на всички желая!

# 1 114
  • София
Пети, глезени и ходилата отгоре точно продължават да са надути,възпалени явно и да ме болят постоянно с леки затихвания когато ги пристегна добре.

Tам ме боли и мен най-много, отгоре на ходилото, и то само на едното:) Обаче не знам дали има става там или е нещо друго...

# 1 115
  • София
Много е объркващо, защото не знам какво е. И лекарят чака, а има дни доста боли и в покой, други по малко. Три неща може да са, артрит, о дисковата ми херния или ортопедично....но кой да ти каже Simple Smile

# 1 116
  • София
Много е объркващо, защото не знам какво е. И лекарят чака, а има дни доста боли и в покой, други по малко. Три неща може да са, артрит, о дисковата ми херния или ортопедично....но кой да ти каже Simple Smile

Дискова херния? Не намирам логика да те боли стъпалото ако имаш дискова херния....

# 1 117
Здравейте, изписаха ми доксициклин (клиндамицин), но забравих да кажа, че слагам инжекции Енбрел. Някой знае ли дали са противопоказани помежду си, не намерих инфо в нета.  Confused

# 1 118
доксициклин (клиндамицин)?

Не е проблем щом е доксициклин, чекнах го.

# 1 119
  • София

Дискова херния? Не намирам логика да те боли стъпалото ако имаш дискова херния....

Bunnie, може........пети, предна част на стъпало, болка, дори парализа поради компресия на нерва. Но моето сякаш е различно.

# 1 120
Здравейте, искам да питам някой от вас дали си е правил татуировка докато е на кортикостероиди и биологични лекарства?

# 1 121
  • София /Абсурдистан
Здравейте, искам да питам някой от вас дали си е правил татуировка докато е на кортикостероиди и биологични лекарства?
Защо дърпаш дявола за опашката  Grinning

# 1 122
  • София

Доста безумно питане и хрумване е това, да знаеш:)

# 1 123
  • София /Абсурдистан
Момичета, да внимавате с минералните бани и с морските плажове. Аз след двусемично яко  плажуване на морето, много се влоших и хем бях предупредена да не го правя. А преди това си бях съвсем добре и нищо ми нямаше. Сега пак строга диета, мътните я взели, пак акупунктура и да видим. По-късно ще пиша за резултатите.

# 1 124
  • София
И на мен морето ми влияе зле, но според лекаря е защото там климата е по-влажен. Обаче много го обичам и засега не смятам да се лишавам от това удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт